2014.06.03. 09:19 – m.adi

Most akkor összeáll a Led Zeppelin?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Megint látszik némi esély arra, hogy újra együtt zenéljenek a Led Zeppelin még élő tagjai. Az utóbbi hónapokban több nyilatkozatot is hallhattunk a főszereplőktől, és bár Robert Plant elutasító volt, úgy érezzük, hogy ebből azért mégis lehet még valami. A zenekar első három lemeze egyébként tegnap jelent meg újramaszterelve, és korábban sosem hallott számokkal kiegészítve.

Bár a Led Zeppelin John Bonham halála után, 1980-ban feloszlott, azóta többször is összeálltak. Az első három alkalommal, 1985-ben, 1988-ban és 1995-ben (a Rock and Roll Hall of Fame-be való beiktatásukkor) csak rövid műsorokkal léptek fel, ráadásul azok nem is sikerültek jól. 2007-ben viszont teljes koncertet adtak Londonban, a doboknál Bonham fiával, Jasonnel. Ez a fellépés már remekül sikerült, és rekordmennyiségű, 20 millió jegyigénylés érkezett rá.

Igény tehát lenne egy újabb koncertre, és most ez nem is tűnik teljesen lehetetlennek. A Glastonbury atyja, Michael Eavis úgy nyilatkozott még áprilisban, biztos abban, hogy a Led Zeppelin még fel fog lépni a fesztiválon. Ezzel szemben néhány héttel később Robert Plant teljesen esélytelennek nevezte az újbóli összeállást. Ugyanabban a BBC-s interjúban Jimmy Page szavaiból az látszott, hogy valójában csak Planten múlik, lesz-e újra koncert. Ezt egyértelművé is tette május közepén: elmondta, hogy Planten kívül a többiek szívesen újra együtt zenélnének, és elege van abból, hogy az énekes nem adja be a derekát.

A kérdés hétfőn ismét aktuálissá vált, amikor is Jimmy Page megjelentette a zenekar első három albumának újramaszterelt változatait. Page két és fél évig dolgozott rajtuk, és a maradék hat lemez is meg fog jelenni majd. A gitáros azért döntött az újrakiadás mellett, hogy megismertesse az új generációval, milyen „kibaszott jó zenekar” volt a Led Zeppelin. Arról, hogy miért volt az, Page azt mondta, hogy ők voltak az egyetlen zenekar, amiben mind a négy tag mestere volt saját hangszerének (Plant meg az éneknek), az összeállással kapcsolatban ezúttal is csak mellébeszélt. Egy esetleges glastonburys fellépéssel kapcsolatban annyit mondott, az ember sosem tudhatja mit hoz a jövő.

Alább meghallgathatjátok a Whole Lotta Lovenak a remaszterelt Led Zeppelin II-n hallható egyik verzióját.


rock hír led zeppelin



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása