2016.07.19. 16:42 – lánggitár

Jövő héten indul a 23. Gitármánia Tábor

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gitarmania_2016-2.jpg

Egy hétig szinte megállás nélkül szól a zene a 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban 2016. július 25-31. között Szolnok-Tiszaligeten. Mintegy 300 fiatalt várnak, akiknek csaknem hetven művésztanár, köztük néhány egykori diák tart kurzusokat. A tábori tehetségkutatón a Muse énekesének dedikált gitárját is meg lehet nyerni. További infók a hajtás után!

Több mint két évtizede rendezik meg nyaranta a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábort, ahol egy hétre összejönnek a 12 évesnél idősebb gitárosok, basszusgitárosok, billentyűsök, dobosok, énekesek és zenekarok, hogy örömzenéljenek, és az ország legjobb hangszeres zenészeitől tanuljanak. Július utolsó hetében mintegy 300 fiatalt várnak a Szolnok-Tiszaliget Turisztikai és Szabadidő Központba, akiknek csaknem hetven művész tart kurzusokat, köztük Lukács Peta és Nagy Ádám gitárosok, Szappanos György és Medgyasszay István basszusgitárosok, Mogyoró Kornél és Csányi Zoltán dobosok, Szabó Károly billentyűs, Pintácsi Viki és Koszi Janka énektanárok vagy Lombos El Marci ötletszobrász.

Az idei tábor egyik különlegessége, hogy olyan zenészek is tartanak hangszeres kurzusokat vagy adnak koncertet, akik pár éve még lelkes diákként vettek részt a Gitármánia Táborban. Előadást tart például Nagy Dávid, a Pokolgép egykori gitárosa és Kispál Balázs, a Mobilmánia gitárosa, valamint Temesi Berci basszusgitáros is. Órát tartanak a Margaret Island tagjai, Füstös Bálint és Gerendás Dani, és az egyre népszerűbb zenekar fel is lép a táborban. Ugyancsak koncertet ad a Junkie Jack Flash és a D.A.S. Trió, akik szintén itt próbálgatták a szárnyaikat. A Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban idén fellép a Roy&Ádám Trió, valamint a String Theory zenekar is. A Patché, vagyis Cséry Zoltán billentyűs és Pákai Petra énekesnő a komolyzene és a könnyűzene között egyre inkább elmosódó határokról tart zenével egybekötött előadást. 

gtmplakat2016.jpg

A 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor szakmai programjában a fiatalok tájékozódhatnak a Cseh Tamás Programról, az Artisjus munkájáról, valamint a hangtechnika, a rádiózás és a híradástechnika újdonságairól. A tábor előadója lesz Varga Ágnes zeneterapeuta, az ELTE-BGGYF tanára, aki a zene személyiségfejlesztő erejéről beszél majd.

Szolnok-Tiszaligeten tizenöt helyiség áll a táborozók rendelkezésre, amelyeket a világ legjobb hangszereivel rendeznek be próbateremnek, stúdiónak, kis- és nagyszínpadnak, vagyis mindent ki lehet próbálni, amivel egy profi zenész napjai telnek.

"Az elmúlt években újra érezzük a pozitív változásokat. Sokatmondó, hogy a táborban tavaly 36 zenekar alakult és ebből 34 sikeres koncertet is adott. Tapasztalataink szerint újra fellendült a zeneoktatás, és ismét menő hangszeren tanulni, zenekart alapítani. Ebben meglátásom szerint nagy szerepe van a Cseh Tamás Programnak, amely komoly segítséget ad az induló előadóknak. A Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban mi minden évben tehetségkutatóval igyekszünk motiválni a fiatalokat. A legjobb zenészek, énekesek, szövegírók értékes hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyerhetnek. Idén például a legjobb gitáros hazaviheti a világhírű Muse együttes énekese, Matt Bellamy dedikált gitárját.' – mondta Andrásik Remo, a 23. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor szervezője.

További információk az Instrumentweb oldalán, és a Gitármánia Tábor Facebookján


programajánló szakma tábor szolnok gitármániaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása