2011.08.01. 13:28 – Lángoló Gitárok

Reklámdalból death metal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Ha valaki meghallgatja ezt a dalt (vagy akár ezt a változatot), biztos, hogy felhúzza a szemöldökét: mit keres ez itt, a Lángoló Gitárokon. Nos, lényegében azt, hogy feladatot adunk vele. Itt most tényleg él az a kommentelők által előszeretettel hangoztatott mondat, hogy „ha nem tetszik, csinálj jobbat”. Minden részlet itt van alább a pályázati kiírásban.

A Bónusz Brigád, Magyarország első és piacvezető közösségi vásárlóoldala több mint ötszázezres közösségének tagjaira is számít az itthon még újdonságnak számító zenei névjegye (hangos logó) megalkotásában. A kezdeményezés mellé állt az A38, Budapest legnépszerűbb koncerthajója és a Lángoló Gitárok, az Index.hu zenei blogja. A Brigád dal 1.0 verziója és a pályázattal kapcsolatos tudnivalók már elérhetőek a www.irtamabrigadnakegydalt.hu weboldalon. A zenei pályázat célja a Brigád-dal zenéjének, szövegének vagy képi megjelenítésének továbbgondolása. Az Írtam a brigádnak egy dalt pályázat nyerteseinek jutalma félmillió forint összértékű pénznyeremény, egy professzionális stúdiófelvételi alkalom, illetve az A38-on egy előzenekari fellépési lehetőség.

Milyen lehet egy logó? Lehet minimalista, modern, konzervatív, fekete-fehér, színes, esetleg háromdimenziós. Ki hallott már hangos logóról? A Bónusz Brigád, az ország elsőszámú közösségi vásárlóoldala új műfajt teremtve a vizuális identitásához illeszkedő zenei névjegyet (hangos logót) készített. A Brigád dal című hangos logó szerzője Wolf Péter Erkel Ferenc és Fényes Szabolcs díjas zeneszerző, számos közismert sláger, többek között a Vuk zenéjének komponistája és Tariska Szabolcs, Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett szövegíró-énekes, az Amorf Ördögök egykori alapító tagja. A ma induló zenei pályázat keretében a dalt – akár a zene, akár a szöveg, akár a képi megjelenítés tekintetében – bárki újraértelmezheti.

Az A38, Budapest legnépszerűbb koncerthajója, a Lángoló Gitárok, az Index zenei blogja, és a Bónusz Brigád által közösen indított pályázaton több kategóriában is lehet nevezni, így minden érdeklődő megtalálhatja a számára leginkább illeszkedő formát. Legyen szó akár profikról, amatőrökről vagy teljesen laikusokról – stúdióban élő producerről, tehetséges dalszövegíróról, csiszolatlan karaoke gyémántról vagy jó szemű kamerásról. A zenészek a Bónusz Brigád honlapján érhetik el a számhoz tartozó zenei sávokat, a szóforgatók közvetlenül a döntéshozóknak írhatják meg ötleteiket, míg az énekesek a dal karaoke verziójának segítségével vehetik fel elképzelésüket. A nevezéseket hattagú zsűri – Wolf Péter zeneszerző, Tariska Szabolcs szövegíró-énekes, Turza Tomi, az A38 programszervezője, Dankó Gábor, a Lángoló Gitárok szerkesztője, valamint a két Bónusz Brigád-alapító, Heller Gábor és Kaprinay Zoltán – fogja elbírálni. Emellett a Brigád 275 000 főt meghaladó Facebook közösségének is alkalma lesz a legjobb műveket véleményezni. A játék első helyezettje 250 000, a második 150 000, a harmadik 100 000 forintot nyer, illetve két különdíjat is odaítélnek: egy pályázó profi stúdiókörülmények és terjesztés segítségével örökítheti meg a művét, egy másik pedig az A38 hajón léphet fel előzenekarként.

A pályázat 2011. augusztus 1-jén indul, és egy hónapra rá, szeptember 1-jén, a Bónusz Brigád első születésnapján zárul.

További információk a pályázatról: http://irtamabrigadnakegydalt.hu/


x a38 bónusz brigád



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása