2017.07.16. 23:40 – Magyar Ádám

Korrupció és koncertek - Ilyen volt az idei Bánkitó Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Talán meg sosem volt olyan aktuális és érdekes a Bánkitó Fesztivál, mint idén. Egyrészt azért, mert először a fesztivál történetében a szervezőknek sikerült elhozniuk néhány külföldi zenekart, köztük azt a Slavest is, ami ma már egyáltalán nem kis név, másrészt pedig azért, mert még soha nem hárult annyi figyelem Magyarországon a fesztivál egyik főszereplőjének számító civil szférára, mint most. Elmentünk mi is, és most jól megmondjuk, hogy milyen volt. (A képeket a fesztivál Facebook-oldalán találtuk.)


fesztivál koncertbeszámoló bánkitó slaves middlemist red szabó benedek és a galaxisok the picturebooks a-wa



2017.07.15. 18:19 – Lángoló Gitárok

Taake, Batushka és Rotting Christ a Rockmaratonon

Lángoló galéria

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nem volt rossz a felhozatal tegnap extrém metálból a Rockmaratonon. A BP Underground Pit színpadon egymás után három nemzetközi szinten is jelentős horda lépett fel: a norvég true blacker Taake, a black metalt ortodox liturgiaként értelmező lengyel Batushka, valamint a görög Rotting Christ.  A Bands Through The Lens jóvoltából most mindhárom zenekarról kaptok fotógalériát. Nézelődjetek! 


galéria fesztivál black metal rockmaraton rotting christ taake extrém metál batushka



2017.07.15. 11:00 – Kovács M. Norbert

Így hallgat Daft Punkot Donald Trump és Emmanuel Macron

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

daft_punk_trump_macron_katonazenekar_parizs_2017_01.jpg

Néhány éve a Get Lucky nélkül még olimpiát sem lehetett megnyitni, és úgy tűnik, hogy a Daft Punk továbbra is népszerű a katonazenekarok körében. Most a robotduó szempontjából hazai pályán, tegnap, a franciák nemzeti ünnepén szórakoztatta legismertebb dalaik mashupjával a hadsereg Emmanuel Macront és a díszvendég Donald Trumpot. A koreográfiájában is érdekes előadás lényegében a Pentatonix pár évvel ezelőtti parádés acapella produkcióját vette alapul, a Get Lucky mellett a Digital Love, a Harder, Better, Faster, Stronger és a One More Time egy-egy részletét is eljátszották. Videó a hajtás után.


pop mashup franciaország hír donald trump elektronikus daft punk fúvósok katonazenekar pentatonix emmanuel macron



2017.07.15. 08:54 – dankógábor

Balesetet szenvedett az Adrenaline Mob, David Zablidowsky basszusgitáros meghalt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Péntek délután, közlekedési balesetben elhunyt David Zablidowsky, az Adrenalin Mob basszusgitárosa. A zenekar éppen Floridába tartott a lakóbuszával, de egy defekt miatt az út szélén vesztegeltek, mikor egy kamion lesodródott az útról, és nekik csapódott. A buszban ekkor nyolcan voltak még Zablidowskyn kívül, közülük három személy állapota kritikus, hárman pedig már stabilan fekszenek a kórházban. Könnyebb sérülések miatt még két főt kellett ellátni. Arról nem érkezett még hír, hogy ki az a hat fő, akik a kórházban vannak. Zablidowsky idén szállt be a 2011-ben, Russell Allen Symphony X-énekes és Mike Portnoy volt Dream Theater-dobos által alapított heavy metal zenekarba, és ő játszik már az idén megjelent harmadik nagylemezen is, aminek éppen a turnéja zajlott. Korábban tagja volt például a  Trans-Siberian Orchestrának, illetve Jeff Scott Soto mellett is zenélt. A hat év alatt volt már egy tragédiája az Adrenalin Mobnak, 2015-ben ugyanis a Portnoyt váltó, a Twisted Sister tagjaként is ismert A. J. Pero dobos hunyt el a turnébuszban, szívinfarktus következtében. A zenekar egyébként Budapesten is koncertezett már, de akkor még egyik, azóta elhunyt zenész sem volt a tagja.


metál hír gyász baleset adrenaline mob



2017.07.14. 21:05 – dankógábor

Armstrongs néven csinált zenekart a Green Day Billie Joe-ja és a Rancid Tim-je

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

armstrongs.jpg

Sőt, a zenekarban van még két Armstrong. Az egyik a Green Day-frontember fia, Joey, a másik pedig Rey Armstrong. Egy dalt már ki is adtak If There Was Ever A Time címmel, ami a Flexi-Disc sorozatban jelenik meg ezer példányban, a szám bevétele pedig a legendás kaliforniai punk helyszín, a 924 Gilman számára megy teljes egészében. A dal mellesleg szerepel a Turn It Around: The Story of East Bay Punk című dokumentumfilmben is, ami a Bay Area környéki punkszíntérről szól, és olyanok szerepelnek benne, mint a Green Day (ők a producerei is a filmenk), a Rancid, a Metallica, a Dead Kennedys vagy a Crimpshrine. A filmet Iggy Pop narrálta. Itt a dal, illetve a film trailere. (Billie Joe amúgy régen, még a Dookie előtt majdnem a Rancid tagja lett, de aztán inkább a Green Dayre koncentrált.)


green day hír rancid



2017.07.14. 11:44 – dankógábor

Gyakrolatilag semmi sincs még kész az új Tool-lemezből, az A Perfect Circle-ből szintén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

maynard.jpg

Végre Maynard James Keenan énekes megerősítette, hogy tényleg nem tőle függ, hogy mikor jön ki az új Tool-lemez, hanem a másik három tagtól. Ők annyit tökölnek egy-egy új témán, hogy mikor elkészül, akkor dobják is ki az egészet, mert már nem tetszik nekik. Keenan pár témát felénekelt már, de azok is mentek a kukába. Szóval most majd újra kell kezdenie az egészet, mert ugye ő csak úgy tud a dalokkal dolgozni, ha a zenei alap kész. És most még nincs zenei alap, mert a többiek a teljesen felépített számokat az alapokig bontják vissza állandóan, mivel nem biztosak benne, hogy elég jók lesznek a következő lemezre. Persze Keenan megjegyzi, hogy amúgy remek munkát végeznek, csak neki túl unalmas és hosszú, amit művelnek. Az A Perfect Circle-lel nagyjából ugyanez van. Keenan szerint Billy Howerdel gitáros sokszor nem látja a fától az erdőt, és emiatt ott sem halad a munka. Lehet nem annak szánta, de akkor is vicces, hogy úgy írta le a dolgot, hogy a frissen telepített szőlőültetvénye is termőre fordul (ami nagyjából öt év), mikor a többiek még mindig ugyanott toporognak a dalokkal, szóval nem is hagy ki semmit.


hír tool a perfect circle maynard james keenan



2017.07.14. 11:19 – dankógábor

Még egy új Arcade Fire-dal, videóval

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Július végén jelenik meg az Arcade Fire új nagylemeze, amiről sorban jönnek ki a promóklipek, most éppen az Electric Blue című dalra. A klipet Cousin Club rendezte, ha jól nézem, akkor a New Orleans-i Mardi Gras utáni takarításban vették fel, és egyedül Régine Chassagne a főszereplője, ő is énekli a dalt. Alább pedig a két hete bemutatott Signs Of Life klipje, ami még nem volt itt a Lángolón.


rock hír arcade fire



2017.07.14. 11:02 – dankógábor

Szikora Róbert már megint a magyar Marilyn Manson-rajongók lelki üdvéért imádkozik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

marilyn-manson.jpg

Csoda lett volna, ha Szikora nem szólal meg (vagy Szikorát nem szólítják meg) Marilyn Manson-témában. Az R-Go keresztény katolikus frontembere a Ripostnak nyilatkozott, ahol elmondta, hogy Mansont, akinek a nevét sem mondja ki, egy sátánfajzatnak tartja, és most tulajdonképpen nem is ellene imádkozik, hanem azoknak a lelki üdvéért, akik elmennek a koncertre. A koncertre, ami a cikk szerint alig egy hónap múlva lesz Budapesten. Annyira alig, hogy már csak hat napot kell rá várni, mivel július 20-án, jövő hét csütörtökön lesz a Budapest Parkban. Szikora még megjegyzi, hogy van így is elég bajunk, minek kell még ezt az istenkáromlót is ideimportálni Magyarországra. Természetesen ott leszünk az elővételben telt házas koncerten, és beszámolunk a fiatalok lelki elkárhozásáról. :(


isten sátán szikora robi marilyn manson



2017.07.14. 09:28 – dankógábor

Tényleg itt az új Nine Inch Nails-EP

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nin2017.png

Jó, egy hetet még várni kell rá, de egy dalt már lehet is hallani az Add Violence című anyagról, akár ebben a posztban is, és még klip is van hozzá, ami igazából egy trükkös szöveges videó. Természetesen fizikailag is kijön az ötszámos EP, ami egy trilógia második része. Lesz vinyl (bár kicsit később), meg egy úgynevezett fizikai komponens, ami a tavaly kijött első EP-nél annyit jelentett, hogy az ember megkapta gigitálisan a lemezt, illetve valami anyagot hozzá, ami viszont teljesen összekoszolt mindet a felbontáskor. Hogy most is ez a piszkoslevél lesz-e, nem tudni, de nem lepődnék meg rajta, ha valami újabb hülyeséget találnának ki. HOgy turnéra mikor indulnak, nem tudni. Egyelőre csak négy amerikai helyszínt jelentettek be, de biztos jönnek majd errefelé is.


rock hír nine inch nails indusztrial



süti beállítások módosítása