2014.03.09. 15:49 – Rácz Mihály

Makám 30, Krulik 40

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Makám Fotó 2014.jpg

Május 2-án tartja nagyszabású születésnapi koncertjét a hazai világzene egyik legsokoldalúbb zenekara Makám 30 címmel. Egy ilyen nagy léptékű és több átalakulást is megért, valamint egyszerre többféle programot is működtető zenekar esetében érdemes az elején kezdeni, ezért Krulik Zoltánnal (a fenti képen balról az első), az együttes vezetőjével és dalszerzőjével igyekeztünk a legfontosabb pillanatokat sorra venni. (Fotók: Marcell Benjamin)


interjú folk makám krulik zoltán



2014.03.07. 16:55 – dankógábor

Megint jön a Converge Budapestre, mi meg megint elmegyünk a koncertre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Converge-sky-stones-band-tattoo.jpg

Volt már augusztusban Converge-koncert Budapesten. Akkor a Kispál és a Borz szigetes búcsúkoncertjét hagytam ki, és mentem inkább az eszetlen ordibálásra a Dürer Kertbe. Idén szinte napra pontosan meg lehet ezt ismételni, igaz a Kispál és a Borz most nem fog elköszönni senkitől sőt, inkább újra beköszön azon a híres Pécs melletti fesztiválon nem sokkal korábban. A helyszín is más lesz: augusztus 10-én az A38-on lép fel a lelki beteg hardcore-zenekar, a vendégük pedig a svéd crust punk Martyrdöd és a norvég sludge-os, punkos, black metálos Okkultokrati lesz. Egyik sem ismerős? Akkor most megmutatjuk milyenek!


metál hardcore hír converge



2014.03.07. 15:29 – dankógábor

Péntek délutáni sötét táncos zenének itt van a Karmapolis második nagylemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mikor legutóbb foglalkoztunk a Karmapolisszal, még öten voltak. Most viszont hárman vannak, de régebben is hárman voltak, szóval csak visszatért a kiindulóponthoz a 2010-ben alakult zenekar. A tagok azt mondják a saját stílusukra, hogy indie electro. Lelkük rajta, de amúgy ezt bárki eldöntheti, ha a fenti képre kattint, ugyanis akkor elindul az új lemezük, aminek a Common Illusion címet adták. "Az album 12 dala szövegeiben, tematikájában napjaink felemás érzésekkel teli hétköznapjait dolgozza fel. A valós érzelmeket, megélt pillanatokat, az élet nagybetűs részeit veti össze a mai fogyasztói társadalom látszatvilágával, képmutatásával, valamilyenneklenniakarásával" - mondta röviden Kenyeres András frontember. Pont illik ehhez a borongós péntek délutánhoz.


indie pop hír electro karmapolis



2014.03.07. 13:40 – dankógábor

Kész az új Tool-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

 

A Tool azt nyilatkozta a legutóbbi nagylemezénél, hogy ígérik, nem kell öt évet várni a következő stúdióalbumukra. Nos, igazat mondtak. Nyolcat kellett. Már ha igaz az, hogy idén megjelenik az új anyag. Állítólag Adam Jones gitáros nyilatkozta most azt, hogy teljesen kész van a lemez, és még idén meg kéne jelennie. Hisszük, ha halljuk. Az biztos, hogy most kezdett turnézni a rockzenekar, és a képek, videók alapján még a show-juk sem változott semmit a régiekhez képest. Ugyanazt a vetítős, egyhelybenállós koncertet adják, mint amivel a Szigeten is beégtek, mikor lefagyott a ledfal. Azért a lemezre kíváncsiak vagyunk.


rock hír tool



2014.03.07. 11:00 – Gitárok

Szöveges videó a Subscribe egyik új dalához

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

subscribe_2014_foto_wlcsek_andras.jpg

A This Moment Will Soon Be Gone című Subscribe-lemez megjelenése előtt a zenekar honlapján már elindult az előrendelés, ami egyrészt nagy sikert aratott, másrészt a csapat különleges akciót is hirdetett: az előrendelők a kiválasztott csomag árán felül 1000 forinttal vagy annál nagyobb összeggel segíthették a zenekart. Mivel sokan éltek a lehetőséggel, az előrendelési időszakban a vásárláson túl 675 ezer forint gyűlt össze a rajongóknak köszönhetően. A pénzből a Subscribe hamarosan profi videóklipet forgat, valamint két szövegvideót jelentet meg. Ezek közül az elsőt, Porkoláb Norbert munkáját alább már most meg lehet nézni. A támogatók neve amúgy felkerül a Subscribe hivatalos honlapjára, valamint bekerültek a VIP rajongói klubba, amelynek tagjai különleges, csak a számukra meghirdetett eseményeken vehetnek majd részt és további meglepetésekben részesülnek. 


metál hír subscribe



2014.03.07. 09:22 – raffera

Új lemezt ad ki a Hercules and Love Affair

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hla3.jpg

Andy Butler és csapata a 2011-es, elég vegyes fogadtatású Blue Songs után készül megint valami akkora dobásra, mint a debütáló albumuk volt hat évvel ezelőtt. Viszont, ha hinni lehet az előzetes pletykáknak, teljesen más lesz a mostani The Feast Of The Broken Heart koncepciója, állítólag valami nagyon sötét dolgot hoztak itt össze, legalábbis Butler szerint. Azt ejtette el nemrég, hogy nem nagyon akartak finomkodni, olyan oldschool house-darabokat csináltak, amik már majdnem technónak hangzanak. Ezt azért valamennyire alátámasztja a most kidobott első szám, a Do You Feel The Same?, amit a Kitsuné környékén is mozgolódó Gustaph-val vettek fel, szóval tőle nem idegen, hogy hogy is kell egy ilyen elképzelésbe beszállni. Andy Butlerék harmadik albuma május 26-án érkezik a Moshi Moshi-n, de addig még egy kislemezt is kiadnak április közepén, amin többek között a fenti dal is szerepelni fog. A Do You Feel The Same? a tovább mögött hallgatható meg.


pop hír electro hercules and love affair



2014.03.06. 14:07 – edicsek

Sztárok, akikről soha nem gondolnád, hogy metálra bólogatnak

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lady_Gaga_Heavy_Metal_Lover_Manchester.jpg

Mikor celebek zenei ízléséről van szó, leginkább azokról lehet hallani, hogy melyik énekesnő kivel kötött életre, de leginkább néhány hónapra szóló örök barátságot. Most viszont a VH1 segítségével csodálkozzunk rá kik azok, akikről nem is gondoltuk volna, de ha zenéről van szó, akkor metál zenekarokat részesítik előnyben. Mindegy hogy híres popénekesnőről vagy a királyi család sarjáról, esetleg Oscarra jelölt színészről van szó, a Slayer meg a Pantera összehozza az embereket.


celeb metál



2014.03.06. 10:02 – dankógábor

Limp Bizkit-koncert Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lesz június 16-án a Budapest Parkban egy fesztivál Aerodome néven. Erre már bejelentettek két nevet, a Megadeth és Rob Zombie személyében. Most itt van a maradék kettő is. Az este főzenekara a Limp Bizkit lesz, akik 2009 után térnek vissza Magyarországra, hogy ugráltassák majd egy kicsit a harmincba hajló, baseballsapkás bőgatyásokat. A nyitócsapat pedig a Powerman 5000 lesz, akik először kisebb sokkot okoztak számunkra, hogy még léteznek, de igazság szerint Rob Zombie kistestvérével lesz teljes ez az ezredforduló környékét megidéző fesztivál. Na jó, a Megadeth nem ezt idézi, de ne legyünk szőrszálhasogatók. Szóval a lényeg, hogy keep rollin'!




2014.03.06. 09:15 – dankógábor

Meghalt Selim Lemouchi, a Devil’s Blood gitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

selim.gif

34 éves korában elhunyt Selim Lemouchi, a tavaly feloszlott Devil’s Blood alapítója, gitárosa és dalszerzője. A zenész halálának hírét először a Ghost zenekar írta ki a Facebookra, majd később a Devil’s Blood volt menedzsere, és a Roadburn fesztivál főszervezője is megerősítette. A pletykák szerint Lemouchi öngyilkos lett, ugyanis a gitáros már beszélt is korábban erről, illetve ez a bejegyzés is csak ezt erősíti, de hivatalos jelentés még nincs. 2013-as feloszlásáig a holland Devil’s Blood a bennfentesek számára az egyik legjobban körülrajongott okkult rockzenekar volt. Összesen két nagylemezt adtak ki, illetve tavaly megjelent egy demókból álló kvázi album. Lemouchi a feloszlás után, vendégek segítségével Selim Lemouchi & His Enemies név alatt összerakta az Earth Air Spirit Water Fire című albumot. Egyelőre úgy tűnik ez lesz az utolsó kiadott munkája, bár azt beszélik számos Devil’s Blood-felvétel lapult még a fiókjában. Ezek megjelenése viszont Lemouchi halálával teljesen bizonytalanná vált.


rock hír okkult selim lemouchi devils blood



süti beállítások módosítása