2010.11.12. 16:07 – [MTI]

Nelly Furtado lett a legjobb latin popénekesnő

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Camila mexikói poptrió és Juan Luis Guerra dominikai énekes vitte el a csütörtök esti Las Vegas-i Latin Grammy díjkiosztó gála legtöbb trófeáját. A Camila Mientes című száma nemcsak az év dala lett, hanem az év felvétele is, Guerra pedig az év albuma díjat vihette haza az A Son de Guerra című lemezéért. A Mario Domm, Somo és Pablo Huarto alkotta Camila a legjobb duó vagy vokális együttes popalbumának díját is elnyerte a Dejarte de Amar című koronggal. A legjobb popénekesnő Latin Grammyje Nelly Furtadónak jutott Mi Plan című első spanyolnyelvű lemezéért. "Nem tudom elhinni, semmire sem számítottam" - jelentette ki meghatottan a spanyolul megszólaló kanadai sztár.

Paraiso Express című lemeze a spanyol Alejandro Sanzt juttatta a legjobb férfi popénekes díjához. A legjobb debütáló előadóművész elismerését pedig a kubai-kanadai énekes-dalszerző, Alex Cuba vehette át. Egyébként ő írta a Furtado albumán hallható számok felét is.

A háromórás gálaest házigazdája két mexikói színész volt. A műsort a spanyolul sugárzó Univision televízió közvetítette. Az év embere díjat Plácido Domingo spanyol operaénekes kapta, akit ez alkalomból a héten ünnepi koncerttel köszöntöttek Las Vegasban.

A Latin Grammy díjak odaítélésénél a spanyolul vagy portugálul készült felvételeket vették figyelembe műfaji megkötöttség nélkül a világ minden tájáról.


mti hír nelly furtado juan luis guerra alejandro sanz latin grammy camila alex cuba plácido domingo



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása