2012.12.21. 13:44 – Lángoló Gitárok

Közelebb – Szabó Balázs Bandája-EP-premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

szabo_1871491186-1.jpgÚj dalokkal és egy meglepetés-felvétellel jelentkezik még karácsony előtt az év elején újjáalakult Szabó Balázs Bandája. A magyar népzene, a rock, a blues és a funk határvidékein mozgó, 2009-ben a Suhancos feloszlása után alakult együttes eddig két stúdióalbumot készített - legutóbbi, Átjárók című lemeze 2011-ben jelent meg a Lovasi András-féle Megadó Kiadó gondozásában. A Közelebb című vadonatúj EP a zenekarvezető Szabó Balázs szerint "egy új utazás első állomása", ezek ugyanis az első olyan stúdióban felvett dalok, amelyeket már az új felállásból (Szabó Balázs - gitár, hegedű, ének, kaval; Harangozó Sebestyén - gitár, ének; Hock Ernő - nagybőgő, basszusgitár; Ölveti Mátyás - cselló; G. Szabó Hunor - dob, ének) ismert tagokkal készített. "Az elmúlt év sok dolgot vett el és sok dolgot hozott, ebben a pozitív viharban születtek a dalok, ebből választottunk ki most néhányat. Mindenképp szerettünk volna mutatni egy keveset abból, hogy merre indultunk el, merre tartunk. Egy újabb kezdet első mondatai ezek, izgalmas útkeresései, kísérletei is, ha úgy tetszik. Ezért is vártunk ennyit, hogy tisztuljon, alakuljon az a világ, amit ezek a zenészek hoznak közösen, hogy egyben meg is világítsák az utat, amelyen járni akarunk és ahova vinni akarunk mindenkit, aki kalandra adja a fülét" – mondja Szabó Balázs az újdonságról, ami most teljes egészében meghallgatható itt a Lángoló Gitárokon.

A Közelebb kizárólag digitális formában jelent meg (már elérhető a dalok.hu-n), és az új dalok mellett a zenekar – reményeik szerint rajongóik legnagyobb örömére – rögzítették az EP-re Radnóti Miklós megzenésített versét, a Bájoló címűt is, amit már a koncertekről jól ismerhet a közönség.

A zenekar holnap este EP-bemutatót tart az A38 hajón, ahol fellép a La Maison Tellier is, ma este pedig a Pécsett, a Pécsi Est Caféban adnak koncertet.


premier folk pop rock hír exkluzív szabó balázs bandája



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása