2011.04.16. 12:00 – mista

A kövér férfi és a smároló lányok - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Arctic Monkeys új dalának klipjében minden elmosódik, az új TV On The Radio-videóban a zenekar énekese virtuálisan randizgat egy gyönyörű nővel, Nerina Pallot klipjében pedig nincs egy darab vágás sem, cserébe viszont van egy rakás egyszerre mozgó szereplő. Ezeken kívül eheti válogatásunkban egy magyar és egy magyar vonatkozású klipet is mutatunk, az előbbiben nagyjából nem történik semmi, az utóbbiban viszont lányok csókolóznak egy meztelen, kövér férfi hasán ülve, mindez pedig baromira bejött egy manapság fontos brit lemezkiadónak. Nézzük!

Arctic Monkeys - Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair

Június hatodikán jelenik meg az Arctic Monkeys következő, negyedik nagylemeze, az lesz a címe, hogy Suck It and See, ez a dal pedig az első kislemez a közelgő anyagról, fizikai formában pont a mai napon (a nemzetközi Record Store Day szombatján) jelenik meg, de digitálisan már a hét eleje óta elérhető. A hozzá készült klipben egymásba mosódó képsorokat látunk a zenekarról, amint egy csomó mindent csinálnak, természetesen csupa olyan dolgot, amiben igazán menő rocksztárként lehet viselkedni. Nem mondható, hogy mindez ne lenne érdekes, a gond csak az, hogy mindössze másfél percig az, a klip viszont több mint három. Az a fajta videó ez, ami közben, ha beismerjük, ha nem, 2 perc után egész biztos, hogy valami mást kezdünk el csinálni. Aztán ha esetleg mégsem, az is inkább a dalnak köszönhető.

Ikonika - Video Delays

Pár napja kaptunk egy levelet Császi Ádámtól, amiben elújságolta, hogy ő készítette a brit Hyperdub Records művészének, Ikonikának a legújabb klipjét. Tudva azt, hogy a Hyperdub jelenleg az egyik legfontosabb brit elektronikus zenei kiadó, akik néhány éve többek között Burialt is megismertették a világgal és azóta is folyamatosan irányadónak számítanak a szigetország elektronikus zenéjében, valamint, hogy Ikonikát manapság a figyelemreméltóbb producerek közé szokás sorolni, természetesen nem maradhat ki eheti válogatásunkból a magyar rendező munkája. A videót teljes egészében magyar stáb készítette, ezt mindenki leellenőrizheti a kezdő képsorok információiból, ráadásul eredetileg nem is a klip készült a zenéhez, hanem zenét kerestek a divatklipnek készült filmanyaghoz, az elkészült alkotás azonban annyira megtetszett a kiadónak, hogy végül ez lett a hivatalos videó. Szép történet, a kézi kamerás klip pedig leginkább furcsa és nyugtalanító. Hogy mi a fenét csinál két modell egy lepukkant házban, az a lassan kibontakozódó klipből a végére nagyjából kiderül, azt viszont már sajnos nem tudjuk meg, mi fog történni a ruhátlan, kövér fickóval azok után, hogy a lányok a hasán ülve smárolni kezdenek. De ennyi elég is - van, aki ezek után nem kíváncsi rá? Naugye. A szám egyébként Ikonika tavaly megjelent Contact, Want, Love, Have című bemutatkozó lemezén szerepel.

Szélső Érték - Hangot Hallottam

Március legvégén jelent meg a Szélső Érték nevű zenekar Hangot Hallottam című bemutatkozó lemeze a Rockinform magazin mellékleteként, ami majd júniustól a boltokban, egész konkrétan elsősorban hipermarketekben is megvásárolható lesz. Az album promóciós anyaga szerint azok keressék a zenekart, akik "egy igazán érdekes rockzenére" vágynak, akik viszont általában kételkedni szoktak az ilyen promóciós szövegekben, azok mindezt leellenőrizhetik a lemez címadó dalához forgatott klippel. Szerencsére a zenekar a YouTube-on egy kis útmutatót is mellékel a számhoz, amiből megtudhatjuk, hogy mindaz, amit itt hallunk "Egy kis filozófia, társadalomkritika, hogy meddig mehet még el, mit tehet még meg az ember ebben a folyamatosan, őrülten fejlődő világban. Lehet, hogy húzni kellene a gyeplőn, mert ez lesz a vesztünk..." Akinek még ez sem hozta meg a kedvét, annak elmondjuk, nagyjából annyira érdekes videóról van itt szó, mint amennyire mélyek ezek a remekbeszabott sorok.

Nerina Pallot - Put Your Hands Up

A francia és indiai gyökerekkel is rendelkező brit énekes-dalszerzőnő május legvégén adja ki következő, sorban negyedik nagylemezét Year Of The Wolf címmel, amiről ez a dal az első hivatalos kislemez. A hozzá készült klip különlegessége, hogy vágás nélkül készült, egyetlen hosszú jelenetből áll, ami bár nem az első ilyen a poptörténelemben, azt azért érdemes hangsúlyozni, mekkora munka ilyesmit elkészíteni, ami persze azért általában megéri a fáradtságot, hiszen műfajából eredően szinte mindig érdekes az ilyesmi, pedig itt még betanított állatok sincsenek. Van viszont egy rakás, folyton mozgásban lévő szereplő, akik benépesítik az énekesnő körüli teret egy pub előtti kis utcában. Semmi különösebb történet, Nerina énekel, mindenki más pedig, seperjen utcát, vagy másszon létrára, együtt mozog a zenével, és legtöbbször még legalább egy valaki mással. Többek között az ilyen klipekért érdemes hétről-hétre klipmegosztást csinálni és persze azt olvasni is.

TV On The Radio - Will Do

A héten jelent meg a New York-i zenekar ötödik nagylemeze Nine Types of Light címmel, ez róla az első kislemez és az első hivatalos videoklip is, amit ugyan már egyszer itt megmutattunk az ingyen streamelhető album kapcsán, de a klipmegosztásból sem maradhat ki - örülünk az új lemeznek, na. Az új klipben a zenekar a virtuális világokban kalandozik, és mi másért tennének ilyesmit menő rockzenészek, mint a kínzó magány csillapítása érdekében. Persze, mint mindig, a virtuális élvezetek ezúttal sem pótolhatják a valóságot, a gond csak az, hogy egy ponton túl a határok teljesen elmosódnak és a happy end sem biztosan happy end. A keserédes klip hangulata prímán passzol a dalhoz, így aztán egy rossz szavunk sincs rá.


arctic monkeys tv on the radio klip klipmegosztás nerina pallot ikonika szélső érték



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása