2014.12.15. 09:30 – Lángoló

Itt a kísérleti instrumentális elektronikus rockot játszó Endre-eNerd3 első klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

endre-enerd_-_inxomnia_twenty-four-seven.jpg

Valószínűleg szükségeltetik némi háttérinformáció az Endre-eNerdprojekthez, mivel lényegében ez a projekt hivatalos bemutatkozása, bár a sikeres Budapest Music Expo-s fellépés előtt is koncertezett már az akkor héttagú csapat. Most viszont az örök kísérletező Huszár Endre dobos meglátta a lehetőséget abban, hogy a zenei elképzeléseihez nem muszáj mind a hét embert összeterelni, hanem elég három is. Az eredeti formációból II. Lengyelfi Miklóssal (ő a KFT zenekar alapító-basszusgitárosa, ugye) alakult meg a jelenlegi felállás, akikhez Lukács Peta gitáros (Bikini, European Mantra) csatlakozott újoncként.

Az Endre-eNerd nevű szólóprojektem alapja egy egyedi fejlesztésű elektronikus dob rendszer, amelynek segítségével egyedül tudok improvizatív zenei alapokat felépíteni. A projektnek 2012-ben a Művészetek Palotájában volt a bemutatója egy hét tagú zenekarral, amit hosszú háttérmunka követett, ez alatt csak a külföldi médiában jelentek meg anyagok a produkcióról. A munkák végeztével idén sikerült a Hunnia Records gondozásában megjelentetnünk az első magyar 3D Blu-Ray lemezt. Hosszú ideje terveztem, hogy egy könnyebben mozdítható, kis létszámú felállásban folytassuk a projektet. Erre a Budapest Music Expo-n tartott bemutatónk adta az első alkalmat, ahol kiderült, hogy ez a három tagú felállás tökéletesen működik, azóta használjuk az Endre-eNerd3 nevet.

A közös munka eredményeképpen az InXomnia Twenty-Four-Seven című dalra készült az első videoklip, amit Huszár Kovács Áronnal közösen rendezett, a főszerepet pedig az a Vágvölgyi Lilian játszotta, akit korábban már láthattunk többek között a Biebers egyik legsikeresebb dalához készült klipben, a Stayben is. 

A klip főhősnője valós személy. Míg élő személyek filmre vitelénél általában hozzá kell költeni a személyiséghez, hogy mozibaráttá és könnyebben feldolgozhatóvá tegyék, itt éppen fordított helyzettel kellett megvívnunk. Egy egyedülállóan komplex egyéniséget kellett annyira leegyszerűsíteni, amennyire egy videoklip korlátozott ideje engedte. Ha rajtam múlt volna, biztosan egész estés film készült volna, amiből semmit sem kellett volna kihagyni. A klippel viszont így is teljesen boldog vagyok, mert Lilian olyan erejű alakítást nyújtott, aminél pontosabban és hitelesebben hat percben lehetetlen lett volna megformálni a karaktert.

Szóval akkor itt az Endre-eNerdhivatalos bemutatkozása:


premier rock hír elektronikus instrumentális endre-enerd3



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása