2009.11.08. 14:00 – -dj-

A hét dala (Them Crooked Vulture - Mind Eraser, No Chaser)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Them Crooked Vulture-t úgy emlegetik a szakmában, hogy hosszú idő óta a legérdekesebb szupergrupp. A címet azzal érdemelte ki, hogy tényleg az. Egy zenekar, amiben együtt zenél Dave Grohl, Josh Homme és John Paul Jones, mi lenne más, mint érdekes? A november közepén érkező lemezükről már feltűntek itt-ott dalok, a Mind Eraser, No Chaser elvileg az utolsó a megjelenés előtt.

A szám érdekes, ugyanis valóban olyan, mintha a Queens of the Stone Age, a Led Zeppelin, és a Foo Fighters össze lenne keverve. Az elsőből érkezik a dallamérzék (Homme kurva jó dalszerző) és a kosz, az utóbbi kettőből meg a groove. Egyszerűen ez egy príma rockdal, semmi trükközés, legfeljebb egy kis fúvós bolondozás a végén üt el a rockfelállástól. A hangzás karakteres, és a zenének is van hangulata, ami a joválisabb Foo Fighters esetében például annyira nem jellemző. Talán Homme flegmasága jó hatással volt, az amúgy tehetséges, mindenki kedvence, és éppen emiatt kissé színtelen Grohlra.

Magyarán a jófiú összefogott a rosszfiúval, hogy egy öreg zenész tapasztalataival felvértezve szórakozzon egyet. Ha ilyen dalokat írtak a lemezre (márpedig a korábban megjelent New Fang is erős), akkor szórakoztatni is fognak.


a hét dala them crooked vultures



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása