2012.07.18. 18:00 – Lángoló Gitárok

Mindenkinek jobb lesz így – Rendhagyó Konyha-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Veszp_bamba.jpgRendhagyó videóanyagot készített a Mindenkinek jobb lesz így című dalára a Konyha zenekar: a felvétel különlegessége egyrészt abból adódik, hogy a tagok korábban sosem próbálták el a dalt - csak megbeszélték ki mit játsszon - másrészt a videó hangját egyetlen kameramikrofonnal vették fel – így tehát keverés, vágás és effektezés nélkül hallhatjuk a dal születését.

„Írtam egy dalt, amit nagyon szerettem volna eljátszani a soron következő koncerten, de a sors úgy hozta, hogy nem volt lehetőségünk próbálni, mivel a zenekar 2/3-a nyaralásról esett be a szóban forgó buliba." – mesélt a felvétel születéséről Szepesi Mátyás énekes-gitáros – „Arra gondoltam: izgalmas lenne koncert előtt közvetlenül leülni valahol és összerakni egy dalt – eljátszani kétszer-háromszor együtt, aztán hajrá. Aztán az is eszembe jutott, hogy mivel hónapok óta nem publikáltunk semmit, viszont már lassan egy éve ígérgetjük hogy befejezzük a lemezt, érdemes lenne megörökíteni egy ilyen rendhagyó pillanatot."

Így hát a Konyha zenekar Veszprémi Utcazene fesztiválos koncertje előtt egy órával, szemerkélő esőben, a háttérben Várpalota körül csapkodó villámokkal, egy mező szélén, a turnébuszból kiesve, mindenféle erősítés nélkül, a kamera mikrofonjának életében először eljátszotta a Mindenkinek jobb lesz így című dalát. A tagok már az első helyszíni visszanézéskor megdöbbentek, hogy mennyire jó lett a felvétel hangja. A képpel azonban elégedetlenek voltak: túlságosan statikusnak találták a látványt, ezért csináltak még két felvételt – volt, amit telefonnal - ezekből is bekerült néhány snitt a végleges képanyagba.

Ezek után a csapat menekülőre fogta (ez volt az a vihar, amelyik néhány órára leállította a közelben zajló EFOTT programját) és néhány kisebb áramütéstől leszámítva sikeres koncertet adott a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, ahol a terveknek megfelelően elő is adták a frissen összerakott dalt is.


premier rock konyha hír exkluzív



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása