2017.04.09. 19:00 – Lángoló

Dühös zarándoklat a belső pokol legmélyére - Itt a Stabbed első nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

stabbed_kicsi.jpg

A tavaly megjelent Submerge EP óta a Stabbed zenekar nagy energiákkal dolgozott első nagylemeze megírásán, a koncertezést leszámítva ezért is voltak egy kicsit csendesebbek a külvilág felé.

Most, a megjelenés előtt, csapaton belül úgy éreztük, megérte ez a remeteség, de a döntést a hallgatókra bízzuk. Az albumot Szegeden, a Miracle Sound (korábban Black Hole Sound) stúdióban vettük fel Vári Gábor (Dystopia) vezényletével, valamint az utómunkálatok is az ő kezét/fülét dicsérik. A borítót ismét Farkas Zénó (Artphetamin) követte el. Külön kuriózum, hogy a leginkább Dalriada- Tyr-dobosként ismert, de a Sunwharf zenekarban is éneklő Tadeusz Rieckmann vendégénekel egy dalunkban.

- mondta a zenekar. Alább a premier, illetve még több információ. (Fotó: Bodnár Dávid)


premier metál hír stabbed



2017.04.09. 13:00 – m.adi

Por lett a hatalom – hazai újdonságok

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tamirel.jpg

Ákos vajon melyik politikai vezetőt kritizálja új dalának szövegében? Erre sajnos nem kaptok konkrét választ az aktuális dalmegosztásban, de már az is fura, hogy a kérdés felmerül, szóval hallgassátok meg a popikon új dalát, és döntsétek el, hogy tényleg van itt valami, vagy csak belemagyarázom. Meg persze a poszt többi újdonságát is, vannak ugyanis köztük tök jó dolgok, amik közül a legjobbat ezúttal is kiválaszthatjátok a szavazáson, a legutolsó szereplő után.


magyar újdonság ákos models cant fuck dalmegosztás



2017.04.09. 09:32 – dankógábor

A Pearl Jam basszusgitárosa kicsit azért beszólt a Rock And Roll Hall Of Fame-nek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pénteken lett a Rock And Roll Hall Of Fame tagja a Pearl Jam, ahol David Letterman iktatta be őket, méltatva a csapat zenéjét, illetve a tagok szociális érzékenységét, amivel kiállnak az emberiséget, a Földet ért igazságtalanságok ellen. A tévés showman beszéde után a zenekar fel is lépett, még az alapító dobos Dave Krusen is játszott velük egy számot, a záró Neil Young-feldolgozásra pedig olyanok csatlakoztak hozzájuk, mint Geddy Lee és Alex Lifeson a Rush-ból, Trevor Rabin Yes-gitáros vagy Dhani Harrison, George Harrison fia. És hát a Pearl Jam nem lenne Pearl Jam, ha a saját beiktatásán nem szól be kicsit a Rock And Roll Hall Of Fame-nek. Jeff Ament ugyanis olyan pólóban ment fel a színpadra, ami tele volt olyan előadók neveivel, akiknek már régen a Halhatatlanok között kellene lenniük. Olyanok voltak a pólón, mint Brian Eno, a Smashing Pumpkins, PJ Harvey, a Nine Inch Nails, Fela Kuti, Kate Bush, Nick Cave, a Smiths, a Replacements, a Flaming Lips, a Motörhead, a Sonic Youth, a Fugazi, a Kraftwerk, a Minutemen, a Misfits, a Slayer, a Faith No More, a Bad Brains, a Dinosaur Jr., a Neu!, a Roxy Music, a Judas Priest, Björk vagy a Soundgarden. A listára még az a Chad Channing is felkerült, aki a már Hall Of Fame-tag Nirvana eredeti dobosa volt. Itt a póló:


rock hír pearl jam rock and roll hall of fame



2017.04.08. 18:20 – dankógábor

A felgyorsult világ kinyírta a dalok instrumentális bevezetőit

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Ohio Állami Egyetem vizsgálata kiderítette, hogy amíg a nyolcvanas években átlagosan 20 másodperc volt egy dal kezdő instrumentális felvezetője, addig ma már ez lerövidült öt másodpercre. Hubert Léveillé Gauvinnak PhD hallgatónak jutott eszébe pont ezt vizsgálni, aki arra is rájött a kutatása során, hogy nem csak az intrók rövidültek le, hanem a számcímek is, amik sokkal gyakrabban egyszavasak, mint régebben. Ráadásul azt is észrevette, hogy a címek gyakran már a szöveg legelején szerepelnek. Arról nem is beszélve, hogy több a pörgős sláger, mint régebben, egész pontosan átlag 18 százalékkal gyorsultak a dalok. A mintavétel egyébként az 1987 és 2015 közti időszak 303 slágere volt, ezeket elemezte tudományosan Léveillé Gauvin. És hogy mi történik, ha ennél hosszabbak a bevezetők, lassabbak a számok? Természetesen a vizsgálat szerint azonnal léptetünk tovább. Léveillé Gauvin szerint amúgy az átalakulás már a CD-kkel megkezdődött, és nem feltétlen baj, egész egyszerűen csak ilyen hatással van a popzenére a digitális világ. A zene meg úgysem fog megszűnni soha.


hír



2017.04.07. 13:08 – Lángoló

Itt az Oltári Fiúk bemutatkozó EP-je, a Puding

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

oltai_fiuk_artlasso_web_16_b.jpg

Az Oltári Fiúk ismert magyar zenészek csapata. A 2014-ben alakult zenekar felállása 2015 őszén stabilizálódott. A frontember Csordás Róbert lett, aki a Soundshine és a Synchronring mellett a Black-Outban is énekelt Kowalsky kiszállása után. Szánthó Dénest a székesfehérvári Stiff Bastard és Wrong Side Of The Wall zenekarból, Komáromi Imrét az egykor rengeteget turnézó Plastic Bitch-ből, Hargita Gábort pedig a legendás Necropsiából, a Csordással közös Synchronringből és a napjainkban egyre többek által kedvelt Uzipovból ismerhetjük.


premier rock hír oltári fiúk



2017.04.07. 12:44 – Lángoló

Allegro Barbaro - Országos Muzsikás-turné Debrecentől Sopronig

Népzene, Bartók és Kodály élményszinten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

muzsikas-foto_tamasopitz-01_k.jpg

Mit hallhatott Bartók gyűjtő körútjai során? Milyen dalok, motívumok, hangszerek hagyhattak nyomot a lelkében, fejében, és később, a műveiben, például a Román népi táncokban, vagy az Allegro Barbaroban? És mely dallamok hathattak Kodályra? Hogyan kapcsolódnak össze darabjai – a klasszikus zene ritka gyöngyszemei – a népzenével? Izgalmas és lendületes előadás adja meg mindezekre a választ a Muzsikás együttes és Fülei Balázs koncertjén, ahol a hangszerek, az ének, a tánc mind-mind ezekhez a kérdésekhez visz közelebb. A Muzsikás együttes tavaszi országjáró körútjának hangversenyein felváltva, egymást kiegészítve, és egymás hatását felerősítve szólal meg a népzene, valamint Kodály és Bartók zongoradarabjai.


folk hír népzene muzsikás



2017.04.07. 10:38 – Hirdetés

Újabb nevekkel bővült a SZIN programja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cesqeaux-press-7.jpg

Ha augusztus vége és Szeged, akkor SZIN! A Szegedi Ifjúsági Napok már eddig sem akármilyen felhozatallal büszkélkedhetett, és most újabb neveket jelentettek be a szervezők. Inna, az Enter Shikari és Naugthy Boy valamint a legnagyobb hazai fellépők mellé érkezik a Szegedi Ifjúsági Napokra a holland legenda, Ferry Corsten, a legnagyobb fesztiválok kedvence, a Shantel & Bucovina Club Orkestar vagy a holland elektro-mágus, Cesqeaux. További részletek a hajtás után teljes terjedelmében olvasható hírlevélben! 


hirdetés programajánló fesztivál hír szin szegedi ifjúsági napok cesqueax shantel & bukovina club orkestar



2017.04.07. 09:51 – dankógábor

Nem ma jelenik meg Kendrick Lamar új lemeze, hanem egy hét múlva

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kendrick Lamar pár hete már szórakozik a rajongóival. Kijött egy új dala, amibe belerappelt egy titokzatos április 7-ei dátumot, de mivel az most van, és semmi nem utal a megjelenésre, így el kell hinnünk, ami időközben az iTunesra felkerült. Nevezetesen az, hogy április 14-én jelenik meg az új nagylemez. Elő is lehet rendelni az albumot, van aki meg is tette, amivel megkapták az egyelőre csak ALBUM-ként hivatkozott anyag teljes szerzői listáját. Itt pedig felbukkan a U2 tagjainak a neve is. Hogy ez aktív közreműködést jelent-e az írek részéről, vagy csak úgy kerültek bele a dalba, mint Presser Gábor és Adamis Anna a Kanye West-es New Slavesbe, egy hét múlva kiderült. Addig pedig itt a Humble klipje megint (amit mellesleg megvádoltak azzal, hogy egy Anthrax-borítóról inspirálódott):


hiphop hír rap kendrick lamar



2017.04.07. 08:46 – dankógábor

Valami lesz a Queens Of The Stone Age-dzsel, valami, ami 25-ös

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

qotsa25.jpg

A fenti kép jött ki hírlevélben a Queens Of The Stone Age-től. Nagyon titokzatos, de kizárásos alapon két dolog lehet:

  • ilyen címmel jön egy kislemez nemsoká
  • vagy ilyen címmel jelenik meg a nagylemez majd még az idén

Jó, mondjuk az is lehet, hogy április 25-én történik majd valami, de addig még sok idő van, ahhoz túl korai lenne ez a kampány, elfelejtik az emberek. Azt se felejtsük el, hogy a hírek már régóta arról szólnak, hogy idén jön az új Queens Of The Stone Age-nagylemez, sőt, már készen is van, jöhet a turné. A turné meg jön, első körben Auzstráliát és Új-Zélandot járják körbe, de minden bizonnyal jön majd a többi kontinens. Szóval nagy év lesz ez a Queens Of The Stone Age-rajongóknak, az már biztos. Ja meg ez a kép is benne volt a hírlevélben:


rock hír queens of the stone age



süti beállítások módosítása