2015.06.28. 13:31 – Nihil_AK

Ajánld a lakhelyed! - Mihály Gergő (Angertea)

Mit is csináljunk Szentesen?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

angergo.jpg

Ma a Dél-Alföldre látogatunk el, Csongrád megye harmadik legnagyobb városába. Útikalauzunk ezúttal Mihály Gergő lesz, aki az egyik legelborultabb magyar metálzenekar, az Angertea frontembere. Strandok, sörözők, éttermek és grindcore - minden, amire egy kultúrembernek szüksége lehet!

Látnivaló:  Szentes belvárosa gyönyörű. Érdemes itt sétálgatni, főleg nyári estéken. Van egyfajta utánozhatatlan alföldi hangulata-romantikája a helynek. Van pár gyönyörű régi épületünk, meg a Koszta József múzeum, ahol minden helytörténeti dolog megtalálható.

Tennivaló: Szentesnek van egy gyógyfürdője, ami nagyon jó lehet egy kis lazulásra a meleg termálvízben. De van itt egy király strandfürdő is a ligetben, csúszdákkal, kalandparkkal. Meg ugye a Tisza! A tiszai strandunk a várostól pár kilométerre helyezkedik el, ahová kerékpárút vezet. A gáton át lehet biciklizni Csongrádra. Itt található, tőlünk 10 kilométerre a Körös-Torok, ami azt hiszem az ország legnagyobb homokfövenyes tiszai strandja. Gyönyörű a panoráma, és az év minden szakában érdemes meglátogatni a helyet. Számtalanszor vittem már ide hölgyeket randira, szóval erre is kiváló a hely a fürdés mellett! Emellett Szentes híres a vízilabdáról, szóval bármikor meg lehet nézni egy jó kis meccset.

Ennivaló: Van erre pár nagyon király étterem és pub, ahol szívesen múlatom az időmet a haverjaim, barátnőim társaságában! A szomszédomban van például a Venezia étterem, ami egy pizzéria. Brutál jó a négysajtos tenger gyümölcsei pizzájuk, de király salátáik is vannak, és az olaszos cuccok mellett magyaros kajákat is adnak. A Galéria Étterem egy gyerekkori barátomé. Ott inkább hagyományos magyar kaják vannak. Imádom a Csekonics salátájukat és a grillezett cuccaikat. A Chicago egyben bowling klub, pizzéria, és hagyományos étterem is! Nagyon igényes hely. A Húsimádó pizzájuk verhetetlen. Pubok közül a kedvencem jelenleg a Favágó Söröző. Többféle csapolt Staropramen sörük van, még búzasört is csapolnak, ami úgy néz ki, mintha tejeskávé lenne. Persze ízre más azért! Jó hely még a Centrum, a Center, és a Delelő is, de ajánlhatom a kevésbé finnyás kocsmalátogatóknak a legendás Körülszarost is.

Hallgatnivaló: Helyi legendának számít a Sunstroke. Ők ilyen oldschool grindcore-t nyomnak, talán a legrégebbi szentesi banda. Aztán Karfa Thema nevű banda is király, akik ilyen grunge-os elszállós zenét tolnak, és épp énekest keresnek. És szentesi kötődésű még a Dungaree is, akik király doomos zenét játszanak!


utazás szabadidő szentes turisztika angertea ajánld a lakhelyed mihály gergő



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása