2016.04.02. 19:37 – dankógábor

Akkor tehát újjáalakult a Guns N' Roses

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Vagyis inkább két alaptag ment vissza a csapatba. Péntek este léptek fel egy Los Angeles-i klubban, ahová csak a helyszínen lehetett jegyet venni. Hivatalosan nem lehetett videózni, fotózni, de persze ettől még kikerült pár részlet a buliról. Ebből úgy tűnik nincs gond Axl Rose-zal sem hangilag, sem megjelenésileg, illetve az is biztossá vált, hogy kik lesznek majd a turnén Rose, Slash és Duff Mckagan mellett. Dizzy Reed lesz az egyik billentyűs, Richard Fortus a gitáros, Frank Ferrer a dobos, illetve Melissa Reese a másik billentyűs, aki úgy tűnik Chris Pitman helyére szállt be. Amúgy akit ez zavar, azt zavarta volna a Use Your Illusion turné nagy részén játszó felállás is, lévén ott is csak Rose, Slash és Mckagan volt jelen a klasszikus ötösből. Szóval simán várhatja minden rajongó az európai turnét is. A dalok ezek voltak:


rock hír guns n roses



2016.04.01. 16:00 – Gnosis

Baljós magvetés - Sinistro-lemezpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sinistro-band-3773-joana_linda.jpg

A Sinistro egy énekesnős portugál zenekar, idehaza nem nagyon ismertek még, de ez csak percek kérdése, amíg meg nem hallgatjátok a Semente című albumukat. A zene egyáltalán nem metal, leginkább valami vontatott rockos, darkos egyveleg, néhol poszt-rockos beütéssel (a kiadó szerint Massive Attack, Bowie, Swans, Mogwai stb. hatásokkal). Patricia Andrade csilingelő hangja nekem speciel kevésnek tűnik ehhez a nyomasztóbb zenéhez, a lemez első fele inkább ásításközeli, kb. a negyedik számtól kezd el izgalmasabb lenni (ahol jobban engedik érvényesülni az elektronikát), ott már jobban átjön ez a sötét lelkizés. Az meg végképp szubjektív dolog, hogy a portugál nyelv se a kedvencem. A fenti szájhuzogatások ellenére a nyakam rá, hogy sokaknak fog tetszeni a Sinistro zenéje, úgyhogy hajrá!


lemezpremier sinistro ambient doom rock



2016.04.01. 14:14 – dankógábor

Kanye West hazudott

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kanyecsodalkozik.png

Azt mondta, hogy a The Life Of Pablo című új lemezét nem lehet majd sehol máshol meghallgatni, csak a Tidalen. Ehhez képest ma mi fogad a Spotify megnyitásakor? Hát a The Life Of Pablo című új Kanye West lemez. Amit mellesleg frissített is a Mester, mielőtt elkezdte széles körben terjeszteni. Szóval igazából az történt, hogy West a februári megjelenés óta egy csomót változtatott a lemezen, dalokat cserélt ki, meg minden bolondságot művel az egyórás anyaggal. Elvileg 12 dalt változtatott meg a 19-ből, és még mindig azt mondja, hogy nem fejezte be. Lényegében folyamatában látjuk egy lemez véglegesítését vagy végtelenítését. Előfordulhat, hogy szerdán más lemezt hallgatunk, mint vasárnap. Sokan már forradalmat is kiáltanak, mert ilyet még senki sem csinált. Olyat is ritkán tesznek a zenészek, hogy egyik nap kiadnak egy dalt, ami másnapra eltűnik. Ilyen most a Saint Pablo című, eddig ismeretlen Kanye West-dal, ami tegnap még elérhető volt mindenütt, ma meg már sehol sincs. Ez elvileg a még 2016-ra tervezett Turbo Grafx 16 című albumon lesz majd rajta. Vagy West gondol majd egyet, és hozzácsapja a The Life Of Pablóhoz. Bármi megeshet. 


hiphop hír rap kanye west



2016.04.01. 13:00 – Lángoló

Amerikai blues, kelet-európai behatásokkal - Itt egy dal Ripoff Raskolnikov új nagylemezéről

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ripoff.jpg

Ripoff Raskolnikov Linzben született, de az évek során tiszteletbeli magyar lett. Zenéjével viszont az afro-amerikai gyökereket ápolja, viszont Kelet-Európa is erősen jelen van a dalaiban. Dalszerzőként leginkább a Tom Waits vagy Bob Dylan által képviselt hagyományt követi, a dalok mentesek minden zenei sallangtól, nyers egyszerűséggel szólalnak meg, hogy a dalokban elmesélt szövegekre lehessen koncentrálni.


premier hír blues ripoff raskolnikov



2016.04.01. 12:07 – Lángoló

Klipet is kapott a Firkin Start Again című dala

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Legutóbb akkor foglalkoztunk ezzel a számmal, mikor kijött hozzá egy szöveges videó. Illetve nem is ehhez jött ki, hanem egy remixhez, amit Somogyvári Dani készített. Most viszont nem ez hallható a klip alatt, hanem az eredeti kelta punk stílusú változat. A zenekar április 2-án az Akváriumban lép fel, ahol a Gypo Circus lesz az előzenekar, illetve a Firkin is kiegészül majd egyik régi tagjával, Göttinger Pállal. A zenekar egyébként most nyerte el a Los Angeles-i The Akademia pop/rock kategória díját is, mint olyan feltörekvő zenekar, akik érdemesek lehetnek arra, hogy a világ minden táján megismerhessék őket.


punk hír kelta firkin



2016.04.01. 11:21 – Lángoló

Itt a feltámadt Dav második lépése

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dav_tumblr_o32fkfwspq1v8ljyco1_1280.jpg

Folytatódik a Dav havonta megjelenő sorozata, amiben Szesztay Dávid új dalokat mutat be. Ahogy az első számnál írtuk, Szesztay négy progresszív, art-rock lemez után gondolta úgy, hogy kizárólag dal formákban fog alkotni. Három év csend után idén újra összehívta a 2008-óta együtt zenélő Davot, hogy összepróbáljanak egy az addigiakhoz képest sokkal oldottabb és pozitívabb hangulatú anyagot. Az új dalokban benne van a kilencvenes évek alternatív rockja, de Szesztay mindezt szeretné napra készen tálalni. A dalszerző azt mondja, álomszerű a szövegeivel őszinteséget, személyességet közvetít, és a hétköznapi helyzetekre reflektál. A zenekart legközelebb április 7-én láthatjátok élőben a Gozsdu Manó Klubban, a Konyha előzenekaraként. A nagylemez megjelenését egyébként őszre tervezik, addig pedig jönnek majd a dalok. Itt a második:


pop rock hír dav



2016.04.01. 09:28 – dankógábor

Rihanna már megint majdnem meztelen, de Ariana Grandén sincs sok ruha

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Rihanna legutóbbi lemezének Kiss It Better című dalához készített videót, de azon kívül, hogy dobókockákkal bűvészkedik, más nem történik benne. Már a lepelben, szinte semmi ruhában vonagláson kívül. Ráadásul ez NSFW videó lett, már amiatt, mert a művésznőnek annyira átüt a piercinges mellbimbója, mintha nem is lenne rajta semmi. (Rockereknek: Nuno Bettencourt gitározik a dalban.) Ariana Grande dala a most megjelenő albumon lesz rajta, ő még nem olyan merész, mint a barbadosi énekesnő, szóval csak fehérneművideót forgatott. Egyik fentebb látható, másik itt lentebb.


pop hír rihanna ariana grande



2016.03.31. 16:00 – Gnosis

Fullasztó erdőjárás - This Gift Is A Curse-klippremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

gifti.jpg

Már a múltkori lemezpremiernél is említettük, hogy a This Gift Is A Curse zenekar nem az a fajta, amelyik a legújabb őket ért szerelmi bánatról vagy a legközelebbi csajos partiról szól. Ellenben rendkívül tüskés, kavargó és sötét, blackes és sludge-os zenét játszanak, ami az arra nyitottak elméjét teljesen legyalulja. Az All Hail The Swinelord című új albumon megtalálható XI: For I Am The Fire dalhoz most kiadtak egy klipet is, de ne legyenek kétségeink, ez a videó is elég nyomasztóra sikerült, szóval teljes az összhang a hangzóanyaggal. A kliprendező koncepciója (Ivan K. Maras)  az élet és a halál körforgásának a bemutatása volt, az anyatermészet szemszögéből. Nincs menekvés semmi elől.


premier hír blackmetal sludge this gift is a curse



2016.03.31. 13:09 – Lángoló

Hip-hop, hardcore, metál, klasszikus zene, filozófia – Itt van In Lak'ech új EP-je

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fellegi_promo_3.jpg

Elkészült In Lak'ech új EP-je Harmadik fejezet / A kötelek megfeszülnek címmel, és ezt most be is mutatjuk itt a Lángolón. Az egyszemélyes csapatról azt kell tudni, hogy Fellegi Ádám áll mögötte, aki a hazai hardcore- és metálszíntér ismert dobosa és gitárosa volt olyan zenekarokban, mint a Bridge To Solace vagy a Newborn. Jelenleg ezt a hiphop-projektjét viszi teljes erővel, de itt is tetten érhető a zenei múltja. Ahogy Fellegi fogalmaz, az In Lak'ech

Ritmikus Magyar Költészet, zenei korlátok nélkül.

A szövegekben pedig 

elénk tárja nem túl pozitív véleményét politikáról, gazdaságról, vallásról, eltorzult társadalmi normáink fullasztó levegőjéről.

A szövegekről még azt írja, hogy nincsenek benne fifikás rímképek, helyettük az információátadásra törekszik, egyenesen bele az ember képébe. Ezt lehet lentebb meghallgatni.


premier metál hiphop hardcore hír rap fellegi ádám inlakech



süti beállítások módosítása