2009.05.27. 15:39 – AronH

"...Puncimágnesek lettünk" - Tits and Clits-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Rutinos Club Venszdéj olvasók képben vannak, hogy a magyar Tits & Clits duó egyre komolyabb sikereket ér el, pedig még két éve sincs, hogy összeálltak. Remixeikről, saját zenéikről, a színtérről és a feministákról beszélgettünk velük, friss megjelenéseik kapcsán, melyek közé fért Daft Punk- és Péterfy Bori-remix is.

 
Hogyan alakultatok?
BCS: Külön külön kísérletezgettünk már pár éve zenéléssel, de soha egy számot sem fejeztünk be. 2007 nyarán aztán elkezdtünk egymásnak sávokat, dallamokat, zenei ötleteket küldözgetni, és ezekből hirtelen dalok születtek. 
BEN: Aztán mutogattuk barátoknak, ismerősöknek a kész szerzeményeket, és pozitív visszajelzéseket kaptunk. Majd kitaláltuk, hogy felrakjuk magunkat a myspacere, hogy több barátunk is hallja, mit csinálunk. Gyakorlatilag ekkor alakultunk.
 
Mivel foglalkoztatok előtte? Illetve mivel foglalkoztok zene mellett?
BCS: Képzőművész vagyok
BEN: Detto. Illetve egyetem.
 
Az utóbbi időben egyre-másra szállítjátok a remixeket, csak a legnagyobbakat említve készítettek saját verziót magyar vonalon Péterfy Borinak, legutóbb pedig egy teljes egészében újramixelt Daft Punk-album létrejöttében vettetek részt nívós nemzetközi csapatban. Ezek felkérések, vagy hajtjátok a lehetőséget? 
BCS: Felkérések, de olyan is megesik, hogy hallunk egy számot, ami nagyon tetszik, és megpróbálunk kapcsolatba kerülni a szerzővel, hogy engedélyt kérjünk a remixre. Így készül hamarosan egy francia számból is remixünk, de a rengeteg remix után próbálunk most már időt szakítani saját számok szerzésére is. 
BEN: Eleinte meg illegálba nyomtuk: letöltöttük a kedvenc számaink acapelláját, és azoknak csináltunk ilyen bootleg remixet.
 

Hogy zajlik egy-egy ilyen remix készítése?
BCS: Megkapjuk a sávokat, és megtartunk belőle 1-2 darabot, részletet, ami tetszik. Utána az eredeti szám határozza meg, hogy milyen stílusú lesz a remix, nem szeretünk egy "tits and clits-sablont" ráhúzni a számokra. 
BEN: De van arra is példa, hogy csak a vokált tartjuk meg, és minden más saját. Illetve nem mindig hallgatjuk meg előtte az eredeti számot, és csupán a kapott sávokból építkezünk.
 
Próbáltok tudatosan egyensúlyt tartani a remixek és a saját szerzemények között?
BCS: Mostanában túlságosan elmentünk a remixek irányába, szeretnénk visszatérni a saját számok írásához. De annyi jó zene van, aminek lehet adni egy új löketet, plusz a remixek inkább eljutnak az emberekhez, mint a sajátok, könnyebb velük betörni a köztudatba. 
BEN: És persze remixeket könnyebb készíteni, mint saját számot: van egy alapanyagod, amiből ki tudsz indulni, és saját kedved szerint formálhatod, míg saját számnál teljesen a nulláról építkezel, nincs konkrét kiinduló pont.
 
Honnan jött a nevetek?
BEN: Egy unalmas délután ugrott ki a fejünkből, mikor gyorsan fel akartuk magunkat rakni a myspacere. 
BCS: Amúgy a nők iránt érzett imádatunkat fejezi ki.
 
Szívtok a név miatt?
BCS: Több feminista csoport akart már minket megverni miatta.
 
Mik a reális esélyek Magyarországon 2009-ben egy újelektrós duó számára? Itthon könyebb érvényesülni, vagy külföldön?
BEN: Csekélyek az esélyek itthon, de pont azon dolgozik most az egész Ektiv, hogy ezen változtasson. 
BCS: A populáris médiában nincs nagy esély áttörésre, de nem is igazán szeretnénk, ez mindig rétegzene marad. Itthon is megvan a közönségünk, de külföldön (Ausztrália, Franciaország, Anglia) más az emberek hozzáállása a zenéhez, és nagyobb, nyitottabb a közönség.
 
Mennyire megy itthon az agyeldobós rave ami a zene mellé dukálna? Vagy a magyar közönség marad a talajtaposásnál?
BCS: A magyar közönség igazán tud tombolni, sok külföldi dj is elámul ezen. Amikor Németországban vagy Horvátországban játszottunk, nem is tapasztaltunk ekkora tombolást. Talán az emberek mentalitása miatt, a magyarok szeretik kibulizni magukból a hét szennyét. 
BEN: Ráadásul azt tapasztaltuk, hogy nem csak a fővárosban megy az őrült révezés a bulikon, hanem vidéken is. Győrött például eszméletlen bulik vannak, nagyot néztünk, mikor felléptünk nem olyan rég.
 
Könnyebb csajozni ha az ember újelektró duóba tartozik?
BCS: Persze, puncimágnesek lettünk, csakis ezért csináljuk.
BEN: Meg a pénzért.
 
Milyen a kapcsolat az Ektiv csoportosulás tagjai között? Mennyire láttok bele egymás dolgaiba? Van egészséges rivalizálás?
BEN: Persze, kis csoportokon belül mindig van egyfajta egészséges rivalizálás, de ez pont arra jó, hogy ösztökéljen minket még jobb számok készítésére. Amúgy elég gyakori, hogy egymás között mutogatjuk az aktuálisan készülő számokat, és tanácsokkal látjuk el egymást.
BCS: Egy nagy család vagyunk, de mindenki nagyobb babérokra akar törni, mint a másik, ezzel nyomjuk előre magunkat és egymást is.
 
Kaptok egy shotgunt és muszáj alkalmazni a következő két páciens valamelyikén; Homework vagy Cross. Melyik jussa halál?
BCS: Most azt kell mondnani, hogy Cross, igaz?
BEN: Akkor Homework.
 
A fiúkat legközelebb június 18-án a Dürerben hallgathatod meg élőben.
 
 

interjú electro tits and clits



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása