2016.12.25. 12:12 – dankógábor

Három héttel korábban megjelent a Run The Jewels új nagylemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

runthejewels.jpg

Eredetileg január 13-án jelent volna meg a Run The Jewels harmadik nagylemeze, de most váratlanul ott van mindenhol az RTJ3, ahol manapság zenét lehet hallgatni (meg ingyen letölthető a honlapjukról). Olyan vendégek vannak az albumon, mint Danny Brown, Kamasi Washington, BOOTS, Trina vagy Zack de la Rocha, aki amolyan rejtőzködő közreműködő. Alább meg is lehet hallgatni a lemezt, illetve ott van még lentebb egy vicces klip is, amiben a Run The Jewels két tagja, El-P és Killer Mike átbeszélik, hogy hogyan kéne a lemezt megjelentetni, milyen reklámot csapjanak neki. Olyanok merülnek fel, mint hogy elterjesztik El-P halálát vagy hogy leeresztenek egy gyereket a kútba. A hip-hop-duó előző lemezét egyébként eléggé bírtuk. A fizikai megjelenés továbbra is január 13.


hiphop hír experimental run the jewels



2016.12.24. 18:05 – dankógábor

Meghalt Rick Parfitt, a Status Quo frontembere

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

68 éves korában, egy spanyol kórházban elhunyt Rick Parfitt, a Status Quo gitáros-énekese. A menedzser közleménye szerint a zenész egy vállműtét szövődményeibe halt bele. Parfitt még csütörtökön került kórházba, majd a műtét után fertőzést kapott, amit nem bírt a szervezete. Az énekesnek az utóbbi években folyamatosan gond volt az egészségével, a nyáron már a harmadik szívinfarktusát élte túl, korábban pedig koszorúérműtétje is volt. A Status Quo most ősszel vissza is vonult az aktív koncertezéstől, mondván, hogy már nem bírják a tempót. Parfitt ugyan nem volt alapítótagja a zenekarnak, de az ő 1967-es beszállása után érték el azokat a sikereket, amik miatt az egyik legismertebb brit rockzenekar lettek, ugyanis több mint hatvan dallal szerepeltek a slágerlistákon. Parfitt a nyugodalmas korszakára egy szólólemezt és egy önéletrajzi könyvet tervezett. Legismertebb dala talán a Whatever You Want, de a zenekaron kívüli munkáit pont a karácsonyi dalok jellemezték. Szerepelt a Bob Geldolf által írt karitatív dalon, a Do They Know It's Christmas?-en, 2008-ban a Status Quo-val megírták az It's Christmas Time-ot, majd ennek Parfitt csinált egy folytatást egy évvel később a Rolf Harris komikussal közösen Christmas In The Sun címmel.


rock hír gyász status quo rick parfitt



2016.12.24. 13:17 – dankógábor

Ilyen egy fanatikus lemezgyűjtő - Vályi Gábor aka. DJ Shuriken gigantikus gyűjteménye

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lesznek, akik azt mondják a fenti videó láttán, hogy ki ez a bolond, viszont lesznek olyanok (például én), akik nyálcsorgatva nézik majd Vályi Gábor (azaz DJ Shuriken) gyűjteményét. A Tilos Rádióból is ismert Vályi már a doktori disszertációját is a lemezgyűjtés közösségi aspektusairól írta, most pedig az egykori Wanted magazin lapigazgatójaként is ismert Kovács Tamás forgatott róla egy videót. Kovács elmondta, hogy jönnek majd a következő részek is a hasonlóan fanatikus lemezgyűjtőkről, szóval akit csak kicsit is megérintett már ez a világ, vagy csak döbbenten nézik, hogy egyesek mennyi pénzt képesek elszórni hanghordozókra, hogy aztán teljes átéléssel, büszkén beszéljenek róla, figyeljenek.


hír vályi gábor lemezgyűjtők



2016.12.23. 17:36 – Hirdetés

Sokszínű programok év végén és január elején a Gödör Klubban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hamori_gabriella.jpg

A két ünnep között és január elején számos izgalmas koncertet és előadást láthattok a budapesti Gödör Klubban. Irodalmi estek, táncház, zenés kabaré Koltai Róberttel, emellett Colorstar, Tereskova, Cloud 9+, Mini, Bikini, Müller Péter Sziámi ANDFRIENDS a fellépők között. További részletek a hajtás után!


mini programajánló koncert irodalom koltai róbert rendezvény bikini g3 könyvbemutató táncszínház gödör klub tereskova hámori gabriella colorstar kukorelly endre góbé cloud9+ sziámi andfriends rakéta presszó



2016.12.23. 11:00 – Lángoló

Rockzene csellóra és zongorára

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

oceans-plakat.jpg

Géczi Teodórával akkor foglalkoztunk legutóbb, mikor csellón feldolgozta az Audioslave Moth című dalát. Akkor leírtuk, hogy hol tanult, mennyi mindent nyert, illetve hogy mi vitte a rockzene felé. Most ismét rockzenei vonatkozású dolgával jelentkezik:

Pár évvel ez előtt ismertem meg a Mocsok1Kölykök bandát, és nagyon megszerettem őket. Aktív hallgatóságukká váltam, majd a májusi Ocean címűkoncertemre felkértem a zenekar frontemberét, Pulius Tamást egy közös produkcióra. Készítettünk egy zongora, ének csellós átiratot a Szakad a kép című dalból és sikeres fogadtatás ért minket. Így már akkor eldöntöttük, hogy mindenképp szeretnénk ezt stúdióminőségben is rögzíteni. Az ünnepek közeledtével arra gondoltunk, hogy meglepjük a közönséget egy közös videóval.

A duó ezzel a videóval kíván kellemes ünnepeket a hallgatóknak.


premier hír géczi teodóra mocsok1köjkök



2016.12.23. 09:08 – dankógábor

Dave Grohl és Dave Navarro is játszik az új Nine Inch Nails-EP-n

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

reznorgrohl.png

Jelenleg csak Trent Reznor és Atticus Ross a Nine Inch Nails tagja, ketten rakták össze a ma megjelenő Not the Actual Events EP-t. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lennének vendégek az anyagon. A már Youtube-on is hallható Burning Bright (Field on Fire)-en például Dave Navarro gitározik, de a The Idea of You-ban például Dave Grohl dobol. Rajtuk kívül még Reznor felesége, Mariqueen Maandig szerepel a She’s Gone Away című számban. A két fix tag interjút is adott az Apple Musicon, ahol elárulták, hogy 2017-ben két nagyszabású Nine Inch Nails-cucc is érkezik, illetve hogy nem tervezik túl gyorsan színpadra vinni a friss zenéket. Akinek egyébként van Apple Music-előfizetése, az elvileg már hallgathatja is az EP-t, mindenki másnak várnia kell, vagy meg kell vennie a lemezt.


rock hír industrial nine inch nails



2016.12.23. 08:47 – dankógábor

20 éves első Strong Deformity-lemez - Zenészek, barátok emlékeznek vissza a korszakra

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Valamikor 1996 nyarán, kora őszén lehetett, hogy öcsémmel elmentünk a Gyöngyösi Morrison Rock Clubba, hogy megnézzük az akkor éppen agyonajnározott Strong Deformityt és a nagyon erősen feljövő Ektomorf koncertjét. Akkor jött ki a Pantera The Great Southern Trendkill lemeze, meg a Sepultura Rootsa is, tombolt nálunk ez a groove metal őrület rendesen. Nyilvánvaló volt, hogy mindezt magyarul is meg akarjuk nézni, pláne ha már a városunkba jönnek. Sokra nem emlékszem, csak arra, hogy jó volt a buli, meg hogy a Strong Deformity játszotta a Davidiant a Machine Headtől, az Ektomorf meg a Rootsot a Sepulturától. Na meg arra, hogy az Ektomorf a kocka Ladával a Mátra felé indult haza a déli határnál lévő Mezőkovácsházára, miközben Farkas Zoltán frontember derékig az ablakon kilógva adta a műsort a klub előtt ácsorgóknak, és hogy ott vettem meg a Fájdalom hatalma című Strong Deformity-nagylemezt diszkont áron a zenekartól, mert nem tudtak visszaadni. Ez a lemez lett idén 20 éves, a fenti videóban pedig barátok, zenészek emlékeznek vissza az akkori történetekre, a lemez hatására. Sajnos a zenekar nem szólal meg, így marad hiányérzet, de így is könny fog szökni a sok harmincas-negyvenes metálrajongó szemébe a sztorikat hallgatva. Alább bónuszként itt a teljes nagylemez is.


metál hír strong deformity



2016.12.22. 17:43 – Hirdetés

Tetőfokára hág az ünneplés a Barba Negrában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pasztor_anna.jpg

Számos karácsonyi és szilveszteri koncert várja még a közönséget idén a Barba Negrában. Rendkívül gazdag a felhozatal és szoros a menetrend, ezért nem is szaporítjuk a szót, jöjjenek a nevek: Republic, Zorall, Kowalsky meg a Vega, Anna and the Barbies, Paddy and the Rats, Pokolgép és Edda Művek. Programajánló az év végére a hajtás után! 


hirdetés programajánló koncert karácsony republic edda szilveszter pokolgép zorall kowalsky meg a vega anna and the barbies paddy and the rats barba negra



2016.12.22. 12:48 – dankógábor

Itt egy új dal a holnap megjelenő Nine Inch Nails-EP-ről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

reznor-ross-1475431185.jpg

December 23-án jelenik meg a Nine Inch Nails új, ötszámos EP-je Not The Actual Events címmel, amiről Trent Reznor előzetesen azt mondta, hogy nagyon barátságtalan anyag lesz. A most bemutatott Burning Bright (Field On Fire) alapján valóban az lesz, és köze sem lesz az Hestitation Marks populárisabb hangzásához. A szám egyfajta vissza a gyökerekhez is lehetne, hiszen rég volt ennyire zajos a Nine Inch Nails. Sőt, talán sosem volt ennyire zajos. Itt van alább a dal.


rock metál hír nine inch nails indusztrial



süti beállítások módosítása