2009.05.13. 14:12 – Dankó János

Winchester egyedül, de keményen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Múltkor (kár tagadni) lefikáztuk Jamie Winchester és Hrutka Róbert közös zenéjét, most viszont csak az előbbivel foglalkozunk (fika nélkül), méghozzá az új lemeze, illetve új klipje (premier legalul) miatt egy rövid interjú keretében. Aki pedig akarja, május 16-án megnézheti élőben is a produkciót a ZP-ben.

Miért kellett Hrutka Róberttel az együttműködést megszakítani? Ki volt az, aki kimondta a "válást"?
Végül is én voltam, aki először szóba hozta. Tavaly nyáron beszéltük meg, de az már csak a folyamat vége volt számomra. Előtte már egy fél évvel éreztem, hogy egy kicsit megy ki a tűz a zenekarból, és kezd rutinossá válni. Nagyon sokszor láttam azt, hogy milyen gyorsan hal ki a zene egy zenészből, amikor azt munkaként kezeli, és azt akartuk elkerülni. Ráadásul, lassan lehetett érezni, hogy más zenei irányokban gondolkodunk. A Robival mindig arról beszéltünk, hogy addig szabad csinálni, amíg fejlődik, és halad, és ha már nem, akkor a csúcson kell abbahagyni. Nagyjából így is sikerült.

Tartjátok a kapcsolatot?
Igen. Még mindig közös a próbahelyünk, nagyjából ugyanazzal a stábbal dolgozunk, sőt már közös munkákról is beszéltünk mostanában, csak az a projekt nem fog összejönni. A mi kapcsolatunk mindig is zenei volt, elsősorban. A munkán kívül nem nagyon jártunk össze.

Robi is zenél tovább. El tudod képzelni, hogy valaha egy színpadon álljatok újra, akár egymás után?
Természetesen, bárhogy. Mi nem vesztünk össze, nem versenyzünk egymással, és nincs köztünk semmiféle rossz vér. Én a legjobbakat kívánok neki, és biztos vagyok benne, hogy ő is így gondolja.

Miben fog különbözni a két zenekar? A hírek szerint te is és Robi is rockosabb irányba fordult.
Az egyik nagyon Jamie-s lesz, a másik meg nagyon Robis. Érdekes, nagyon hallatszik a két anyagon az a zenei eltérési folyamat, aminek az elejét már a Hole című nagylemezünkön lehetett érezni. Mindkettő valóban gitárcentrikus rock zene, viszont merőben más.

Te milyennek írnád le az új dalokat?
Hangos arcba mászós 21. századi rock dalok, egy-két mélyzuhanással.

A szövegekről mit tudsz elmondani?
Egyelőre nem sok mindent. Egy kicsit sötét hangulatú lesz ez az album, ezek szerint most így érzem így magam. Én általában fél év múlva jövök rá a szövegeimből, hogy mi lehetett akkor a bajom. Most nem tudom analizálni őket, csak írni és énekelni.

Köztudott, hogy nem csak a nyilvánosság előtt foglalkozol a zenével, producerkedéssel, zeneírással. Mennyire fontos neked, hogy amit írsz "saját jelenléttel" mutasd meg a közönségnek? 
Semennyire. Nagyon szeretek más előadóknak dalt írni, és minél jobban sajátítják el, annál jobban örülök. Nem vagyok törékeny a dalaimmal kapcsolatosan. Viszont ha magamnak írok, az egy nagyon más helyzet. Akkor nagyon fontos, főleg a szövegben, hogy megtaláljam benne azt, amitől magamat tudom adni.

Mi a pályafutásod legnagyobb sikere?
It's Your Life 

És mi lesz a legnagyobb sikere?
The Cracks are Showing (nevet)

Utóbbi dal vadonatúj klipjét be is mutatjuk itt:


interjú rock jamie winchester



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása