2015.05.22. 11:01 – Hirdetés

Egy friss zenekar, a Bristol az A38 hajón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bristol.jpg

Marc Collin, a Nouvelle Vague alapítója egy évtizednyi siker után új projektet álmodott meg, amelyben a nyolcvanas évek újhulláma helyett a kilencvenes évek vannak a fókuszban. Talán a Bristol névből is kiderül, hogy az együttes a trip-hop legnagyobbjai, a Massive Attack, Tricky, a Portishead, a Morcheeba számait dolgozza fel – a jól megszokott csavarral. Most kiderül, milyen az, ha az Overcome-ot, a Roadst vagy a Moog Islandet elegáns cool jazzel és a a hatvanas évek filmzenefílingjével elegyítik. A Nouvelle Vague első budapesti fellépése egykor az A38 Hajón volt – logikus hát, hogy a Bristol is itt mutatkozik be.

A nyolcvanas évek újhullámos slágereit laza akusztikus bossa novában feldolgozó Nouvelle Vague sikere bizonyítja, hogy az ismert dalokat kicsit máshogy újrafelfedezni – vagy a kevésbé ismerteket megismerni – nagyon jó dolog. A Nouvelle Vague ötletgazdája, Marc Collin egy évtized után kicsit átalakította az eredeti koncepciót. Ebből született a Bristol, ami új tagsággal, új koncepcióval nyúl a régi recepthez.

A Bristol a kilencvenes évek egyik legfontosabb – vagy ha eltekintünk a britpoptól, akkor tényleg a legfontosabb – európai irányzatát, a triphopot eleveníti fel. A kilencvenes évek elején, az ebből a városból indult Massive Attack mellett az egykori tag, Tricky, valamint a Portishead, a Morcheeba és a stílus sok más előadójának legnagyobb slágereit és legismertebb számait öltözteti át a zenekar.

Az egészen friss zenekar decemberben adta bemutatkozó koncertjét – hol máshol, mint Bristolban. A nemrég megjelent első EP-t tavasszal követi az első nagylemez és egy rövid európai turné, amelynek során Budapesten is fellépnek. A Nouvelle Vague egykor az A38 Hajón lépett fel először Budapesten – így tesz most a Bristol is, várhatóan ugyanakkora sikerrel.

https://www.facebook.com/pages/Bristol-wave/512912962143387

Bristol (F) - A Nouvelle Vague alapítójának új projektje

2015. május 28., csütörtök 20h, A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján

(www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.


hír program nouvelle vague triphop trip hop bristol wave



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása