2010.07.30. 09:48 – KirschAndrás

Gésagolyókkal gargarizálva verselni - egyslágeres bitangok

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mai egyszer futott zenekaraink vagy előadóink között olyanok vannak, mint a Stiltskin, Shabba Ranks és a Kris Kross. Alul pedig továbbra is meg lehet mondani, mekkora hülyék vagyunk.

Stiltskin: Inside

Íme, egy zenekar, melynek biográfiája kevesebb karakterszámot tartalmaz, mint a Kacagtató vőfély rigmusok című kiadvány. A Stiltskin tiszavirág életű, ám annál nagyobb népszerűségét egy kultikus reklámnak köszönhette, ilyen alapon tehát joggal vehette volna be sorai közé a legendás Müszi urat háttércsettintgetni. Ray Wilson énekes mellesleg a Calling All Stations című lemez erejéig a Genesist is megjárta, ehhez pedig a német sportfodrász egyesülettel kötött szerződését sem kényszerült felbontani. Nem mellesleg az 1996-os feloszlást követően a Stiltskin 2006-ban újra összeállt, gyökeresen megreformálva ezáltal az „indokolatlan” kifejezés jelentését.

Shabba Ranks: Mr. Loverman

„Mit nekem vonagló pinák, jöjjön már a Green Jelly!” – tizenkét-három évesen, a culáger-okkultizmus felé vezető út legelején aligha ébredhetett egyéb gondolatunk Shabba Ranks klipje láttán. Bár a Mr. Lovermant klasszisokkal jobban toleráltuk, mint a Boyz II Men vagy a All 4 One hasonszőrű R&B kísérleteit, ez nem jelenti azt, hogy ne tapostuk volna recésre a művész úr nyelőcsövét strandpapucsunk talpával. Mellesleg az ominózus előadó egyike volt azoknak, akik a pórnéppel idejekorán megismertették a raggamuffin énekstílust. Jóllehet, ez előadásában úgy hangzott, mintha gésagolyókkal gargarizálva próbálna verset szavalni. Mellesleg, mint oly sok MTV-s klip esetében, itt is borítékolható volt a szobába toppanó szülő reakciója: „milyen Csabáról énekelnek ezek?”

Kris Kross: Jump

Avagy a kibaszott east coast válasza a Família KFT Ricsijére és Misijére. És bár nem álltak rokoni viszonyban egymással, anyjuk joggal adhatott hangot elégedetlenségének az „eddig-eddig-eddig vagyok!” formulával. A komisz kölkök ugyanis nem átallották pantallóikat fordítva hordani. Emellett már igazán eltörpül az a feltételezés, hogy Macaulay Culkinnál is előbb szippantottak kokszot a pénteki tinidiszkóban. Bárhogy is történt, el kell ismernünk, hogy a kétszemélyes kindermaffia nem volt híján a tehetségnek, ugyanakkor az őket felfuttató tengerentúli Kozsó is tisztességes munkát végzett az alapok megírása során. Ám úgy tűnik, ezzel együtt sem tudták elkerülni a gyereksztárok tipikus sorsát.


kris kross stiltskin egyslágeres bitangok shabba ranks



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása