2012.03.18. 10:00 – Kovács M. Norbert

A seggrázás típusai – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az egyre felkapottabb ausztrál Gotye megmutatja, milyenek a monoton hétköznapok, a Swedish House Mafia egy őrülten futurisztikus kutyafuttatásról készített videót, a magyar Gabó és Funktasztikus klipje pedig olyan, mint a legtöbb hazai rapvideó általában. Diplo legújabb klipjében a seggrázás összes létező típusa bemutatásra kerül, a francia SebastiAn videójában pedig egy kislány táncol úgy, mint egyes nagylányok, ez az eddigi tapasztalatok szerint azonban sokaknak talán túl sok lehet.

Gotye – Easy Way Out

Animációs elemeket is tartalmazó klipjében az ausztrál Gotye a monoton hétköznapok körforgását mutatja be, mindezt pedig egyrészt ötletesen és látványosan teszi, másrészt az alig több mint kétperces játékidő alatt nincs időnk megunni a látottakat, főleg, hogy az egyhangúságot valójában egy folyton változó, mozgásban lévő klippel szemlélteti. A mostanában egyre felkapottabb Gotye megköszönheti ezt a remek videót Darcy Prendergast rendezőnek.

SebastiAn – Love in Motion

Az Ed Banger csapatához tartozó SebastiAn március elején megjelent, a főleg filmrendezőként ismert Gaspar Noé által rendezett klipje a megjelenése óta bárhol felbukkan, általában nagy vitákat vált ki, amik során nem ritkán még az a szó is elhangzik, hogy: pedofília. A videóban egy nagyjából tíz-tizenegy éves kislány táncol egy szobában a félhomályban a meglehetősen fülledt hangulatú zenére, és bár semmi igazán durva dolog nem történik, csak nyilvánvalóan túl sok Shakira- és Beyoncé-klipet látott már életében, azért az is érthető, ha sokan úgy érzik, mindez azért így összességében eléggé zavarba ejtő.

Diplo feat. Nicky Da B – Express Yourself

Diplo és Nick Da B közös számának @LILINTERNET és Shomi Patwary által készített, New Orleansban forgatott klipjében vélhetően a seggrázás összes létező típusa látható, vagy ha nem, akkor az valószínűleg csak az időhiány miatt maradhatott ki a videóból. Nehéz elképzelni, hogy sokaknak lesz ez a kedvenc videoklipje, viszont a zene és a klip összességében simán van annyira agyament és prosztó, hogy valójában az már kifejezetten szórakoztató. Talán csak Nicki Minajt kellett volna valahogy még bevonni a buliba a még durvább hatás érdekében. Majd talán legközelebb. A szám egyébként Diplo hamarosan érkező Mad Decent című kislemezén is szerepel majd.

Swedish House Mafia – Greyhound

A dance-világban egyenként is népszerű Axwell, Sebastian Ingrosso és Steve Angello által alkotott Swedish House Mafia legújabb, őrülten futurisztikus klipjében egy nem hétköznapi kutyafuttatást láthatunk, mindez pedig inkább látványos, mint különösebben érdekes. Bár, aki akar, azon például törheti a fejét közben, hogy az említett úriemberek pontosan mit is művelnek azokon a hologramszerű irányítópultokon(?).

Gabó km. Funktasztikus – Kopott Rímek

Gabó és Funktasztikus közös számára a Blendart készített klipet. Ritkán látni jó magyar rapvideót, és hát ez sem az. Persze mondhatnánk, hogy nem bánt ez senkit és nincs benne semmi nagyon elrontva, ami még igaz is, a gond csak az, hogy ezzel ismét született egy unalmas, ötlettelen, sehonnan sem induló és sehová sem tartó magyar videoklip, aminek nagyjából annyi lehetett a koncepciója, hogy vegyünk fel dolgokat, mint például utcán mászkálás, kávéházban rappelés, vágjuk össze őket, aztán jóvan. Ha úgy nézzük, hogy egyszerűen csak kellett valami a zene mellé, ez a klip akkor is nagyon vérszegény.


klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása