2014.12.05. 13:35 – Lángoló

Második műszakban is zenélnek a Csík egyes tagjai

Premier!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Fonó gondozásában megjelent a Második Műszak első lemeze. A más formációkban aktív, többségében Kossuth díjas tagok igazi örömzenélése ez a lemez olyan barátokkal mint Presser Gábor, Ferenczi György vagy Mező Misi. A zenekarvezető Szabó Attila, a Csík zenekar tagja, és több dalának szerzője a Második műszak lemezén hat saját dalt jegyez. Barcza Zsolt, Bartók József és Makó Péter ebben a formációban is társai. Pintér Zsolt nevét a Rackajamből ismerjük, Mihalik Ábel a Kiscsillag tagja, szóval tényleg mindenki ismert név. A saját szerzemények mellett elhangzanak feldolgozások is a Kispál és a Borztól és az LGT-től. 

A Második Műszak zenekart azért alakítottuk meg, mert az elmúlt évek során rengeteg olyan zenei ötlet született, amelyet az anyazenekarunkban, a Csík zenekarban nem tudtunk megvalósítani. Nagyon kedveljük az ötvenes-hatvanas évek  zenéit és nagyon nagy hatással volt ránk Brian Setzer és a Stray Cats valamint a korszak más nagy szerzői, előadói.  Arra gondoltunk tehát mi négyen: Barcza Zsolt cimbalmos, Bartók József nagybőgős-basszusgitáros, Makó Péter fúvós hangszeres és én a gitáros-énekes, hogy elhívjuk kedves zenészbarátainkat: Mihalik Ábelt és Pintér Zsoltot és közösen életre hívunk egy jó kis szabadidőzenekart. Ez lett a beszédes nevű Második Műszak. Repertoárunkban a korszak és a nagy példaképek dalai mellett saját szerzemények szerepelnek. Mindez, nagyjából rockabilly - rock and roll - rhythm and blues stílusban. Saját dalaink mellett örömmel muzsikáljuk kedvenceink darabjait. Így hallható a lemezen Kispál és a Borz-, LGT-, Brian Setzer- és Elvis-dal is. Nagy örömünkre a felvételeken közreműködnek szívünknek kedves zenészbarátaink: Ferenczi György, Mező Misi és Presser Gábor.

- mondja Szabó Attila, aki a dalszerzésről így folytatja:

A dalok csak úgy jöttek. Néha maguktól, valami régi-régi emlék kapcsán, amit sokáig, talán már félig el is feledve hordoztunk magunkban, igazából nem is gondolva rá. Most viszont már látjuk, hogy  valamiért mégsem ment ki a fejünkből. És persze volt olyan is, ami teljesen friss élmények alapján született.

Az alább látható Szürke című saját dal egyben ízelítő a lemezről, de persze lényegében egy új klip is:

A lemezen egyébként ez a dalsorrend:

1. Mama vegyél... (Szabó Attila)
2. Minden eladó (Szabó Attila)
3. Tingli-Tangli (Lovasi András - Kispál András)
4. A bor lelke (Pintér Zsolt – Lackfi János)
5. Csak azért ( Sydney Robin-Bob Shelton-Joe Shelton Magyar szöveg: Szabó Attila)
Eredeti címe: Just Because Written by Sydney Robin, Bob Shelton, Joe Shelton Copyright by Peermusic Ltd.
6. Egy pohár tonik (Szabó Attila)
7. Ikarusz (Szabó Attila)
8. Zenevonat (Presser Gábor – Sztevanovity Dusán)
9. Szállunk a szélben (Lábam a gázon) (Brian Setzer – Mark W. Winchester, Magyar szöveg: Szabó Attila)
Eredeti címe: Drive like lightning (crash like thunder) Copyright by EMI Music Ltd. - Schubert Music Publishing
10. Kulcs a kézben (Szabó Attila)
11. Szürke dal (Szabó Attila)
11. Rock therapy (Johnny Burnette)

 


premier folk pop rock hír második műszak



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása