2012.06.02. 10:28 – Sajó Dávid

Bejön az az energia, ami körülveszi az elektronikus zenét – Stephen Marley-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

stephenmarley.jpgAz már a Zöld Pardon színpadán is látszott, hogy nem lesz könnyű mély beszélgetést folytatni Bob Marley Stephen nevű fiával, így meg sem lepődtünk, mikor az émelyítően fűszagú turnébuszban, a teljesen szétcsúszott zenész beszéd közben felejtette el mit is akar mondani. De legalább kedves volt, és még üzent is a világnak, na meg külön a magyaroknak.

Most jártál először nálunk, mennyire tetszett a magyar közönség?
Jók voltak, mi is nagyon élveztük.

Elég sok embert viszel magaddal a mostani turnédra. Valamelyik testvéreddel is zenélsz később?
Nem tudom. Ez a turné igazából most rólam szól. Csak zenélni szeretnénk, megmutatni azokat az érzelmeket, amiket a zenémben képviselek.

Kaptál már Grammy-díjat és producerként közreműködtél Damian testvéred karrierjének beindításán. Ki lesz a következő családtag, akivel dolgozni fogsz?
Csak annyit mondok, hogy Julian.

Milyen most a reggae Jamaicában? Érezhető az elektronikus zene térhódítása arrafelé?
Nem igazán, még mindig az eredeti reggae az, ami számít a Jamaicában…

Közjáték: „Adjatok már egy öngyújtót srácok!” – szól oda hirtelen a többieknek, akik még egy hatalmas spanglit is a kezébe nyomtak. A kérdésemre adott választ természetesen nem folytatja.

Te maradnál a klasszikus reggae-nél vagy esetleg tervezel egy kicsit az elektronikus irányba haladni? Damien ugye nemrég adott ki közös dal Skrillexszel.
Abszolút tervbe van véve, de egyelőre még csak gondolati szinten. Szeretnék elkalandozni abba a világba, mert kifejezetten tetszik nekem, bejön az az energia, ami körülveszi az elektronikus zenét.

Van-e olyan előadó, akivel szívesen közreműködnél?
Bárkivel, akit Isten az utamba sodor (nevet). Bárkivel. Na jó, egyszer jó lenne egy olyan legendával dolgozni együtt, mint Stevie Wonder. Nagyon élvezném, ha mondjuk háttérvokált énekelhetnék valamelyik dalában. Tudod, én egy nyitott könyv vagyok. Bárki számára olvasható, és mindenki számára elérhető.

Szerinted mit jelent a mai világban a reggae az emberek számára?
A reggae a megvilágosodás. Keressük azokat az energiákat, amit zenévé alakíthatunk, azokat a pozitív és negatív hatásokat, amelyek érnek minket. Ebből tudunk építkezni és ma szerintem ezzel tudunk segíteni az emberek lelkén. Ha keresed az utad az életben, és valami pozitív dologra vágysz, akkor a reggae erre a legjobb megoldás.

Ha kiállnál a világ elé és lehetőséged nyílna szólni minden emberhez, mit mondanál?
Először is a magyarokhoz szólnék. Ez az első találkozásunk, de remélem nem az utolsó. Minden tiszteletem azoké a magyaroké, akik eljöttek ma este és ennyi pozitív energiát sugározták felénk. Ha üzenhetnék, az emberiségnek azt mondanám, hogy találják meg az életcéljukat, és tegyenek meg mindent ahhoz, hogy azt elérjék. Ha ez megvan, akkor megfogják érteni mi miért vagyunk itt. Hogy magunk közé emeljük az embereket, mindannyian együtt tudjunk létezni egy pozitív valóságban. Ne legyenek kasztok, ne legyen megkülönböztetés, minden emberi lény egyként létezzen tovább. Kérlek, ezt mondd el nekik!


interjú reggae stephen marley



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása