2011.11.17. 09:41 – gihi

Marseille Calling – Nasser-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nasser.jpg
Dél-Franciaország egyik legnagyobb városa, Marseille foglalja el az A38 Hajót mától két napon keresztül. Ma a kétéves elektro rock zenekar, a Nasser és DJ Alif Tree mutatkozik be, a harmadik lemezét nemrég kiadó Hangmás társaságában, holnap Danton Eeprom és Humantronic képviseli a franciákat, magyar részről pedig We Plants Are Happy Plants táncoltatja meg a közönséget. Még az indulás előtt adott interjút a Nasser, figyelmeztetve mindenkit, hogy már korábban is léptek fel hajón, ami akkor majdnem elsüllyedt.

A zenekar alapja egy régi és nagyon erős barátság, hogyan tudjátok ezt a közös zenélés mellett is életben tartani?
Már a Nasser nevű kaland előtt is nagyon jó barátok voltunk. Niko és Romain már legalább 10 éve együtt dolgoztak rendezőként, később találkoztak Simonnal, aki akkor már zenével foglalkozott, majd beszállt producerként Nico és Romain filmjeihez. Egy éjjel egy klubban döntötték el, hogy zenekart alapítanak. 30 évesek vagyunk és egy fantasztikus, váratlan élményként éljük meg ezt az egészet. Úgy érzem a barátságunk erősebb, mint valaha.

Mi volt a legnehezebb pillanat a zenekar életében?
Amikor rájöttünk, hogy egy napon mindez véget fog érni... ezen kívül semmi más, de tényleg.

Producerként is csak a Nassernek dolgoztok, vagy vállaljátok mások munkáit is?
Csak és kizárólag a Nassernek producerkedünk, igaz néha készítünk remixeket, de túl sok időnket veszi el jelenleg. Egy napon majd... talán.

Rengeteg különböző stílust vegyítetek a zenétekben, mégis milyen előadókat hallgattok mostanában?
Nagyon sokfélét. A Nasserben benne van a The Clash, a Daft Punk, a Nirvana, a Soulwax és még rengeteg minden.

Vannak most izgalmas új zenekarok Franciaországban?
Természetesen. Ez az ország mindig is híres volt a kultúrájáról, az utóbbi időben főleg az elektronikus zenéről. Van is most pár új formáció, akikre érdemes odafigyelni, mint Philippe Zdar, a The Shoes és Youssoupha.

Ezek szerint nagyon közel áll a szívetekhez a francia elektro, biztosan meghallgattátok már a Justice új lemezét, mi a véleményetek róla?
Nagyon nagyra becsüljük ezt a stílust, főleg a Justice-t és nem csak a zenéjük miatt. Ők, ahogyan a Daft Punk is, nagyon nagy figyelmet fordítanak mindenre, ami a zenéhez kell. Olyanokra gondolok, mint a művészeti tervezés, videók, fellépések. A lemezhez pedig csak gratulálni tudunk!

Léptetek már fel hajón?
Igen, egyetlen egyszer Lyonban. Ezért jobb is, ha figyelmeztetek mindenkit, hogy az a hajó majdnem elsüllyedt!


interjú rock electro nasser



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása