2015.07.02. 10:46 – Lángoló

Halk intimitástól a pszichedelikus elszállásig - Meszecsinka: Ai

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

meszecsinka_1.jpg

A teliholdkor született Meszecsinka teliholdkor adja ki eddigi legérettebb munkáját. A zenekar szerint a 25 perces, négy számos kislemez hangulatok széles spektrumát hordozza és olyan világokba is kalauzolja a hallgatót, amelyekben Meszecsinkával még nem jártak. Két számban a Deti Picassoból ismert örmény Karen Arutyunyan gitárjátéka halható, a borító Marina Boyko orosz festő képéből készült. Alább a premier párszavas kommentekkel kiegészítve.

1. Réten

Kalimbával induló és torzított gitárral végződő dal. A fülbemászó dallama és költői szövege maga Annamari.

2. Dunna alatt

Huncut cigány népdalként indul, aztán színre lép Karen és négy perc pszichedelia következik tánclépésben. Sokfélét lehet beleképzelni.

3. Gyerekjáték

Saz százalék Annamari.

4. Ai

A magyar, bolgár, spanyol, orosz, angol és finn után ez a Meszecsinka hetedik, szavak nélküli nyelve. Hozzá szabadon szárnyaló zene társul, etnikus táncritmusokkal és Karen avantgárd szólóival.

2015 a Meszecsinka számára a nemzetközi befutás éve. Tavasz óta több rangos külföldi fesztiválon lépett már fel és egyre több meghívást kap. Jövő héten a 10 ezer látogatót váró Kürti Borfesztiválon (Szlovákia) játszik, augusztusban román-bolgár koncertsorozatra indul. Szeptemberben hosszabb turné lesz, amely során a fellépések mellett Dániában előadásokat és workshopokat tart a magyar zenéről és kultúráról iskolákban és egyetemeken. Budapesten legközelebb augusztus 12-én, a Szigeten lépnek fel.


premier folk pop rock hír meszecsinka



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása