2013.08.17. 14:23 – Lángoló Gitárok

Titokzatos Mars Volta-válogatás jelent meg kiadatlan számokkal, demókkal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jelenleg a Mars Volta nem létezik. A két alaptag, Omar Rodriguez-Lopez gitáros és Cedric Bixler-Zavala énekes külön utakat jár, külön zenekarokkal, ennek ellenére váratlanul felbukkant a neten egy b-oldalas válogatás kiadatlan dalokkal és demókkal. A nyolcvanperces anyag a zenekar fórumán kezdett el terjedni, miután az egyik felhasználó kapott egy levelet valakitől olyan utasítással, hogy ossza meg. Dalcímek nincsenek, csak összevissza fájlnevek. Thomas Pridgen, a Mars Volta egyik régebbi dobosa közben el is árulta, hogy melyik dalban dobol ő, szóval az biztos, hogy nem kamu a cucc, ráadásul Bixler-Zavala is mókázott egy sort vele a Twitteren, mikor megosztotta azt a titkot, hogy a David Guettával közös sessionből valóak a dalok, amit Ibizán rögzítettek. A rajongók egyébként próbálták beazonosítani a számokat, hogy melyik korszakból származhatnak, kik játszhatnak az egyes szerzeményekben, így jött ki a az itt olvasható részletes lista, amiből kiderül, hogy összesen három teljes értékű, eddig nem hallott Mars Volta-dal szerepel rajta a sok instrumentális demo mellett. Innen lehet letölteni.


rock hír the mars volta



2013.08.16. 16:44 – sajó d.

You've Got Me Wonderin' Now - Új Parquet Courts-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pc.jpgAz idei év egyik legkedvesebb zenekari sikertörténete a Parquet Courts nevéhez fűződik, akik kis híján feloszlottak, mire a zenei sajtó felfedezte volna az elképesztően király Light Up Gold lemezüket, amit még tavaly augusztusban adtak ki. A New York-i srácok zenéjét nagyjából úgy lehet jellemezni, mintha Iggy Pop a Pavementben énekelne: okos, dögös és kíméletlen punkzene nyikorgó gitárokkal és tomboló dobokkal. Az együttes nemrég bejelentette a következő Tally All the Things That You Broke című EP-jüket, amiről már meg is jelent a nyitószám, a You've Got Me Wonderin' Now. A dal pont olyan amilyennek lennie kell: alig kétperces energialöket, mindenféle szarozás nélkül. Ráadásul furulya is van benne, amitől bájosan cserkész hangulata lett az egész számnak. Tessék csak meghallgatni a hajtás után, a biztonság kedvéért a Light Up Gold albumot is odarakjuk, hátha valaki lemaradt volna róla.


punk hír parquet courts



2013.08.16. 16:04 – Lángoló Gitárok

Between Villains - Flying Lotus, MF Doom és Earl Sweatshirt közös dala

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

earl2.jpgKét napja írtunk róla, hogy Flying Lotus az Adult Swim egyik műsorához írt zenét, most pedig a tévécsatorna kislemezsorozatának részeként készített közös dalt MF Doommal és Earl Sweatshirttel. Pontosabban nem is Flying Lotus, hanem Captain Murphy, ami a producer rapper alteregója és nem is MF Doom, hanem Viktor Vaughn, ami meg a New York-i rapper sokadik álneve, de Earl Sweatshirt az tényleg Earl Sweatshirt, meg lehet nyugodni. Nem az első alkalom, hogy a három előadó egy számban szerepel, ilyen volt például a tavalyi Between Friends is. Earlnek egyébként napokon belül megjelenik a várva várt Doris című nagylemeze, amin ez és ez a dal is szerepel majd. A hátborzongatóan vészjosló Between Villainst a Pitchforkon lehet meghallgatni, a dal pedig ingyenesen letölthető erről a linkről.


hiphop hír rap adult swim flying lotus mf doom captain murphy earl sweatshirt viktor vaughn



2013.08.16. 15:13 – Lángoló Gitárok

SB4: Itt a Street Bangerz sorozat negyedik része Gramatiktól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gramatik.jpgAzt sokan tudják már, hogy a szlovén Gramatik az egyik legjobb arc producer a szakmában, aki minden létező megjelenését ingyenessé teszi, sőt, saját maga rakta fel anno a teljes diszkográfiáját a Piratebayre. Most ismét egy ingyenes anyaggal kedveskedik nekünk, a Street Bangerz mixtape sorozat negyedik részével. A producer annyit írt a Facebookján, hogy kicsit leásott a számítógépe vincseszterébe és talált egy rakás régi, főleg hangmintázásból álló hiphop alapot. Ezekből rakta össze a mostani, 22 számos válogatását, ami természetesen teljesen ingyen le lehet tölteni a Soundcloudról, mi pedig a hajtás után meg is mutatjuk. Másnapos pénteki heverészéshez pedig kötelező program meghallgatni!


hiphop hír gramatik



2013.08.16. 11:41 – Lángoló Gitárok

Hail to the King - Avenged Sevenfold-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egy hét múlva jelenik meg az Avenged Sevenfold Hail to the King című nagylemeze, aminek címadóját már júliusban bemutatta a kaliforniai heavy metal zenekar, most pedig itt van hozzá a klip is, amiben leginkább a zenekar zenél, pár hangulatos vágóképpel körítve. Mellesleg a csapat ezzel a dallal annyira trve heavy metal lett, hogy jobban már nem is lehetne. Már-már manowarosan kemények lettek, de Dio szelleme mindenképpen ott lebeg felettük.


metál hír heavy avenged sevenfold



2013.08.16. 11:07 – Lángoló Gitárok

Lovasi a HS7-ben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nem raktuk még ki a Heaven Street Seven és Lovasi András közös, A konyhámban című dalát, így most megtesszük. „A dal pontosan úgy keletkezett, ahogy a konyhában kialakulnak a bulik: gyorsan, váratlanul és spontán módon. Miután pillanatok alatt kialakult a zene, a konyhámban ülve érkezett meg a refrén szövege a fejembe, majd a többi. Miután felvettük a zenei alapot felmerült, hogy még hiányzik valami, pontosabban valaki a dalból, méghozzá egy másik karakter. Egyből Lovira gondoltunk, aki szívesen vállalta a dolgot - belerakta a dalba azt a kis pluszt, ami által megkapta igazi karakterét. Zárásként pedig pécsi rezidenciáján kivégeztünk pár halat és üveg bort, amiből a videóklip született.” – meséli Szűcs Krisztián, a HS7 énekese.


pop rock hír lovasi andrás hs7



2013.08.16. 10:01 – Hirdetés

Két világsztárral búcsúzik a Borsodi Beach

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Két nemzetközi sztár-Dj programjával búcsúzik a siófoki Borsodi Beach Club. Augusztus 18-án nem kisebb név érkezik a Beach-re, mint a svájci szupersztár, egyebek mellett a Welcome To St. Tropez, a Ma Cherie és a Bella Vita slágereket jegyző Dj Antoine. Augusztus 19-én pedig jön a trance királya, Ferry Corsten. Ferry számos díjat és aranylemez megjelenést tudhat magáénak, többek közt 2005-ben és 2007-ben megnyerte az év Legjobb Dance DJ-jének járó díjat az Ibiza DJ Awards-ot. A trance-dance szcéna tekintélyes DJ-je és producere, leghíresebb felvételei: Fire, Rock Your Body Rock, Punk, Beautiful, L.E.F., Brain Box, Twice In The Blue Moon, Holding On, Radio Crash, Made Of Love. A hétfői buliban a trance zene jeles magyar képviselői, Tebron, Antoos és Vidoven is fellépnek és megmutatják, hogy mitől is ők a legjobban elismertek ebben a műfajban kis hazánkban. A Sound of Cream sorozat, ahol a srácok rendszeresen fellépnek 2006-óta van jelen a hazai trance életben és olyan előadókat csábítottak már magukhoz, mint a Cosmic Gate, Dash Berlin, W&W, Aex M.O.R.P.H., vagy éppen John'O Callighan. Augusztus 19-én véget ér az idei nyári partyfolyam, a Borsodi Beach azonban még nem zár be. Augusztus 25-ig még élvezzük ki a nyár utolsó pillanatait.


hír



2013.08.15. 16:42 – Lángoló Gitárok

Survival: Új dal Eminemtől a Call of Duty videojátékhoz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

eminem_1.jpgHárom év után készül új stúdióalbumra Eminem, akitől - korábbi kettő kislemez után - most megjelent egy friss dal a következő Call of Duty videojáték előzeteséhez csatolva. A rockgitáros Survivalben közreműködik Eminem pártfogoltja Skylar Grey is. Az új albumnak nincs egyelőre hivatalos megjelenési ideje, de Eminem régi producertársa, Alchemist szerint még tovább feszegeti majd Eminem a műfaj határait és újra magára talál. A közreműködők között említik Big Seant és Kendrick Lamart, de Chris Rock humorista feltűnik a lemezen. Az új Eminem-számot megmutatjuk a hajtás után.


hiphop hír rap eminem



2013.08.15. 15:37 – Lángoló Gitárok

Ingyenes nulladik nappal kezd a SZIN

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Augusztus 20-án ingyenes nappal kezd a Szegedi Ifjúsági Napok, amire több bérlet fogyott el augusztus elejéig, mint tavaly összesen. Az ingyenes családi napon a gyerekeknek lesz bábelőadás és állatsimogató a vadasparkban, a felnőtteket pedig filmvetítés várja. Az ingyenes nulladik napon a Jövő Hídja 2013 bemutatói mellett Edda-koncert is lesz. Másnap elkezdődik a rendes fesztivál, öt év után lép fel a SZIN-en a Tankcsapda, de Ákos se játszott itt hat esztendeje. DJ szettel érkezik a Stereo MC's, a magyarok közül pedig fellép a fesztivál himnuszát jegyző Magna Cum Laude, de koncertet ad majd a Punnany Massif, a Quimby, a Carbonfools és a Kiscsillag is. A SZIN sajtóközleménye szerint egy facebookos felmérés alapján Szombathelyről és Szegedről érkeznek a legtöbben, de lesz aki Svájcból vagy és a Kajmán-szigetekről jön.


fesztivál hír szin



süti beállítások módosítása