2012.10.19. 10:17 – Hirdetés

Napra-koncert szombat este a Corvintetőn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Corvintető szinte állandó vendége a Both Miklós vezette Napra zenekar, amely október 20-án ismét visszatér, hogy új dalokkal megspékelt koncertet adjon a klub színpadán a tőle megszokott hangulatban.

Sokak szerint a Napra hungarikum - egyszeri és összetéveszthetetlen produkció, ahol a progresszív rock, a népzene és a bartóki örökség szintézisén alapuló hangvétel éppúgy tetten érhető, mint pár évvel ezelőtti Jaj, a világ! című albumán, de ha mellőzzük a nagy szavakat, marad egy zavarba ejtően szimpatikus és végtelenül tehetséges társaság nagyszerű dalokkal.

Mostanában naponta hallhatjuk Útközben című dalukat az MR2-Petőfin, mely legutóbbi EP-jük egyik darabja, és amelyről a legtalálóbb/viccesebb véleményt nem is újságíró, hanem egy kommentelő jegyez: „én, amikor először hallottam, elképedtem... olyan, mintha egy baklavát többször beleforgatnánk porcukorba és mézbe, és a legvégén gumicukorba és kakasos nyalókába.... de minden nap meg kell hallgatnom..."

A Napra dalai egyaránt tartogatnak ismerős ízeket és meglepetéseket, kísérleteket. Míg a kalotaszegi dallamokon alapuló Egy kis csárdás és Rég, vagy az albumot nyitó Szerettelek sok ideig bizonyára azok kedvence, akik a megszokott ízeket keresik, a Hang a hangból az énekes-gitárprímás Both Miklós Radnóti-albumának a mélységébe kalauzol. A Ballada a „popslágerek", a Magyarnóta a „vendéglátós muzsika" erényeivel tűnik ki – még ha idézőjelben is, nem beszélve a zavarba ejtő Tulipános „közel-keleti reggae"-jéről. És ha a hír igaz, márpedig miért ne lennének, azok, a Corvintetőn pár új dal is debütál a már jól ismertek mellett.


folk rock hír program corvintető napra



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása