2014.04.27. 10:19 – raffera

Elhunyt DJ Rashad

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dj-rashad-042214.jpg

Frankie Knuckles márciusi halála után újabb csapás érte az elektronikus zene világát, 34 éves korában elhunyt Rashad Harden, vagyis DJ Rashad, a footwork-mozgalom egyik nagy úttörője. A Chicago Sun Times szerint Rashadra egy barátja talált rá chicagói otthonában, a halál oka pedig a korai rendőrségi feltételezések szerint drogtúladagolás lehet. A boncolást ma végzik el.

DJ Rashad kulcsszerepet játszott abban, hogy a klasszikus chicagói ghetto/juke hangzás szélesebb közönséghez is eljusson.2013-ban nem volt olyan toplista, amire a Hyperdubon megjelent Double Cup című lemeze ne fért volna fel, az album a footwork-szcéna kiváló összefoglalása volt. Szombat este Torontóban még fellépése lett volna. A legújabb kislemeze, a We On 1 hétfőn kerül majd a boltok polcaira.

Egyik legnépszerűbb számával búcsúzunk tőle.

Illetve itt a holnap megjelenő kislemeze:


hír gyász electro dj rashad



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása