2009.03.16. 11:00 – Szarvas Árpád

Polírozott college rock

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sky Larkin – The Golden Spike
(2009 Wichita Recordings)

Az ének/gitár (Katie Harkin), dob (Nestor Matthews), basszus (Doug Adams) felállású Sky Larkin négy éve alakult leedsi indie-rock együttes. Nevük és származási helyük alapján azt feltételezhetnénk, hogy egy újabb langyos neo-brit pop bandáról van szó akiknek életük célja, hogy az NME hasábjain szerepeljenek. Nos, ez nem pontosan igaz.

Már 2008-as válogatás kislemezükön is szerepelt egy Queens of the Stone Age- illetve Bruce Springsteen-feldolgozás, ami alapján sejteni lehetett, hogy a három angol fiatal számára az amerikai zenei világ sem közömbös. Ezt a tényt az is alátámasztja, hogy bemutatkozó albumukat (The Golden Spike)  Seattle-ben vették fel a Sleater-Kinney, és a Death Cab For Cutie producerével (John Goodmanson).

A zene ennek megfelelően meglehetősen 90-es évekbeli amerikai college rock hangzású lett, persze sokkal polírozottabb formában (értsd: heréltebb). Bármennyire is feszes a dob-basszus ritmusszekció, a pörgős dalokból hiányzik a dög, ami például a Sleater-Kinney, vagy Dinosaur Jr-szerű zenekaroban megvolt. A Big Muff torzítók hiányáról némileg elvonja a figyelmet Katie Harkin karakteres, tipikusan csajos éneke, amelyen leginkább Kim Deal (Pixies, Breeders), illetve Justine Frischmann (Elastica) előadásmódja érződik. Az albumot egy kicsivel több tökösség, vagy fantáziadúsabb hangszerelés sokkal változatosabbá tehette volna, így lehet, hogy csak arra lesz elég, hogy a Subways előzenekara legyenek.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (3,4/5)

lemezkritika rock sky larkin



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása