2015.10.11. 12:32 – Szoó Attila

A mocsok kölykök felnőttek - Ugly Kid Joe, London Underworld, 2015 szeptember 27.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Felnőttek, de zenélni és mókázni még mindig tudnak. Az Ugly Kid Joe minden idők legtöbb példányszámban elkelt bemutatkozó EP-jével (Ugly As They Wanna Be) robbant be a köztudatba ’91-ben, majd a csúcsra az America’s Least Wanted albumukkal jutottak. Az Everything About You strandon bakancsban ugrálós, headbengelős klipjének köszönhetően pedig az MTV utolsó, nem grunge, rocksztár zenekarává váltak. Később jött egy érettebb, de még mindig viszonylag sikeres album (Menace to Sobriety, 1995) majd egy kísérletezős (Motel California, 1996). A világhírnév felőrölte őket és mivel az utolsó albumuk idején már nem állt mögöttük nagy kiadó, nem volt gazdasági érdek a zenekart összetartani. Nem fogadtak pszichológust, hogy elsimítsa az egymás közti ellentéteket, inkább feloszlottak. 15 évig mindenki ment a maga útján, de mivel nem haragban váltak el 2010-ben ismét összeálltak, és idén szeptemberben pedig 19 év után kiadták első teljes albumukat (Uglier Than They Used Ta Be). (A fotó nem a helyszínen készült.)


rock london koncertbeszámoló ugly kid joe



2015.10.10. 10:38 – dankógábor

Újabb elmebeteg klip a Rammstein és a Hypocrisy frontembereitől

18+

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Még a nyáron jelent meg a Skills In Pills című album a Lindemann nevű zenekartól, ami egy duó Til Lindemann Rammsten- és Peter Tägtgren Hypocrisy-frontemberekkel. Hiába van benne az amúgy elég karakteres stílussal rendelkező Tägtgren, az egész lényegében egy angol nyelvű Rammstein lett, annak természetesen minden elmebetegségével. Egy klipet már csináltak a lemezhez a Praise Abort című dalra, arra, amiben Lindemann elmondja mennyire utálja a gyerekeit, a feleségét, az életét, meg úgy mindenkit, de azért dugni szeret gumi nélkül. Most itt van a Fish On klipje, aminek az elején pénisztávcsővel kinéznek az erdőbe pár szinte teljesen meztelen nőt, majd rabszolgaságra kényszerítik. De hogy mi okból, azt tessék megnézni. Csak akkor, ha elmúltunk 18 évesek.


metál hír rammstein indusztriál hypocrisy 18+ lindemann



2015.10.09. 11:22 – dankógábor

Itt is van az Eleven/Pearl Jam/Soundgarden/OFF!-projekt első dala, ráadásul Mark Lanegan énekel benne

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Itt írtam arról, hogy lesz egy ilyen szuperprojekt, tessék elolvasni. Szóval ennek a csapatnak jelenik meg hamarosan a nagylemeze a Pearl Jam által tulajdonolt Monkeywrench Recordsnál, amiről a Staring Down The Dust az első kiadott dala, ezen pedig Mark Lanegan kulthős énekel. Ez pedig nagyon jó. Mocskos blues rock. Most már rendesen várom a többit is. Lentebb hallgatható.


rock hír pearl jam eleven soundgarden ten commandos



2015.10.09. 10:20 – Herzog Tamás

Esélyt a békének - Ma lenne 75 éves John Lennon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

john-lennon.jpeg

John Lennon angol dalszerző-énekes, a Beatles ritmusgitárosa Liverpoolban született, 1940-ben. Édesanyja nem tudott róla megfelelően gondoskodni, így négyéves korától anyai nagynénje, Mary Elizabeth Smith, "Mimi néni” (1903–1991) nevelte, munkásosztálynál jobb körülmények között. Édesanyja, Julia 1958-ban egy autóbalesetben életét vesztette, férfi mintát – apja állandó távollétében – a nagynénje férje jelenthetett számára.


pop rock john lennon beatles



2015.10.08. 16:26 – Hirdetés

A Zorall-lal és a Black Jackkel ünnepel a Rómeó Vérzik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

romeo.png

A jubileumi év jegyében tér vissza Budapestre a Rómeó Vérzik és mindent elkövetnek, hogy a 20-as szám jegyében egy maradandó estét hozzanak tető alá, amiben segítségükre lesz a Zorall zenekar és a Black Jack is. Három remek, dögös banda egy este, jó bulinak ígérkezik! A jubileumi koncert alkalmával fellépnek a Rómeó Vérzik régi tagjai is.


hirdetés programajánló koncert rómeó vérzik zorall black jack barba negra



2015.10.08. 16:00 – Gnosis

Brutális sludge és blackmetal - This Gift is a Curse-lemezpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gifti.jpg

Szereted megfigyelni a trillázó madarakat a lombok sűrűjében vagy a zörgő kisvadakat elsurrani melletted, amikor a legjobb barátiaddal túráztok egy csodaszép és vadregényes erdőben? Ha igen, akkor te messzire kerüld el a This Gift is a Curse zenekar All Hail The Swinelord című új lemezét, mert ha meghallod ezt a tömény brutalitást a kis tiszta szíved szurokkal fog megtelni és egy marék ragacsos funkciótlan szervcsomó lesz belőle perceken belül. A madarak megdöglenek, a vadak felfalják egymást, barátaid sosem voltak és az erdő helyén atomreaktor van. A bátrak a folytatás után az egész albumot meghallghathatják:


blackmetal sludge this gift is a curse



2015.10.08. 15:41 – dankógábor

A Deep Purple ismét esélyt kap a Rock And Roll Hall Of Fame-re

Aztán lehet az N.W.A. vagy a NIN jól leveri

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deep-purple_alias_400x300px_1.jpg

A következő beiktatáson ezek közül az előadók közül kerül be öt: Nine Inch Nails, N.W.A, The Smiths, Deep Purple, Janet Jackson, Chic, Steve Miller, Chicago, Chaka Khan, The Spinners, Cheap Trick, The Cars, The J.B.'s, Los Lobos, Yes. Szóval ha a Deep Purple-t harmadszor sem szavazzák be, akkor lesz megint háborgás. A bekerüléshez ugye az kell, hogy legalább 25 évesnek kell lennie az első hivatalosan kiadott felvételnek. Szavazni egyébként december 9-ig lehet, de nem csak ezek a szavazatok döntik el, hogy ki lesz benne az ötben, hanem a zeneipar embereié is. A beiktatós buli meg majd jövő tavasszal lesz. 


hír rock and roll hall of fame



2015.10.08. 13:04 – Lángoló

Görbe tükör a hazai popbiznisz szereplői felé - Lombos el Marci új klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lombos.jpg

Új klippel jelentkezik Lombos el Marci és a Juhász Attila Jazz Quartett. A Gold Records gondozásában megjelent Voodoopest című smoot jazz albumhoz elkészül második kisfilm ugyanannak a Balogh Balázsnak a munkája, aki a lemez borítóját, valamint az előző,Lombos úr (Áfatartozás) című klipet is készítette. A klip főszereplője Huzella Júlia színésznő.

A dal egyfajta görbe tükröt tart a hazai popbiznisz szereplői felé, aminek persze én is ugyanúgy részese vagyok. Nem akar bántani senkit, csak felidézi azokat az időket, amikor bérel limuzinnal érkeztek a díjátadókra az aktuális popsztárok, miközben a szép nagy autó alig pár sarokkal odébb indult.. A csillogás a máz alatt ott a szerethető csóróság, aminek én is részese voltam annak idején. Az egyik ilyen sztori, hogy zenészként mindannyian vadiúj szponzorcuccokban feszítettünk, miközben arra nem volt pénzünk hogy kimenjünk a Szigetre, sőt, olyan is volt, hogy az előző albérlő által otthagyott hurutoldó gyógytea füvéből sodortunk cigit, miközben menő poplemezekbe dolgoztunk be. De én az egészet nagyon szeretem. És sokszor a háttér sokkal szerethetőbb és értékesebb, mint a külső máz.

- kommentálta Lombos el Marci a dal szövegét. A Lombos el Marci és a Juhász Attila Jazz Quartett legközelebb október végén látható egy exkluzív lakáskoncert keretén belül.


premier jazz hír lombos el marci



2015.10.08. 12:03 – Hirdetés

Menj Stratovarius-koncertre ingyen és találkozz a zenekar tagjaival

Lángoló Játék

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

stratovarius.jpg

Eternal című friss lemezével tér vissza Budapestre október 14-én a Stratovarius. A finn metal zenekar kíséretében az Alestorm énekesének power metal projektje, a Gloryhammer érkezik, az estét pedig az ausztrál Divine Ascension nyitja.


játék metál hír stratovarius



süti beállítások módosítása