2015.02.13. 12:06 – Lángoló

Május végén ismét Feszt!Eger Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

helyszin1.png

A honi pop-alter-rock szcéna élvonalát felvonultató Feszt!Eger Fesztivál (F!EF) – az ország egyik legfiatalabb zenei eseménye – május 28-30. között várja látogatóit a “legizgalmasabb hazai fesztiválhelyszínen”, a lélegzetelállítóan szép, bányaudvarok és borospincék közvetlen szomszédságában fekvő Bolyki Völgyben, Eger mellett.

“Csakazértis zene!” felkiáltással tavaly egy friss, izgalmas és helyszínében is unikális zenei eseménnyel rajzolta fel Eger városát a Feszt!Eger a hazai fesztiváltérképre. Egy új életérzés, a “rock ‘n’ bor” alapköveit lerakó bulit idén már egy “Nulladik nappal” kiegészülve rendezik meg a legismertebb hazai előadókat felvonultatva, és ezúttal már három zenei színpadon.

Hagyományt teremtve, az iparág szereplőit évente összehívó Music Hungary Zeneipari Konferenciához szorosan csatlakozik az idei Feszt!Eger is.

– mondta Tóth Tibor a rendezvény főszervezője.

A konferencián számos általános és aktuális kérdés kerül majd terítékre, így például, hogy érdemes-e zenei, zenészi karrierben gondolkodni, fejleszthető-e a magyar közönség mérete, elkötelezettsége, vagy sikeres-e a Cseh Tamás Program. 2014-ben egy alapos, átfogó kutatás készült a magyar zeneiparról, annak nemzetgazdasági jelentőségéről, nemzetközi összehasonlításokba helyezve. Az elkészült kutatás elsőként az iparág szereplői számára válik elérhetővé, a Music Hungary konferencián. Emellett két külföldi vendég-előadó is érkezik, sikeres és követhető mintákat ismertetve a nemzetközi zenei világból. A második napon a Cseh Tamás program eddig eredményei, a várható további fejlemények és lehetőségek kerülnek terítékre, szintén az érintettek közreműködésével. Ezt követően pedig az idén tavasszal induló Petőfi TV kapcsán azt vizsgálják meg, hogy milyen felületeken tud ma megjelenni a könnyűzene (elsősorban a hazai) a szélesebb közönség felé, hogyan kerülhetnek egyensúlyba, de legalábbis kibékíthetőek-e a kulturális és a kereskedelmi szempontok.

A szakmai konferencia záróakkordjaként május 28-án este egy igazi “rock ‘n’ bor” koncerttel, a Tankcsapda zúzásával indul a Feszt!Eger “Nulladik Napja.

– tette hozzá a főszervező.

És ami már biztos, a Bolyki Völgy tényleg izgalmas, pincékkel, katlanokkal tarkított helyszínén, a három színpadon fellép mintegy félszáz zenekar, a hazai zenei élet krémje a Tankcsapdától Péterfy Boriig, a Quimbyn át a Kiscsillagig, de fellép például a Road zenekar is. A szervezők hamarosan újabb nevekkel jelentkeznek.

A fesztivál keretein belül zajlik az egyik legjelentősebb tehetségkutató is ÉTER Plusz néven, aminek immár harmadik éve ad helyet Eger. A tehetségkutató a tavalyi kettő helyett idén már három helyszínen zajlik a Bolyki-völgyben. Természetesen az ÉTER Plusz ideje alatt ismét lesz ÉTER-Workshop is. Az ország minden szegletéből, sőt, a határon túlról is várják az előadók jelentkezését március 1-től a www.eterplusz.hu oldalon.


ajánló fesztivál program kiscsillag tankcsapda quimby road irie maffia péterfy bori feszt!eger



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása