2014.02.23. 17:14 – dankógábor

Már megint csellón játszanak popzenét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ki gondolta volna, hogy az Apocalyptica által már velőig rágott csontot valaki újra sikerre tudja vinni. Pedig a 2Cellos megcsinálta. A Luka Šulić és Stjepan Hauser alkotta duó szekere már fut egy ideje, de akkor lettek tényleg híresek, mikor a Smooth Criminal című Michael Jackson-dalhoz készítettek videót, most meg az AC/DC-vel tarolnak, azzal is már másodszor. Az ausztrál zenekar Thunderstruck dalához most egy kosztümös videót készítettek, de korábban már megcsinálták a Highway to Hellt is, méghozzá Steve Vai gitárossal közösen. A csapat legutóbbi lemeze 2013-ban jelent meg In2ition címmel, és olyan előadóktól játszanak rajta dalokat, mint Calvin Harris, Sting, a Pink Floyd, a Prodigy vagy a Muse. Mellesleg az album nyitódalában Elton John a vendég, akivel egy Fleetwood Mac-számot adnak elő. Alább a két AC/DC-sláger, a Jackson-klasszikus, és egy Muse-dal a Glee-ból ismert Naya Riverával közösen. Ezen a linken pedig töménytelen mennyiségű videó van a horvát duótól, akinek ez a négy nem lenne elég. (via Hammerworld)


hír cselló 2cellos



2014.02.23. 12:04 – dankógábor

Neurosis-rajongóknak ma este az A38-on a helyük

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

SCOTT-KELLY-AND-THE-ROAD-HOME.jpg

Scott Kelly arról híres, hogy ő a Neurosis világvégezenekar egyik alapítója, énekese, gitárosa, dobosa stb. Szóval főállásban tolja a depressziós zenét, de néha elege lesz a metálból, és csak úgy akusztikusan játszogatna. Ilyenkor még szomorúbb, mint a Neurosisszal, de csaknem ugyanolyan hatásos. Járt már nálunk ilyen szólóprodukcióval, most is lényegében ezzel jön, csak most épp hárman lesznek a színpadon. Jön vele ugyanis Noah Landis, a Neurosis billentyűse, és egy bizonyos Greg Dale is, hogy vastagabb legyen a hangzás. Így együtt ők lesznek a Scott Kelly and the Road Home, aminek alább meg is lehet hallgatni a legutóbbi nagylemezét.


hír neurosis scott kelly



2014.02.22. 18:20 – dankógábor

Leonardo DiCapriót a Meshuggah-ba!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Van ez a fenti videó, ami az elmúlt napokban vírusként terjedt szét a neten. Ebben valaki tökéletesen ráillesztette a Meshuggah Rational Gaze című dalára a Wall Street farkasa film egyik jelentét, amiben Leonardo DiCaprio pont úgy vicsorog, ahogy Jens Kidman, a svéd metálzenekar frontembere. Nagyon vicces, ajánljuk. Az meg pláne vicces, hogy valaki petíciót indított, hogy a filmsztárnak fel kellene lépni a csapattal a 2014-es Bonnarroo fesztiválon. Az indítvány kimondja, hogy DiCaprio legalább egy dalban legyen a színpadon, viseljen öltönyt, a közönség pedig ugyanúgy ütögesse a mellkasát, ahogy a filmben a brókerek. Ráadásul Barack Obamát is felkérték, támogassa az ötletet. A Meshuggah biztos, hogy ott lesz a fesztiválon, szóval már csak DiCapriónak kell odamenni. Aki nem tud betelni vele (megértjük), annak itt egy tízperces verzió, alatta pedig a teljes dal is, amit be kell tanulnia a színésznek.


metál hír meshuggah



2014.02.21. 14:40 – Hirdetés

Szombaton Wooden Shjips az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

140222_woodenshjips01.jpg

Hogy mi az a Wooden Shjips? Egyetlen mondatban: a vájtfülűek titkos favoritja „a világ legjobb pszichedelikus rockzenekara” címére. Három súlyos, földbe és fülbe döngölő nagylemezzel és két válogatásalbummal a háta mögött az együttes rendre ott szerepel a szakmabeliek „évlegjobbja” listáin, és nem érdemtelenül. Valószínűleg nincs még egy produkció, amely manapság a Wooden Shjipshez hasonló elkötelezettséggel emeli magasba a pszichedelikus rock hatvanas években felhúzott gombamintás zászlaját. A napfényes Kalifornia, ezen belül San Francisco egyébként is a pszchedélia őshazája, hiszen az öböl környékéről indult a Byrds, a Grateful Dead, a Jefferson Airplane – nem csoda hát, hogy a Wooden Shjips-alapító Ripley Johnson is itt szerezte első inspirációit.


rock hír wooden shjips



2014.02.21. 12:50 – Gitárok

Kozmosz: "Ez itt az elit, atomot nekik"

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Magyarország frissen felfedezett polbeat-zenekara, a Kozmosz ismét egy társadalmi problémát énekelt meg új dalában, amivel még azt sem várták meg, hogy rendesen felvegyék. Szóval a punkcsapat, amit már az MTVA is kicenzúrázott, és ami legutóbb ezzel a megosztó videójával hívta fel magára a figyelmet, most a medveetető Kádár kettőről énekel, és atomot dobna az elitre. Alább az Atomcsend demójának szöveges videója.


punk hír kozmosz



2014.02.21. 09:26 – dankógábor

A Korn és a világméretű összeesküvés

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A fenti friss Korn-videóhoz van egy kis háttérsztori is. Jonathan Davis annak az Alex Jonesnak a műsorában volt vendég, aki híres a konspirációs elméleteiről, állandóan az illuminátusokkal, meg hasonlókkal riogatja Amerikát. Ebbe szállt most be a Korn frontembere, aki szerint például Miley Cyrust (és a klip szerint szegény Justin Biebert, meg Kanye Westet is) arra használják, hogy a nagy botrányok közepette Obama a háttérben, sunyiban csúnya dolgokat tegyen. Például létrehozzon egy olyan törvényt, ami alapján bárkit le lehet csukni ok nélkül. Davis már régóta tanulmányozza ezeket a dolgokat, és rájött, hogy Obama tényleg az illuminátusok bábja, meg hogy emellett diktátor is. Az énekes szerint itt az ideje tenni valamit, fel kell ébreszteni az amerikaiakat, hogy ismét a szabadság földje legyen az ország, mert most nem az. Na, ilyeneket mondott Jonathan Davis, aki amúgy egyáltalán nem politizálós típus. Inkább jó lemezeket írna.


rock metál hír korn



2014.02.20. 14:00 – Lángoló

Jamaicán forgatta legújabb klipjét a PASO

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Krsa_rum.jpgHárom országban, Jamaicán, Uruguayban és Magyarországon forgatta legújabb videóklipjét a Pannonia Allstars Ska Orchestra. A Rum, Sweet Rum című dal a csapat első mento stílusban írt szerzeménye, ráadásul szerepel benne az Irie Maffia énekesnője, Sena is, aki természetesen a klipbe is bekerült.


pop ska hír irie maffia paso sena mento



2014.02.20. 12:27 – Raffer Attila

Tényleg visszatér a Deep Dish, itt van rá a bizonyíték

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Dubfire és Sharam kultikus Deep Dish-e még 2006-ban vált szét, azóta a tagok szólóban járták a világot, és összerakosgattak pár igen kemény slágert (mondjuk ezt és ezt), de olyan sikeresek valahogy sosem tudtak lenni, mint együtt. Még januárban felbukkant egy rejtélyes honlap, rajta egy visszaszámlálóval, ami egy esetleges visszatérést vetített előre, de most kaptunk némi konkrétumot is: egy dalcímet és hozzá a hivatalos megjelenési dátumot. Ez lenne a Quincy, amivel a hétvégén Pete Tongnál, a BBC Radio 1-on debütáltak (a teljes műsor itt meghallgatható). A duó nyolc év után kiadott legújabb dala március 31-én jön majd, és a fenti teasert hozták össze neki.


hír deep dish



2014.02.20. 10:36 – _Hóember_

Mixtape a Beast Coast mozgalom harcosaitól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Két fasza mixtape-pel is előjöttek a New York-i hiphop aranykorát megidéző Beast Coast mozgalom harcosai. Elsőként a Flatbush Zombies-t erősítő Erick Arc Elliott rukkolt elő régi demóival. A 2012-ben rögzített, egyszerűen csak Demos címen tálalt kilenc szám betekintést ad a retró rapzene egyik legjobb producer-rapperének korai munkásságából, sőt, még Childish Gambinot is elcsíphetjük egy verze erejéig. Erre, mintegy rákontrázva hozta ki hétszámos kislemezét a Joey Bada$$ nevével fémjelzett Pro Era, amely a két évvel ezelőtti debüt lemezük, a The Secc$ Tape második része. A rövid mixtapen nagy megfejtésekkel nem találkozhatunk, viszont a csapat megbízhatóan hozza a hátradőlős alapokat, és a már jól bejáratott, Illuminatira utaló szövegeket. Mindkettő itt van alább, tessék hallgatni!


hiphop hír rap beast coast



süti beállítások módosítása