2012.12.08. 08:37 – Lángoló Gitárok

Psy az amerikaiak kiirtására buzdított

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lehetett eddig is tudni, hogy a Gangnam Style-lal mindent elsöprő Psy nem az a takaros k-pop-sztár, amit a nyugati kultúra megszokott, ha koreai popzenéről van szó. Ő nem szép, nem fess, és leginkább csak bohóckodik, mindenkin gúnyolódva. A Gangnam Style is ilyen gúnyolódó dal/videó volt eredetileg, és Psy múltjában sok ilyen van még. Volt olyan lemeze, amit egyenesen betiltottak, őt magát pedig volt, hogy le is csukták drogozásért. Szóval mondhatni nem makulátlan Psy múltja, nem az az állandóan vigyorgó, udvarias koreai volt mindig, aminek most mutatja magát. Annyira nem volt udvarias, hogy 2002-ben és 2004-ben egyenesen Amerika-ellenes tüntetéseken vett részt, sőt, az egyiken olyan dalt énekelt, aminek a szövege az amerikaiak megölésére buzdít.

Dél-Korában 1953, a Koreai Háború tűzszünete óta amerikai katonák ezrei (régebben volt, hogy tízezrei) állomásoznak/állomásoztak, az Észak-Koreával való feszültség és a térség miatt, ami persze sok koreainak nem tetszik, mondván így irányítják az országukat a Pentagonból, így nem ritkák az Amerika-ellenes tüntetések sem. Ilyenen vett részt Psy még 2002-ben, ahol egy amerikai harckocsi modellt tört teátrálisan össze, majd két évvel később szintén megjelent egy hasonló tüntetésen, mikor a koreai kormány csapatokat küldött Irakba. Itt már zenélt is, méghozzá a N.EX.T metálzenekarral karöltve, akik a Dear American című dalukban az amerikaiak lassú, fájdalmas kiirtásáról énekeltek:

Kill those ——- Yankees who have been torturing Iraqi captives
Kill those ——- Yankees who ordered them to torture
Kill their daughters, mothers, daughters-in-law and fathers
Kill them all slowly and painfully

Psy most bocsánatot is kért nyolc évvel ezelőtti előadásáért, mondván, hogy az a tüntetés egy nagyon heves reakció volt az iraki háborúra, illetve egy akkori balesetre, amiben amerikai katonák gázoltak halálra két tizenéves koreai iskoláslányt egy 57 tonnás harci járművel. Psy ma már úgy gondolja, hogy hálásnak kell lennünk az amerikaiaknak, amiért ennyit tesznek az emberek szabadságáért szerte a világban, és megtanulta hol a határ a zenéjében, amin túl már nem mehet. Nagyon sajnálja ezt a szöveget, és hogy ezzel fájdalmat okozott bárkinek. Megtisztelve érzi magát, hogy amerikai katonák előtt adhatta elő a Gangnam Style-t, és reméli, hogy az amerikaiak elfogadják a bocsánatkérését. Jelenleg ő csak mosolyt szeretne csalni az emberek arcára.

Úgy látszik Barack Obama megbocsátott neki, hiszen még mindig várják a jótékonysági Christmas in Washington rendezvényre, ahol Obama és családja is megjelenik majd, és ahol természetesen a Gangnam Style-et is előadja majd a koreai sztár.


pop hír psy k-pop gangnam styleKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása