2017.04.07. 13:08 – Lángoló

Itt az Oltári Fiúk bemutatkozó EP-je, a Puding

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

oltai_fiuk_artlasso_web_16_b.jpg

Az Oltári Fiúk ismert magyar zenészek csapata. A 2014-ben alakult zenekar felállása 2015 őszén stabilizálódott. A frontember Csordás Róbert lett, aki a Soundshine és a Synchronring mellett a Black-Outban is énekelt Kowalsky kiszállása után. Szánthó Dénest a székesfehérvári Stiff Bastard és Wrong Side Of The Wall zenekarból, Komáromi Imrét az egykor rengeteget turnézó Plastic Bitch-ből, Hargita Gábort pedig a legendás Necropsiából, a Csordással közös Synchronringből és a napjainkban egyre többek által kedvelt Uzipovból ismerhetjük.

A társaság 2016 nyarán már rögzített egy ötszámos demót a nagymarosi Zengőkert Stúdióban Bánházi Gábor hangmérnök vezetésével. Az anyagot lényegében egy nap alatt vették fel, egyben feljátszva, csupán néhány színező szólam és az énekek kerültek rá utólag. A stúdiózás és az azt megelőző időszak volt, ami az Oltári Fiúk hangzását, hovatartását meghatározta, a zenekar ennek rögzítése közben kovácsolódott igazi egységgé. Ebből lett az alább bemutatkozó háromszámos Puding EP.

Egyébként már túl vannak a bemutatkozó koncerten, a demón található dalok mellé pedig írtak további hat új szerzeményt, így indokolttá vált egy nagylemez felvétele, amire mostanra teljes mértékben megérett a csapat. A tízszámos albumot a törökbálinti SuperSize Stúdióban tervezik rögzíteni idén ősszel, Horváth Attila vezényletével, a keverés/mastering ugyanitt zajlik majd. A felvételek zömében analóg eszközökkel készülnek, a feljátszás a demóhoz hasonlóan egyben történik, hangsúlyozva így azt az élő energiát, amely a koncertekre jellemző.

Az EP-hez készült egy klip is, amivel már korábban foglalkoztunk, de álljon itt ismét:

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier rock hír oltári fiúk



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása