2016.05.22. 22:51 – dankógábor

Presser Gábor is megszólalt a Kanye West-es ügyben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pár napja derült ki, hogy Presser Gábor 2.5 millió dollárra perelte Kanye Westet az Omega általa szerzett Gyöngyhajú lány című dalának jogtalan felhasználásáért.  A dalért informálisan West ugyan kért engedélyt, Presser pedig azzal a feltétellel egyezett bele, hogy rendes szerződést is kötnek, ami azonban máig nem jött létre. Megkerestük a TMZ-s hír felbukkanásakor Presser Gábort is, aki most kiadott egy közleményt az ügyről:

A Gyöngyhajú lány használata körül már három éve folyik az áldatlan és nagyon bántó huzavona. Kanye West cégeinek ügyvédei és a minket képviselő jogi iroda között mindmáig nem sikerült szerződést létrehozni. Három éven át csak vártam, néztem, hogy mi történik a dallal, de mostanra be kellett lássam, hogy nem maradt más, mint bírósághoz fordulni. Ez lehet, hogy újabb éveket emészt majd fel. A perérték maga nyilvánvalóan az amerikai zenepiaci viszonyokat tükrözi, és persze köszönő viszonyban sincs a magyar dalszerzők jövedelmével. Gondolom, azt is hivatott jelezni, hogy ez már egy „világpiaci” történet, és talán azt is, hogy ebben a Világsztár – kelet-európai szerzőviszonylatban mégsem az a legjobb módszer, hogy a nagyobb, az erősebb mindent visz. Lehet, hogy nyerünk, lehet, hogy elbukunk, de legalább nem fogok egész életemben arra gondolni, hogy meg sem próbáltam megvédeni magam.

A TMZ szerint Kanye West amúgy három éve küldött tízezer dollár előleget a dalért, de Presser a csekket soha nem váltotta be. 2014-ben egyébként maga az Omega zenekar elégedett volt az összeggel, amit kaptak a rappertől.


rock hiphop hír omega rap kanye west presser gábor



2016.05.22. 16:29 – dankógábor

Meghalt Nick Menza, a Megadeth klasszikus felállásának dobosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nickmenzaimage.jpg

Szombat este, a színpadon esett össze Nick Menza volt Megadeth-dobos. Menza éppen az OHM nevű zenekarával adott koncertet a Los Angeles-i The Baked Potato klubban, amikor a harmadik szám közben összeesett. A kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni. Az első hírek szerint valószínűleg szívinfarktust kapott. Menza 1989-ben lépett be a Megadeth-be, és 1998-ig négy albumon is játszott, köztük a sokak szerint legjobb Megadeth-lemezen, a Rust In Peace-en, ami egyben a bemutatkozó anyaga is volt a metálzenekarban. Kiszállása után hat évvel Dave Mustaine visszahívta a csapatba, de még a próbák közben újra kirúgta, azt állítva, hogy a dobos nem volt felkészülve fizikailag egy teljes turnéra. Játszott még Marty Friedman volt Megadeth-gitáros szólólemezein is, de a metálzenekar miatt ismerte mindenki.


hír gyász megadeth nick menza



2016.05.22. 11:42 – Lángoló

Svéd punklegendák Budapesten - Crude SS-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

crudess.jpg

Ma este a legendás svéd crust punk zenekar, a Crude SS ad koncertet a DRRPNC-ben (Ajtósi Dürer sor 19-21.), ahol a vendég két magyar zenekar, a Dog Attack és a Diskobra lesz. A zenekar a nyolcvanas évek elején alakult. Rendkívül nyers, agresszív zenéjükkel, és a DIY hozzáállásukkal hamar belopták magukat a punkok szívébe, és annak ellenére legendák lettek, hogy csak egy EP-jük jelent meg 1983-ban, majd nem sokkal később feloszlottak. Az alábbi interjút a cseh Periferia Crew egyik tagja készítette a Crude SS alapító gitárosával, Ebbe-bel.


interjú punk hardcore crust crude ss



2016.05.21. 16:37 – Gnosis

Csihar Attila és Joey Jordison együtt zenél a Sinsaenumban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

13256267_1106321746057464_2025628150778930755_n.jpg 

Sinsaenum névvel az új "szupergroup" a semmiből jött és ki tudja hova tart. Hogy mitől szuper, fogalmunk sincs, hisz metálosok játszanak metálzenét, maximum most nem a saját zenekarukkal, hanem másokkal. Az elkövetők a következők:

Csihar Attila (The True Mayhem, SUNNO))) )

Sean Zatorsky ( DAATH, Ex-Chimaira)

Frederic Leclercq (Dragonforce)

Stéphane Buriez (Loudblast),

Heimoth C. Krueger (Seth)

Joey Jordison (Ex-Slipknot)

A zenekarosdi ötlete Zatorsky fejéből pattant ki és amikor már nagyon készen volt a dalaival pont kapóra jött neki, hogy éppen akkor dobolta ki magát Joey Jordison a Slipknotból és szívesen vállalta a felkérést a Sinsaenumban is. A többi tag pedig már csak hab a torkán.

És hogy milyen zenét játszik ez a hat ember? Íme:


csihar mayhem joey jordison Sinsaenum



2016.05.21. 09:02 – dankógábor

Presser Gábor beperelte Kanye Westet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Mikor már lassan mindenki elfelejtette, hogy Kanye Westnek volt valami magyar ügye 2013-ban, most úgy robban újra a dolog, mint valami ottfelejtett taposóakna. A TMZ szerint ugyanis Presser Gábor beperelte Kanye Westet a Gyöngyhajú lány című Omega-dal illegális felhasználásáért. A szám ugye West New Slaves dalának a végén hallható, és már a megjelenésekor balhé volt belőle. Akkor West, ugyan megkésve, de kért engedélyt a dal felhasználására, és a mostani dokumentumok szerint Presser ebbe bele is ment, de csak azzal a feltétellel, hogy ha a szabályos úton is lezongorázzák az egészet. West még egy 10 ezer dolláros csekket is küldött előlegként három éve, amit viszont Presser nem váltott be. A TMZ szerint Presser most legalább két fél millió dollárt követel az általa szerzett dal felhasználásáért. Egyébként a Blikk 2014-ben kiszámolta, hogy kb. olyan 10 millió forintot kaphatott az Omega a dalért, amivel a zenekar teljesen elégedett volt. Úgy tűnik, a dal szerzője maga mégsem volt az.


rock hiphop hír kanye west presser gábor



2016.05.20. 14:00 – dankógábor

Így filmesítették meg a Perihelion új dalát

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

perihelionfeneketlen.jpg

A Feneketlen című dal a Perihelion új EP-jén, a Holdon található meg eredetileg, de most kapott egy klipet is. Vasvári Gyula gitáros-énekes ezt mondja róla:

A klip Porkoláb Norbert (Bad Moon Films) munkája. A képi világ teljes mértékben Norbi elképzeléseit tükrözi. Eleve az volt a célunk, hogy bárki is lesz a klip készítője, legyen egy víziója a zene alapján, amit aztán megfelelő színvonalon filmre is tud vinni, ugyanakkor el akartuk kerülni, hogy túlzottan a dalszöveghez igazodó képsorok szülessenek.

A klipet látva úgy tűnik, hogy megvalósult a cél. Aki élőben is megnézni a debreceni post metal zenekart, az menjen el ma este a Showbarlangba, ahol olyan hasonlóan klassz csapatokkal lépnek fel, mint a Svoid, az Ygfan vagy az Enter The Void.


premier hír black post metal perihelion



2016.05.20. 12:11 – Hirdetés

Az Einstürzende Neubauten zenei rendezője ma este az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

alexander_hacke_and_danielle_de_picciotto.jpg

Az Einstürzende Neubauten basszusgitárosa és zenei rendezője, Alexander Hacke az utóbi iidőben főleg feleségével a berlini képzőművész-filmes-divattervező Danielle de Picciottóval alkot együt. Legújabb közös lemezük, a Perseverantia májusban jelenik meg, ennek bemutató turnéján érkeznek - immár harmadszor - az A38 Hajóra. A kortárs experimentális zene egyik legnagyobb alakja Budapesten!


hír einstürzende neubauten experimentális alexander hacke



2016.05.20. 10:35 – Hirdetés

Szombaton ismét Hangfesztivál

Egy kis szakma, egy kis szórakozás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hangfesztival.jpg

Idén már kilencedik alkalommal látogathattok el a tavaszköszöntő szakmázásra a Hangáruház Udvarba, ahol délelőtt tíztől délután négyig bárki jól szórakozhat, akinek volt már, vagy lesz még valamilyen zeneszerszám a kezében. A hangszerbemutatók, szakmai előadások mellett sör, tepertőkrém, kötetlen beszélgetések és a szokásos jó hangulat várják azokat, akik nem félnek megsimogatni a kiállított hangszereket. További infók a hajtás után!


szórakozás programajánló szakma hangfesztivál



2016.05.20. 10:00 – dankógábor

Tökéletes az új Nails-lemez második kiadott dala is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ugye, hogy az! Az elsőről itt írtunk. A harmadik Nails-lemez egyébként június 17-én jelenik meg és 21 perces lesz összesen a rajta található tíz dal. Ez ugye már így sem feltételes epikus hosszúságú számokat, de ha még azt is elárulom, hogy a záródal 8 perces, akkor az előtte lévő kilenc szösszenet elég gyorsan átszalad majd az emberen. Csuda jó lesz, meglássátok!


punk metál hardcore hír nails gindcore



süti beállítások módosítása