2017.08.09. 15:16 – Nihil_AK

Felgyújtom a tavat!!! - Idén is Hellness hétvége Arlóban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

remorse_zenekar_1.jpg

Az ország egyik legjobb, mégis méltatlanul kevéssé ismert underground metálos kisfesztiválja az idén már huszonkettedik alkalommal megrendezett Arló Hellness Hétvége, leánykori nevén Tóparty Rockparty. Az arlói Suvadás Liget Kempingben megrendezett fesztiválon olyan zenekarok lépnek fel jövő pénteken és szombaton, mint a Magma Rise, a Wall of Sleep, a Moby Dick, a Vesztegzár, a házigazda Remorse, és még vagy tucatnyi zenekar a Bekes Projekttől az Asphalt Horsemenig, a belépő ára pedig tulajdonképpen nevetséges. További tudnivalók, valamint pár mondatos miniinterjú a szervező Oláh Zsoltival a hajtás után!

Metál, pancsi, haverock! Plusz barátolás, zúzda, pálinka, hellness. Idén augusztus 18 és 19-én 22. alkalommal kerül megrendezésre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Ózdtól néhány kilométerre található Arlón a Tóparty Rockparty, avagy a Hellness Hétvége. Ha nem vagy kibékülve a vizezett sörös multikulti fesztiválok forgatagával, akkor ne hagyd ki ezt a festői szépségű környezetben megrendezésre kerülő hétvégét, ahol két napon át 16 zenekar gondoskodik a rockban és metálban gazdag jó hangulatról.

Súlyt akarsz? Megkapod: a Bekes Projekt, a Wall of Sleep, a Magma Rise és az Asphalt Horsemen is kimért, húzós riffekkel operál. A thrash metalért dobban meg a szíved? Az is lesz, a Vesztegzár hozza az old school thrasht, a veterán Moby Dick minden bizonnyal a 25 éves Kegyetlen évek lemezzel érkezik, a házigazda Remorse pedig 30 év dalaiból válogat. A Decadence egy kis északi melodeath-et varázsol a második napra, a Salvus picivel könnyedebb vizekre evez, míg az első napi lebegés-adagot a Mytra szolgáltatja. Régóta hagyomány, hogy tribute csapatok is szerephez jutnak a programban, így az Iron Maident az Iron Inside, a Rammstein-t a tavalyi év után a közönség részéről visszakövetelt Rammsturm idézi majd meg. A második napon az Entombed legjavát hozza el a Wolverine Blues Brothers, a Nightwish dalait pedig a Nightquest tálalja.

A koncertek mellett lehetőség nyílik a táj felfedezésére is, egy könnyed túrára a környező hegyekben, vagy vizibiciklizni a tavon. De lesz megint rock-metal bolhapiac is, hozd el megunt lemezeid, pólóid, egyéb ereklyéid, hátha másnak pont arra van szüksége. A határon túlról érkezők féláron látogathatják a fesztivált.

A fesztivál híre jó apropót adott arra, hogy megkérdezzük, mi újság most a csapat körül.

Idén tavasszal pihenőt hirdetett a zenekar. Arlóban milyen felállásban léptek fel?

Arlóban nagyrészt az eredeti In Versio / Álmatlanság-felállás játszik, kiegészülve István Péter dobossal, aki a Sötétség lemez korszakában játszott velünk. Lesz még pár vendégünk, és felbukkan majd az utolsó felállás is, ha minden jól megy. Kicsit pihi van most a Remorse körül, de a nézeteltéréseket rendeztük már, ezért is lépünk együtt színpadra jövő héten. A jövő kicsit még bizonytalan egyelőre. Megöregedtünk, nekem van egy másfél éves kislányom, meg munkám, ahogy mindenkinek.

Korábban volt szó új lemezről is, az egyelőre jegelve lett?

Nem! Az új anyag 90 százalékban készen van. Kossuth Lalival dolgozunk rajta, aki a Harc lemez idejében volt a gitárosunk. Ígérni nem szeretnék, de az biztos, hogy lesz belőle valami miharabb, már ha megérem! Kohó a címe, a design, dalok, majd minden készen van már, csak egy kis pénz kell még a felvételekre.

A sajtóközleményben szinte minden benne van, de az nem derül ki, hogy idén lesz-e női mell- és férfi fenék szépségverseny a fesztiválon?

Mindenképpen lesz minden, ami szokott! Hagyományőrző fesztivál vagyunk, minden a régi és nem is tervezzük, hogy változtassunk! A színpad továbbra is nád, szóval pirotechnika kizárva!

Az utolsó kérdés: honnan származik a "Felgyújtom a tavat!" szlogen?

Hát, én konkrétan már nem is tudom, kitől. Tavaly egyik hajnalban így ébresztette egy srác az egész rendezvényt, azóta szállóige lett.

A fesztiválról további információk a rendezvény Facebook-eseményén!


programajánló metál fesztivál remorse arló miniinterjú tóparty rockparty hellness hétvége



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása