2013.06.09. 09:50 – Lángoló Gitárok

Elhunyt Arturo Vega, a Ramones-logo tervezője

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hatvanöt éves korában, szombaton elhunyt Arturo Vega, aki a hetvenes évek második felében megtervezte azt a Ramones-logót, ami ma már önálló életet él a legendás punkzenekar nélkül is. A mexicói származású Vega volt a Ramones látványtervezője, grafikusa, de mint a koncertek világítója és pólóárus is gyakran feltűnt. Sőt, Joey és Dee Dee Ramone nála laktak jó ideig, és az ő lakása lett a Ramones kvázi főhadiszállása. Vega majdnem az összes (2263) Ramones-koncerten ott volt, Monte A. Melnick turnémenedzserrel együtt lényegében ő is tagnak számított a zenészek mellett. A Ramones feloszlása után ő kezelte a csapat örökségét aramonesworld.com oldalon. Halálát Legs McNeil, a Punk magazin társalapítója, és a Please Kill Me - Punk: A punkzene cenzúrázatlan története című magyarul is olvasható könyv társszerzője jelentette be a Facebook-oldalán.


punk ramones hír gyász arturo vega



2013.06.09. 09:04 – Lángoló Gitárok

A Metallica eljátszotta a teljes Kill 'Em Allt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Metallica elég komolyan gondolja ezt a saját fesztivál dolgot. Az idén második alkalommal, most éppen Detroitban megrendezett Orion Music And More tényleg a zenekarról és rajongóiról szól. A tagok hol itt hol ott bukkannak fel a fesztiválon, autóbemutatót tartanak, régi zenekarukkal (Infectious Grooveszenélnek vagy éppen meglepetéskoncertet adnak. Utóbbi volt igazán a nagy durranás, a Metallica ugyanis a teljes, 1983-ban megjelent debütáló nagylemezt, a Kill 'Em Allt elnyomta azoknak, akiknek gyanús lett, hogy az egyik kisebb színpadra, délután fél ötre bejelentett, teljesen ismeretlen, Dehaan nevű csapatnak akár köze lehet a fesztivál házigazdájához, főleg, hogy a Metallica is ajánlotta őket itt ott, na meg az Antal Nimród rendezte filmjük főszereplőjét is Dane DeHaannek hívják. Aztán a megadott időpontban James Hetfield Metallica-frontember felsétált a színpadra, felkonferálta a Baltimore-ból származó, csak általuk ismert Dehaant és egy az egyben letolták a Kill 'Em Allt. Hetfield egyébként már napok óta azt posztolgatja az Instagramjára, hogy hol rejtett el fesztiváljegyeket, a fenti kép is épp egy ilyen akciót mutat, szóval rettenetesen vicces a srác egész hétvégén. Alább az ominózus koncert kezdése is megnézhető.


metál hír metallica



2013.06.07. 15:59 – sajó d.

Meleg rapperről szóló animációs sorozat készül Method Mannel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chozen.jpgA nemsokára induló FXX amerikai tévécsatorna berendelte a Chozen című animációs sorozatot, ami egy börtönből frissen szabadult meleg rapperről szól majd. A széria írója Grant Dekernion lesz a produceri feladatokat pedig az Eastbound & Down illetve az Archer csapata végzi majd. Köztük van Danny McBride is, aki az előbbiben Kenny Powers lecsúszott baseballjatékos karakterét személyesíti meg illetve az már biztos, hogy a nyáron a Balaton Soundra is ellátogató Wu-Tang Clan-tag, Method Man is a hangját kölcsönzi majd egy szereplőnek. Nem ez az egyetlen gyártás alatt álló, hiphoppal kapcsolatos rajzfilmsorozat, ugyanis a nerdcore rapper MC Chris is hozzá kezdett már a saját műsorához, köszönhetően a sikeres Kickstarter-kampánynak. A különböző kultikus animációs sorozatokban (Aqua Teen Hunger Force, Sealab 2021, The Brak Show, Space Ghost: Coast to Coast)  íróként és szinkronhangként is dolgozó előadó készülő rajzfilmjéhez már egy részlet is elkészült a Metalocalpyse stábjának köszönhetően, ezt megmutatjuk a hajtás után a kedvenc MC Chris-dalunkkal együtt.


hiphop hír rajzfilm rap fxx method man mc chris chozen



2013.06.07. 15:35 – Lángoló Gitárok

Vasárnap My Bloody Valentine-koncert a Club 202-ben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

my-bloody-valentine-4faed1a5170f7_1.jpgA Club 202-ben lép fel június 9-én az ír My Bloody Valentine. A zenekar idén ünnepli megalakulásának harmincadik évfordulóját, amit ráadásul egy új stúdióalbummal koronáztak meg az év elején. Kevin Shields és társai a shoegazing műfaj úttörőinek számítanak, amit az 1991-ben megjelent Loveless lemezzel alapoztak meg, pedig majdnem két évig dolgoztak rajta annak idején úgy, hogy kis híján csődbe vitték vele a saját kiadójukat. Az album azonban a zenetörténelem egyik meghatározó alkotása lett, aminek köszönhetően számos mai dream pop és szobazenekar őket jelöli meg legerősebb hatásként. A budapesti koncerten az új lemez számai mellett természetesen a régiek közül is válogatnak, előttük pedig a Kollaps garázsrock formáció játszik majd.


koncert hír my bloody valentine club 202 shoegazing



2013.06.07. 13:58 – Lángoló Gitárok

Az árvíz miatt új helyszínen az A38 koncertjei

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

airbourne.jpgAz árvíz miatt június 13-ig bezár az A38, ezért több program is új helyszínre került. A mai D-Nox & Beckers az Akváriumban lesz megtartva, a június 12-i Airbourne pedig átkerült a Club 202-be. Ebben az időszakban az A38 Hajó étterme és bárjai is zárva tartanak, illetve a menetrend szerinti dunai hajóforgalom is szünetel. A hét második felének programjairól hétfőn adnak tájékoztatást. Az online jegyértékesítés ettől függetlenül zavartalanul üzemel. Az árvíz A38 Hajót érintő fejleményeit élőben lehet követni az A38 Hajó Ustream-csatornáján. Az árvíz tetőzése az A38 Hajónál június 10-én a reggeli órákban várható, történelmi magasságot jelentő 886 centiméterrel. Mivel a budapesti szakasz egyetlen ilyen funkciójú webkamerájáról van szó, a csatorna látogatottsága igen magas, a befolyó reklámbevételeket a Ustreammel közösen az árvízkárosultak megsegítésére ajánlja fel a szórakozóhely.


koncert hír a38 árvíz



2013.06.07. 13:15 – Hirdetés

Keverd meg te a Hegyalja himnuszát!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

SBT_9012.jpgAz a furcsa helyzet állt elő itt a Lángoló Gitárokon, hogy az egyik bannerünkről írunk posztot. Az történt ugyanis, hogy a Hegyalja Fesztivál himnuszához olyan kreatív hirdetés készült, ami remek időrabló szórakozás lehet bárkinek. A Subscribe és vendégei által írt Az igazi arcod című dal lett 12 sávra szétbontva, amiket aztán lehet össze vissza kapcsolgatni, felvenni a hangerőt, lehúzni stb. Így aztán mondjuk aki nem szimpatizál valamelyik énekessel, az el is tüntetheti a dalból, a kedvencét meg feltolhatja az égbe, de akár dob nélkül is meg lehet hallgatni a számot. Mindezt ráadásul meg is lehet osztani a Facebookon, úgyhogy időmilliomos kreatív rajongók, irány keverni vagy a fenti superbanner részen, vagy itt a hajtás után (bár itt a megosztás nem működik, csak a letöltés), ahová az eredeti dal klipjét is betettük viszonyításképpen.


fesztivál hír hegyalja



2013.06.07. 12:30 – Lángoló Gitárok

Fiction - Új The xx-klip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

xx2_1.jpgÚj videót forgattak az xx legutóbbi nagylemezén található Fiction című dalhoz, amiben Oliver Sim énekes egy nőt bámul az ablakból, majd megindul utána az erdőbe. A Young Replicant által rendezett klipnek túl nagy konklúziója most sincs, Sim egy hegy tetején találja magát a végén, miközben egy másik énje végig az alvó nőt figyeli az ablakon keresztül. Hajtás után az új xx-videó.


hír klip the xx



2013.06.07. 11:20 – Lángoló Gitárok

Jello Biafra nem szállna vissza a Dead Kennedysbe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jello_Biafra_2012_Valencia.jpgEgy friss interjúban Jello Biafrát arról kérdezték, hogy milyen a viszonya a Dead Kennedys tagjaival, amire enyhén szólva kissé erősen reagált kiemelve, hogy nagyon minimális esélyt lát a nagy összeborulásra. A punkzenekar 2001-ben állt újra össze, de már Biafra nélkül. Az énekes szerint East Bay Ray, volt zenésztársa egy óriási kamu és az egészet csak a pénzért csinálja. Biafra egyébként sem preferálja az ehhez hasonló múltba révedést, de annyit elmondott, ha visszacsinálják azt a rengeteg kárt, amit a Dead Kennedysnek okoztak, talán szóba áll velük. Az énekes egyébként áprilisban jelentette meg a Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine című második nagylemezét.


punk hír dead kennedys jello Biafra



2013.06.07. 10:00 – Dankó János

Nehéz barátság – Alice In Chains-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Alice In Chains - The Devil Put Dinosaurs Here
(Capitol)

Nagyon rosszul kezdődött a kapcsolatom az Alice In Chains új lemezével, még úgy is, hogy engem már az előző albumnál sem érdekelt, hogy új az énekes, most meg pláne nem. Volt viszont tonnányi elvárásom, mert bár a 2009-ben megjelent Black Gives Way To Blue nagyon jó album volt, de annál is többet vártam, és úgy tűnik, nem csak én voltam így ezzel. A zenekar tartásból, következetességből viszont jelesre vizsgázott, amikor nem egy ismert énekest, hanem egy gyerekkori barátot vettek be maguk közé, amivel nagyjából a leghitelesebb újjáalakulók lettek a legutóbbi összeborulási hullámban. Szóval most már ettől a zenekartól vártak sokat az emberek, és nem attól a kilencvenes évekbeli rockzenekartól, amiben már nincs benne a 2002-ben elhunyt Layne Staley énekes.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,9/5)

lemezkritika rock alice in chains ezt hallgasd



süti beállítások módosítása