2012.04.01. 10:00 – Sajó Dávid

Val Kilmer életét áldozza a rock and rollért – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A heti klipválogatásból kiderül, mi történt a Tenacious D-vel az utóbbi időben és ehhez mégis mi köze van Val Kilmernek. Visszatért az Atari Teenage Riot és továbbra is van miért lázadniuk, az OK Go hozta a szokásos formáját, a Kasabian pedig annyira low budgetre vette a figurát, hogy az egyik tag telefonjával csináltak egy meglehetősen pszichedelikus videóanyagot. Aztán van egy-két új arc is, mint a bántóan fehér rapper Gun Machine Kelly és az izraeli Izabo, akik egy régóta ismert technikát voltak képesek izgalmasan alkalmazni. Végezetül pedig hamisítatlan magyar hipszter életérzés a Bermudának köszönhetően, ahol szupertrendi pesti fiatalok csinálnak dolgokat éjszaka.


klip klipmegosztás



2012.03.31. 14:21 – edicsek

Hangmás a lábon - Furamörcs #8 (+játék)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

harisnya6

Mindenki arról beszél manapság, hogy mennyire haldoklik a zeneipar, és a zenekaroknak csak a koncertezés és a merch (póló, sapka, kulcstartó stb.) árusítás marad az egyetlen lehetőség a túlélésre. Ennek ellenére a legtöbbjük leragad a roppant fantáziátlan póló és pulóver vonalon, néhol feltűnik egy hippis textilszatyor vagy néhány kitűző. Mi viszont az ötletes cuccokat gyűjtjük egybe. Mindegy, hogy rusnya, vicces, hordható vagy hordhatatlan, legyen egyedi. Lehet kommentelni, ajánlani is!


indie pop rock hangmás furamörcs



2012.03.30. 17:45 – Lángoló Gitárok

A Xiu Xiu az Erasure-t, a Dirty Beaches Françoise Hardyt dolgozta fel a Record Store Dayre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A múltkor ugye megmutattuk az idei Record Store Dayre megjelenő speciális kiadványok hivatalos listáját. Az április 21-ére kiadott feldolgozások közül a Xiu Xiu a Erasure Always című dalát tette megáévá, és a Dirty Beaches pedig Françoise Hardy Tu Ne Dis Rien című számát készítette el a saját szájíze szerint, ezeket pedig egy közös 7 inches kislemezen adják majd ki. Az Xiu Xiu feldolgozása ide kattintva, míg a Dirty Beaches száma itt hallgatható meg. A két zenekar egyébként most épp közösen turnézik, hozzánk legközelebb április 9-én lesznek hallhatók Bécsben. A fent a kislemez borítója, a kattintás után pedig az eredeti dalok.


indie pop rock hír xiu xiu record store day dirty beaches



2012.03.30. 17:00 – Lángoló Gitárok

Májusban indul a Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Tizennégy magyarországi és négy határon túli tehetségkutató összefogásával jön létre idén a Hangfoglaló Magyarország 2012 nevű zenei tehetségkutató-sorozat. A jelentkező együttesek május és október között egy háromlépcsős versenyben mérhetik össze tudásukat. Az első lépcsőben a tizennyolc fesztivál valamelyikre benevezve és azt megnyerve lehet eljutni a második lépcsőfokig, Hangfoglaló Magyarország 2012 döntőjéig, ami az idei Hangfoglalás kiállítás nyitónapján, október 5-én kerül megrendezésre. A győztesről egy szakmai zsűri dönt, a nyertes zenekar hangszereket és hangtechnikai eszközöket kap egymillió forint értékben, valamint lehetőséget kap fellépni a Hangfoglalás kiállítás nagyszínpadán neves zenekarok mellett. A harmadik lépcső valójában egy külön verseny, ahol a YouTube-ra feltöltött produkciók alapján egy zsűri, valamint a közönség is dönt. A zsűri megválasztja a legjobb gitárost, basszusgitárost, dobost, billentyűst, énekest, dalszerzőt, valamint szövegírót is, ők szintén értékes ajándékokat, hangszereket stb. nyerhetnek, a közönségdíjas zenekar pedig a jövő évi, 2013-as hangfoglalón kap fellépési lehetőséget. Bővebb információkat ide kattintva lehet találni.


pop rock verseny hír tehetségkutató hangfoglalás



2012.03.30. 15:45 – Lángoló Gitárok

Madonna drogozásra buzdítja a fiatalokat Paul Van Dyk és Deadmau5 szerint

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Madonna tánczenében utazik új lemezével is, és míg Benny Benassival és Martin Solveiggel együtt dolgozik, addig más híres dance-arcokat magára haragít. Történt ugyanis, hogy az énekesnő az amerikai Ultra Music fesztiválon lépett fel, ahol feltette az inkriminált "nem láttátok Mollyt?" kérdést, amivel az a probléma, hogy a "Molly" éppen az MDMA drog neve a szlengben, és hát az énekesnő vadiúj lemezének meg pont MDNA a címe, amivel ugye már korábban is volt probléma. Na, emiatt akadt most ki két neves DJ-producer, először a múltkor Skrillexet csúnyán megtréfáló Deadmau5, majd minden idők egyik legnagyobb trance-gagyihuszára Paul Van Dyk is, aki szerint az énekesnő pályafutása legszerencsétlenebb kijelentését tette.


pop hír dance elektronikus paul van dyk madonna deadmau5



2012.03.30. 12:50 – Lángoló Gitárok

Zenei magazint indított az Artisjus Egyesület

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A hazai zeneiparnak és a zenerajongóknak készül a Dal + Szerző, a legújabb országos zenei magazin, amit az Artisjus Egyesület indított útjára csütörtökön. A nyomtatott magazin negyedévente jelenik meg, és nem csak zenészek és alkotók kapják, de a belföldi zeneipar szereplőihez és zeneiskolákhoz is eljut majd, emellett a az interneten is szabadon elérhető.

„Nem vállalati lapot indítunk, és nem propagandaújságot. Dalokról és szerzőkről fogunk írni. Szeretnénk bemutatni a magyar zenei és irodalmi alkotók sikerét, körüljárni fontos zenei témákat, és olyan zeneipari kitekintést közölni, amely nem csupán tagjaink, hanem a piaci szereplők és a nagyközönség számára is hasznos, érdekes lehet.” – fogalmaz dr. Szinger András, az Artisjus Egyesület főigazgatója a lap szerkesztőségi köszöntőjében.


magazin hír dal szerző



2012.03.30. 10:15 – Lángoló Gitárok

Elmarad az angliai Sonisphere fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A brit Sonisphere szervezői közleményben hozták nyilvánosságra, hogy a fesztivál idén elmarad. Az okokra igazából csak annyit írnak, hogy nagyon szerencsétlenek voltak a körülmények, de sokan tudni vélik, hogy a világ gazdasái helyzete mellett a londoni olimpia is szerepet játszik abban, hogy a Sonisphere mellett az olyan fesztiválokat sem rendezik meg a gyenge jegyeladások miatt Nagy-Britanniában és Írországban, mint a The Big Chill, az Oxegen vagy a High Voltage. A Glastonbury egyébként már tavaly év elején jelezte, hogy 2012-ben nem lesz fesztivál, pont az olimpia miatt, de többen mégis elkezdték szervezi a saját rendezvényüket. A Sonisphere amúgy ezzel olyan előadókat mondott le, mint Queen, a Faith No More, a Kiss, a Refused, a Darkness, Marilyn Manson, az Incubus, a Mastodon stb. A Queen kifejezetten sajnálja a történteket, ugyanis Knebworth-ben léptek fel utoljára Freddie Mercuryval, így nagyon várták már a koncertet (ahol Adam Lambert lett volna a frontember).


fesztivál hír sonisphere



2012.03.30. 09:30 – Lángoló Gitárok

Beez In The Trap – Nicki Minaj következő videoklipes száma

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A jövő héten jelenik meg az elmúlt években nagyon felkapott, nemrég még Madonnával is együtt dolgozó, meglehetősen megosztó karakterű, sokak szerint borzasztó idegesítő, mások szerint szórakoztató rapper-énekes csaj, Nicki Minaj második nagylemeze, a Pink Friday: Roman Reloaded. A lemezről a korábban már megismert felvételek (például a szenzációsan irritáló Stupid Hoe) után itt egy újabb szám még megjelenés előtt, a Beez In The Trap, ami 2 Chainz közreműködésével készült, és ami egyébként még a múlt héten debütált DJ Flex rádióműsorában. A számhoz nemrég klipet is kezdtek forgatni, ami az eddigi tervek szerint a lemezmegjelenés után egy nappal, április 3-án debütál majd Benny Boom rendezésében. A Beez In The Trap a kattintás után hallgatható meg, ez itt fent pedig a közelgő nagylemez remekbe szabott borítója.


pop hiphop hír nicki minaj



2012.03.30. 08:30 – Lángoló Gitárok

Meg kellett operálni Robin Gibbet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Habár február elején azt írtuk, hogy Robin Gibb teljesen felépültnek érzi magát súlyos betegségéből, a híres zenészt nemrég ismét meg kellett operálni. Gibbről már tavaly megírtuk, hogy májrákkal küzd, majd egy vastagbéldaganatot távolítottak el a szervezetéből, mindezzel kapcsolatban pedig szenzációs gyorsasággal nyilatkozott arról, hogy teljesen gyógyultnak érzi magát. Most azonban mégis le kellett mondania minden közeljövőbe esedékes fellépését és nyilvános megjelenését. Gibbet még vasárnap operálták, de csak most hozták nyilvánosságra: egy vérrögöt kellett eltávolítani a szervezetéből, ami több lap információja szerint még a 2010-ben diagnosztizált bélcsavarodásával van összefüggésben. A zenész szóvivője szerint a műtét remekül sikerült, az énekes már magához tért, és már beszélgetni is tud. Robin Gibb előreláthatólag legközelebb április 10-én mutatkozik majd nyilvánosan, ekkor tartják ugyanis Londonban a fiával közösen szerzett, The Titanic Requiem című szimfonikus darab premierjét.


pop hír bee gees robin gibb



süti beállítások módosítása