2012.03.19. 11:00 – _fá_

Csak stílus legyen – Zomblaze-interjú és az új nagylemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Zomblaze a Hősök DJ-jeként, valamint Bobafett és Bobakrome mellett vált országosan ismertté, azóta viszont sok minden történt. Múlt héten jelent meg második szólólemeze, a Dronk Noise. Az elődjéhez hasonlóan ismét teljesen ingyen letölthető dalcsokor hangulatban, és stílusban is egy megváltozott előadót mutat. Zomblaze erről, és egyéb lemezzel kapcsolatos dolgokról is beszélt nekünk egy rövid interjú során, amiket rögtön le is lehet ellenőrizni: az interjú mellett ugyanis az egész lemez meghallgatható.

Miről szól a második lemezed?
Egyszerűen felgyülemlettek dalok, ezért összeraktam őket. Ez az elmúlt két évem termése, persze alakítgattam rajtuk. Az előzőn inkább szintiket használtam, most a samplerek nagyobb szerepet kaptak. Van olyan rész, ahol egy bicikli kerekének kattogásából lett gyártva az ütem. Az a jó, hogy most már mindent meg tudok otthon is csinálni a dobokon kívül.

A Szintetika egy sötétebb hangulatvilágú lemez volt, a Dronk Noise jóval lazább. Ez tudatos volt?
Akkor épp ilyen kedvem volt, de azt is szeretem, ha süt a nap és táncolnak a csajok, ahelyett hogy hazamennének és öngyilkosok lennének. Igazából attól függ a hangulat, hogy épp miket hallgatok. Jelenleg nagyon tetszenek a Brainfeeder Recordsos arcok.

A Szintetika kiadó nélkül jelent meg, ez mennyit változott a Dronk Noise-nál?
Meguntam, hogy mindenem csak a honlapomról érhető el, ezért a BudaBeatsnél jön ki a lemez. Fizikai formátumban ők sem gondolkoznak, de válogatásbakeliteket összehoznak, amin legközelebb én is szerepelni fogok.

Miért csak két közreműködő vendégeskedik?
Szerettem volna nagyobb teret adni a zenének. Amúgy is sok külföldi acapellát használok, azok teljesen az ízlésem szerint vannak ott.

A Hősök DJ-jeként lettél ismert, illetve Bobafett és Bobakrome mellől. Velük mi van?
A Hősökkel más volt az utunk, közösen állapodtunk meg erről, Eckü ettől függetlenül a mai napig rengeteget segít nekem. Krome csinálja a saját dolgait, Bobafett pedig nincs itthon.

Bár már mindenféle zenéhez közöd van, a hiphop színtérből indultál, ami miatt a neved is ide kötődik. Ez inkább béklyó, vagy segítség hosszú távon?
Én ebből mindig szerettem volna kikerülni. Ez nem sznobizmus, de nem akartam magamat hiphop zenésznek titulálni. Örülök neki, hogy nem csak rapperek hallgatják meg a zenémet, mert van benne több minden. Egyébként nem olyan kurva nehéz kitörni belőle, viszont kurva könnyű benne maradni, ha az ember mindig ki akarja szolgálni az igényeket.

Mit szólsz a hiphopból kinőtt sztárokhoz?
Én nem irigylem tőlük, mostanra nőtt ki az egész odáig, hogy lehet csinálni 2-3000-es bulikat, ahova elmennek a gyerekek is tájékozódni. Nekem fontos, hogy amit ott kapnak, az meghatározó legyen. Nem fontos, hogy jó legyen, de legyen stílusa, mert különben nem tartunk sehol.

A Dronk Noise az alábbiakban teljes egészében meghallgatható.

A lemez innen pedig akár ingyen le is tölthető.


interjú hiphop elektronikus zomblaze



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása