2011.05.16. 16:30 – [MTI]

Steve Hackett és a Kosheen is fellép a Hegyalján

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Steve Hackett, a Genesis együttes egykori gitárosa, valamint a szintén brit Kosheen (képükön) is fellép Tokaj mellett az idei Hegyalja fesztiválon: előbbi július 15-én, utóbbi egy nappal később.

A legendás gitáros a dzsessz/world fusion hazai élcsapatával, a Djabéval a Hegyalja fesztivál új programhelyszínén, a világ- és a népzenét előtérbe helyező MR2 Furmint Klubban ad közös koncertet. Steve Hackett 1970 és 1977 között volt a világ egyik legnépszerűbb progresszív rockzenekara, a Genesis gitárosa; a csapat ezalatt nyolc stúdióalbumot és két koncertlemezt adott ki, azóta szólóban dolgozik. Hackett és a Djabe ma már rendszeres együttműködése 2003-ban kezdődött, léptek már fel együtt Lettországban, Romániában, Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában és Malajziában, sőt 2004-ben Londonban is; tavaly több közös magyarországi koncertjük volt, akárcsak idén.

A szervezők tájékoztatása szerint az idei Hegyalján a nagyszínpados fellépőkhöz csatlakozott a bristoli drum and bass trió, a Kosheen is, amely négy évvel ezelőtt a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) játszott utoljára Magyarországon.

A hétfőn bejelentett magyar fellépők közé tartozik a Csík Zenekar, a Kishúg, a Mitsoura, a Besh o DroM, a Kerekes Band, a Folkfusion Band, Ferenczi György és a Rackajam, a Firkin, a Kistehén, az Ismerős Arcok és a Szabó Balázs Band is, mellettük cseh, lengyel, szlovák és román előadók is lesznek - valamennyien az új helyszínen, az MR2 Furmint Klubban.

Az idei Hegyalja fesztivált július 13. és 17. között rendezik meg. A már korábban közölt sztárfellépői közé tartozik az Airbourne, a Pennywise, a Mastodon, a Deicide, az Amorphis, a Slayer, a Guano Apes, a Foreign Beggars, a Ladytron, valamint a Korpiklaani.


mti fesztivál hír tokaj hegyalja



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása