2011.01.14. 09:15 – lánggitár

Folktündér Kaliforniából

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A jelenkori könnyűzene egyik örök kívülállója, Joanna Newsom ad koncertet január 29-én este a budapesti Művészetek Palotájában. A hárfán és zongorán játszó énekesnő ötfős zenekarával fog a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára lépni.

 

A Kaliforniában született Joanna 2004-ben a The Milk-Eyed Mender című debütáló lemezével robbant be a köztudatba. Nehezen megfogható zenéjét a kritikusok jobb híján az akkoriban kiteljesedő freak folk-, illetve new weird america-mozgalomhoz sorolták. A soron következő album, az Ys már a kétkedők számára is nyilvánvalóvá tette, hogy amit Joanna Newsom tesz a zenével, az egészen zseniális. Nemcsak az, ahogy a hangszerével bánik, és ahogy cirógató kedvességgel énekel, hanem amilyen dalszövegeket, valóságos költeményeket ír hozzá. Joanna legutóbb egy háromlemezes kiadvánnyal jelentkezett, melynek címe Have One On Me, és amely joggal vált a 2010-es esztendő egyik leginkább körülrajongott alkotásává.

Mindezek ismeretében cseppet sem lepődnénk meg, ha a fellépés az idei év egyik legfontosabb hazai koncertjeként könyvelődne majd el.


folk program joanna newsom



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása