2009.05.27. 09:55 – Emceze

Glastonbury – összeállt a program

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A jövőre 40 éves, eredetileg egy szabadtéri Led Zeppelin-koncert ihlette fesztivál felhozatala ismét kápráztat, Michael Eavis főszervezőnek és csapatának a legnagyobb neveket sikerült a tavaly sártengeré váló területre meghívni: az ifjú titánok (Kasabian, Lily Allen, White Lies, Erik Truffaz, Roots Manuva, Dizzie Rascal) régi angol szokás szokás szerint a nagy öregekkel (Bruce Springsteen, Neil Young, Tom Jones, Staus Quo, Madness, Nick Cave) mérkőznek a vastaps decibelértékének növeléséért.

A tavalyi címlapos Jay-Z-botrány ellenére a szervezők nem kívánnak szakítani az új koncepcióval, így a már megszokott színvonalas nagy nevek mellett idén is beszerveztek olyan hip-hop nagyágyúkat, mint Dizzie Rascal, a N.E.R.D. vagy a műfajhoz igen is meg nem is kapcsolódó The Streets, nyilatkozta az ötletgazda lánya, Emily Eavis.

Az 1970-ben kitalált koncepcióra hivatkozva, miszerint ez egy rockfesztivál, már tavaly is hőbölögtek a rocknagypapák, hogy mi keresni valója van itt holmi „dzséjzíknek” és hasonló figuráknak, de a szervezők vállalják döntésüket és lenyelik a kritikákat. Mint mondják, ez ezzel jár. Évről évre kockáztatnak a különböző fellépők egyidejű meghívásával, így az idei Bruce Springsteen-Neil Young invitálás is körömrágással kezdődött, de meglepően jól fogadta mindenki a „párost”. Mellesleg ez lesz Springsteen első fesztivál fellépése a szigetországban, történelmi pillanatnak ígérkezik. Eavis is kiemelte, hogy az idei fesztivál lehetőséget teremt arra, hogy az eddiginél emlékezetesebb pillanatok vésődjenek a látogatók emlékezetébe. Ehhez járulnak hozzá olyan előadók, mint például The Specials, Amadou and Mariam, Jarvis Cocker, Doves, Echo and the Bunnymen, Animal Collective, Bon Iver, The Horrors és a többiek.

A jegyértékesítési stratégiák is alaposan megváltoztak: a tavalyi, idő előtti programszivárogtatás és az emiatt keletkező káosz és botrányok elkerülése érdekében már 2008 októberében előrendelhetők voltak a jegyek 50 fontos előleg fejében, amik idén áprilisra el is fogytak.

A június 25-én kezdődő nagyüzemi hang árt a Maximo Park és a Metronomy kezdőrúgása indítja, majd Lily Allen hódít a következő estén a The Specials-szel Neil Young előtt, szombaton a Kasabian vezeti fel Springsteent, a záró napon pedig Nick Cave lesz a Blur előzenekara.


fesztivál hír glastonbury



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása