2011.06.24. 08:54 – KirschAndrás

Az andergrand hősei: az Ektomorf és az Intense

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


A kilencvenes évek gettóba szorított formációi közül ma a – korabeli kifejezéssel élve – az extrém metál műfaj két meghatározó egyénisége kerül bemutatásra. Míg egyikük története pazar, másikuké merőben tragikus véget ért.

Ektomorf: A romok alatt

A Sepultura-póló a kilencvenes évek derekán nem csupán a hazai culágerpopuláció bevett viselete volt. Hordták iskolában, irodában, szüreti bálban, sőt, ha lába kélt a tacskó hátmelegítőjének, a nagymuter sem átallotta egy Chaos AD felsőbe bugyolálni őt. A brazil horda ilyen fokú ismertsége bőven elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy hangos kuncogás kísérje a Sepultura-párhuzamokat sérelmező Ektomorf-interjúkat. Mi több, láttuk lelki szemeinkkel, amint Farkas Zotya egy közös dzsemmelés után kaiowa indiánokkal kenuzik a mezőkovácsházi termálfürdőben. Védelmére szóljon azonban, hogy ekkortájt a metál formációk 95%-ára rá lehetett volna sütni egy „Tesco-gazdaságos Sepultura, Pantera, Biohazard, stb” bélyeget. Mindemellett közel sem ragadtak le a ’96-os szinten, sőt, sikerült megnyerniük egy olyan törzsközönséget, melynek tagjai tutira nem kérik ki az istvánakirályt a koncert utáni rokkdiszkóban.

Intense: Journey

Annak dacára, hogy a Bolondóra című műsor intellektuális sújtólégként hatott a minden jó ízlésű emberre, a lakosság nagyon is sokat köszönhet a megboldogult MSat televíziónak. Hogy mást ne mondjunk, a Music Box című telefonos kívánságműsor híján az átlag magyar tévénéző sosem hallott volna blastbeatet délután kettőkor. (Max. ha egy Duna TV-s hangverseny közvetítésén a triangulumos epilepsziás rohamot kap.) Igaz, ez a formáció már csak nyomokban idézte meg elődje, az Intense Agonizing mufurc világát, azért ez a szerzemény is elégnek bizonyult kisebb háztartási balesetek előidézésére. Az Intense mellesleg viszonylag rövid idő után feloszlott, a gitáros pedig néhány év múlva a V-Tech-énekes Re-Tech nevezetű csapatában kötött ki. Hiába, az élet olykor romantikáltanabb fordulatokban bővelkedik, mint egy Rocco-film forgatókönyve.




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása