2012.05.06. 11:07 – Sajó Dávid

Egy kis hazai - Klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A héten olyan kevés jó videót láttunk külföldről, hogy úgy döntöttünk ma csak magyar klipeket mutatunk. Rendszeresen kapunk leveleket hazai zenekaroktól, amiben videóikat ajánlják, de ezek legtöbbje nem üti meg azt a szintet, hogy külön bejegyzést érdemeljen. Itt viszont most mindegyik szerepel, kiegészülve egy-két általunk talált művel, és kiderül, vajon mekkora egyes zenekarok önkritikája, ha a saját munkájukról kell írniuk.


klip klipmegosztás



2012.05.05. 12:41 – Lángoló Gitárok

(You Gotta) Fight For Your Right (To Party) - Beastie Boys-feldolgozás a Coldplaytől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A zenei világ egészét megrázta a 47 éves Adam Yauch pénteki halála. A közösségi oldalakat elözönlötték a megemlékező üzenetek, ráadásul MCA-t műfajfüggetlenül gyászolja mindenki a hiphop-rajongóktól kezdve a hardcore-osokon, punkokon át a death metálosokoig, de természetesen a mainstream popzenészek is fejet hajtanak Yauch előtt. A Coldplay tegnap este Los Angelesben például feldolgozta a Beastie Boys (You Gotta) Fight For Your Right (To Party) dalát, aminek szövegéhez Chirs Martin frontember még egy sort hozzácsapott. Itt a videó róla:




2012.05.05. 12:00 – Lángoló Gitárok

A Spin szerint Skrillex minden idők 100. legjobb gitárosa és nincs április elseje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mi lehet a közös Kurt Cobainben, Jack White-ban, Dimebag Darrellben és Skrillexben? Mindannyian tagjai a Spin Magazine minden idők legnagyobb gitárosait összegyűjtő 100-as listájának. Nem vicc, tényleg. Fogalmunk sincs mi járhatott a lap szerkesztőségének fejében amikor összeállították a listát, ami a bevezető szerint nem gitáristenek ajnározásáról, hanem inkább a kevésbé elismert iparosok megbecsüléséről szól, de annyi bizonyos a 100. az idén több Grammy-díjra is jelölt dubstep-producer, Skrillex, valamint, hogy a Spin szerzője szerint "a Scary Monsters and Sprites basszusmenete akár mai generáció Smoke On The Waterje is lehetne". Mindezek alapján pedig most már kétség kívül kijelenthető, hogy elképesztő és már-már riasztó méreteket öltött a Skrillex-őrület a tengerentúlon. A hajtás után, akit érdekel, meghallgathatja a "mai generáció Deep Purple-jét", és töprenghet rajta, vajon helyes-e a Spin magazin korképe.


lista hír elektronikus dubstep skrillex



2012.05.05. 10:00 – Lángoló Gitárok

Izzítsd be a bongot és kapsz egy új Cypress Hill-videót

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Érdekes akciót indított a Rusko és a Cypress Hill. A brit dubstep producer és az egyebek mellett füvezési szokásaikról is ismert kaliforniai hiphop csapat egy közös virtuális vízipipát készítettek, amit Twitter-bejegyzésekkel kell megtölteni (ide kattintva lehet segíteni). Az akció lényege, hogy amint elég füst gyűlik össze benne, elérhetővé válik a közös Cypress x Rusko projekt új száma és videoklipje. A Lez Go című szám egyébként már a második lesz sorrendben az ötszámosra tervezett közös EP-ről. Addig is, míg gyűlik a füst, a lapozás után megnézhető a hiphop-dubstep társulás korábbi, Roll It Light It című számának videója.


hiphop hír elektronikus cypress hill rusko



2012.05.04. 19:27 – Lángoló Gitárok

Elhunyt Adam Yauch, a Beastie Boys alapítótagja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Negyvenhét éves korában elhunyt Adam Yauch, a Beastie Boys egyik alapítótagja, akit mindenki csak MCA-ként ismert a műfajban. Yauch fültőmirigyében még 2009-ben fedeztek fel rosszindulatú daganatot, amit azonnal kezelni kezdtek. Akkor azt nyilatkozta, hogy mivel igen korai stádiumban fedezték fel a rákot, így szinte biztos, hogy felgyógyul belőle. A kezelések azonban elhúzódtak, és azokat a híreket is cáfolták, hogy Yauch már teljesen egészséges. MCA ugyan aktívan részt vett a Beastie Boys legutóbbi nagylemezének munkálataiban, azonban a nyilvánosság előtt szinte egyáltalán nem mutatkozott, és új zenekari fotók sem készültek. A zenekar áprilisi, Rock And Roll Hall Of Fame-es beiktatásán sem vett részt egészségi állapotára hivatkozva. (Fotó: Andrew H. Walker)


hír gyász beastie boys rap adam yauch



2012.05.04. 18:00 – Lángoló Gitárok

Lukács Laci, Beck Zoli és Somló is segít a Hangadóknak

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nagy sikert ért el a tizenegy sérült fiatalból álló Hangadók együttes: meghívást kaptak az írországi European Song dalfesztiválra. A kijutásukat neves zenészek, többek között Somló Tamás, Laár András, Lukács Laci, Harcsa Veronika, Jamie Winchester, Beck Zoli, Ferenczi György, Novák Péter, Mező Misi, Szántó Gábor, Sub Bass Monster, Barabás Lőrinc, és a Hollywoodoo is támogatja, akik május 10-én az Akvárium Klubban közös koncertet adnak a fiatalokkal. Részletek a lapozás után.


ajánló pop rock koncert hír program jótékonyság hangadók



2012.05.04. 16:00 – Lángoló Gitárok

For My Demons - Katatonia-feldolgozás a Shiningtól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lots of Girls Gonna Get Hurt címmel május 16-án jelenik meg az új Shining-EP, ami kizárólag feldolgozásokat tartalmaz majd majd olyan zenekaroktól, mint a Kent, az Imperiet, a Poets Of The Fall és a Katatonia. Utóbbi csapattól a For My Demonst gondolta újra a kattant agyú Niklas Kvarforth vezette svéd csapat, ráadásul ezt akár már itt a Lángoló Gitárokon is meg lehet hallgatni a hajtás után.


metál hír black dark shining katatonia



2012.05.04. 15:00 – mista

Rope Mirage EP – Lulu James bemutatkozó kislemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ha mondani kell egy női előadót, aki az elmúlt egy évben szinte a semmiből irgalmatlanul befutott, nyilván a legtöbben Lana Del Rey nevét vágják rá. Aztán ha olyat kell, aki az idei évben hívja fel egyre komolyabban magára a figyelmet, akkor talán már sokaknak eszébe jut például Azealia Banks. Ha pedig egy olyan csajt kell mondani, akinek a nevével vélhetően a közeljövőben fogunk majd gyakran találkozni, akkor neki lehet kezdeni találgatni és okoskodni, neveket sorolni, ám ahelyett, hogy ebbe most komolyabban belemennénk, itt van a lapozás után a 21 éves Lulu James pár napja megjelent bemutatkozó kislemeze, a Rope Mirage EP. Ami ezen hallható, azt a kisasszony egyszerűen csak úgy szokta jellemezni, hogy "21. századi soul", ami nagyjából azt jelenti, hogy soul-elemek kifinomult elektronikus alapokon, ami kapcsán egyesek akár olyan szavakkal is dobálózhatnak (és dobálóznak is), hogy minimal, triphop vagy post-dubstep, de bármit is jelentsenek ezek manapság, a lényeg tényleg a hajtás után van: négy szám, alig negyed óra, és egy jó hangú dögös csaj, akiről mérget vennénk rá, hogy még fogunk hallani a jövőben.


hír soul elektronikus lulu james



2012.05.04. 14:00 – Hirdetés

Nyerj két jegyet a Sleep koncertjére!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az underground talán egyik legkultikusabb zenekara a kilencvenes évek elején alakult Sleep, amely olyan legendás albumokat szabadított a világra, mint a Sleep's Holy Mountain, vagy a Jerusalem. Ezek a lemezek mára a stoner/doom stílus alapműveinek számítanak. Az 1998-ban feloszlott zenekar 2009 óta, ha nem is rendszeresen, de évente néhány alkalommal színpadra áll, így lesz ez május 12-én szombaton a Club 202-ben is, a bulira pedig a Lángoló Gitárok egyik szerencsés olvasója a Concerto Music felajánlásában két jegyet nyerhet! Ehhez nem kell mást tenni, mint játszani, ennek részeként pedig legelőször is lájkolni a Lángoló Gitárok, valamint a Concerto Facebook-oldalait, majd pedig a jatek@langologitarok.hu címre egy Lángoló-Sleep-Játék tárgyú levélben elküldeni a zenekar legendás, egy lemezhosszúságú dalból álló albumának címét. A játék során ezúttal is fontos, hogy a megfejtések az imént megadott tárgyú levélben érkezzenek, aki nem így küldi a megfejtést, biztosan nem fog nyerni. A válaszokat jövő csütörtökön éjfélig várjuk, a nyertest emailben értesítjük a pénteki nap délutánján. A lapozás után további információkat lehet olvasni az zenekarról, ami a játékhoz is segítséget nyújthat.


ajánló játék rock metál koncert hír program doom stoner sleep a storm of light



süti beállítások módosítása