2011.04.28. 13:31 – dg

Nem csak a Szigeten zenél Geszti Péter

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Csütörtök délelőtt a Pannónia stúdióban tartott rendhagyó sajtóbeszélgetésen jelentették be, hogy a már egy ideje terjedő pletykák igazak, Geszti Péter valóban visszatér a magyar zenei életbe, és ez nem csak a Sziget mínusz egyedik napján való fellépést jelenti, hanem új zenei projektet is indít. Az új formáció neve Gringo Sztár. Geszti ezzel nem csak a Beatles-dobos Ringo Star előtt akar tisztelegni, hanem valahogy ki szerette volna fejezni az általuk játszott zene sokszínűségét is, amellett, hogy az ő zenébe való visszavándorlását is szimbolizálja a gringo szó, ami a spanyol-portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent. Zeneileg saját bevallása szerint a poptól kezdve a jazzen, a rapen és a diszkón át a balkáni népzenéig mindent ötvöznek a Gringo Sztárban. A rapper elmondta, az egész zenekar lényege az, hogy hatalmas parti alakuljon ki minden koncerten, az emberek érezzék magukat jól. A projekt zenei agya Erdélyi Péter, aki eddig klasszikus- és jazz-zenét szerzett, de Geszti szerint a poppal is kiválóan boldogul. Erdélyin kívül a Balkan Fanatik is szerzett pár dalt a majd ősszel megjelenő első lemezre. A 15 tagú formáció első koncertjére a siófoki Coke Clubban kerül sor július 15-én (az egész projekt támogatója a balatoni szórakozóhely), de természetesen a szigetes fellépésen is ott lesz a Gringo Sztár.

A sajtótájékoztató amúgy azért volt rendhagyó, mert amellett, hogy állítólag a holnap debütáló első kislemezük (Télen-nyáron) felvételét is itt fejezték be (Gesztin kívül Gereben Zita és Sapszon Orsolya énekesnők szerepeltek még az újságírók előtt), és egy befejezetlen, de már bemutatható dalt is lejátszottak, még a sajtó képviselőit is belevonták a felvétel készítésébe. Egy a magyar nők szépségét előtérbe helyező szerzeményben kellett ritmusra tapsolni, illetve az egyik refrén végén kellett csordavokálozni egyet. A kislemezt, illetve ezt a közös produkciót elvileg minden jelen lévő újságírónak kipostázzák majd a keverés után egy pendrive-on.

A váratlan szereplésre késztetett újságírók közül valószínűleg többen menekülőre fogták volna itt a dolgot, ha nem lettek volna a stúdióba zárva, de ne legyünk rosszmájúak: minden bizonnyal egy nagyon népszerű nagylemezen lehet majd hallani, ahogy tapsolnak meg ordibálnak. Meg amúgy is, hogy húznának már le egy olyan lemezt, amin közreműködtek?!


hír geszti péter gringo sztár



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása