2017.07.23. 14:16 – Nihil_AK

Ütős élmények Bajorországban – Ilyen volt a Meinl Drum Festival

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tas_6192.jpg

Gitárosként nem akármilyen kihívás részt venni egy dobfesztiválon. Már egy mezei dobbeállásnál tikkel a szemem a pergőütésektől, szóval el lehet képzelni, hogy milyen volt először belépni egy olyan bemutatóterembe, amelynek minden sarkában éppen valami ütőhangszert próbálgatott valaki, természetesen egyszerre. Az érzést elsőre ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor valaki a biztonság kedvéért felteszi Ornette Coleman Free Jazz című albumát egy olyan zenekar próbatermében, akik először játszanak együtt, és mindannyian más dalt kezdenek el. De hát pontosan ezért mentünk oda! (Fotók (c) Meinl) 


beszámoló fesztivál szakma hangszer dob hangszerbemutató hangszerkiállítás meinl drum festival



2017.07.22. 09:17 – Magyar Ádám

A Fishing on Orfű vagy a Bánkitó a jobb fesztivál?

Fishing on Orfű vs. Bánkitó, 2017

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az elmúlt évtizedben született itthon két olyan fesztivál, ami mára már gyakorlatilag kultikusnak számít, legalábbis bizonyos körökben. Mindkettő főleg az értelmiségi és alternatív fiatalokra épít, egy csomó nem zenei programot szervez, családbarátnak mondja magát, és mindkettőt egy tó mellett rendezik meg, festői környezetben. Nem, nem a Balaton Soundra és a Strand Fesztiválra gondolok, hanem a Fishing on Orfűre és a Bánkitóra. Na de melyik fesztivál a jobb? Ebből a posztból most kiderül. 
A képeket a Fishing és a Bánkitó Facebook-oldaláról válogattuk.


fesztivál fesztiválhangulat fishing on orfű bánkitó



2017.07.21. 18:41 – KirschAndrás

Antikrisztus járókerettel – Marilyn Manson @ Budapest Park

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

manson.jpg

Hosszú idő után másodszor éltük át a Budapest Park bejáratához érve, mit érezhetett Kyle Reese a Terminátorban, amikor ekképpen faggatta a lefegyverzett rendőrt: „Milyen évet írunk?” Hasonlóra először 2014-ben volt példa, amikor szembesültünk vele, hogy a HIM még mindig képes telt ház közeli állapotokat előidézni. Ez már csak azért is valószerűtlennek tűnt, mert a finn alakulat és Marilyn Manson egyaránt a késői 90-es, korai 2000-es években élte fénykorát. Mi pedig abban a tudatban éltünk, hogy a csipkés kesztyűs, horrorsminkes tinilányok azóta a dodó madár és az erszényes farkas sorsára jutottak. Vagy legalábbis felnőttek, az utánuk következő generáció pedig már új kedvencet talált a Suicide Silence vagy a Bullet For My Valentine személy(zet)ében. Nos, a jelek szerint csak annyi történt, hogy a fekete menyasszonyi ruha kiment a divatból (esetleg bezárt a Ciánkáli). Ugyanakkor hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy a Brian Warnerre kizárólag huszonegy-két éves, a körzőheggyel véghezvitt öncsonkítást épp, hogy kinövő lánykák voltak kíváncsiak. Tudniillik a harmincas korosztály legalább ekkora arányban képviseltette magát a Parkban. (A kép nem a helyszínen készült, mert hivatalosan nem lehetett fotózni a koncerten.)


rock koncertbeszámoló marilyn manson



2017.07.21. 11:00 – dankógábor

Itt egy új Carbonfools-dal, akusztikus verzióban

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

carbonfools2017.JPG

A Carbonfools egy olyan akusztikus felvétellel hangol az augusztus 5-i, Barba Negra Track-es budapesti nagykoncertjére, aminek itt és most van a premierje. A videóban szereplő Silent Heart című dal természetesen a Trackben is hallható lesz.

Úgysem csináltunk még "majdnem klipet", akusztik klipet sem nagyon. Bár volt már akusztikus koncertünk, nem nagyon szoktuk átírni a dalainkat, azonban van egy, amit koncerteken is így játszunk el, most ehhez készítettünk egy videót

- mondta Titusz. 

Nem pörögtük túl a dolgot egyik délután szép idő volt, így kimentünk néhány haverral kamerával és egy kis hangfelvevős cuccal és megcsináltuk. Egyébként is lett volna egy megbeszélésünk, a nyári nagykoncertünk miatt, ahová rengeteg mindennel készülünk, sőt, ha minden igaz egy videót is forgatunk ott

- meséli Fóris-Ferenczi Gábor, a zenekar énekese. 

Itt a videó:


premier pop hír electro carbonfools akusztikus



2017.07.21. 10:54 – dankógábor

A Blink-182 rajongói csak egy öreg krapeknak nézték a zenekar énekesét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nagyon vicces és egyben szomorú Twitter-rohamot lehet olvasni Mark Hoppus Blink-182-basszusgitáros-énekes oldalán. Kezdődött ott a dolog, hogy Hoppus kiírta, hogy egy múzeum sarkában üldögél egyedül, és Pokemon GO-zik. Ez már kegyetlenül szomorú. Egy 45 éves zenész a so 2016-os Pokemon GO-val játszik. Egy múzeumban. Na mindegy, lépjünk tovább. Szerencsére Hoppus észrevett több Blink-182-pólós embert is, gondolta bratyizik kicsit velük, és megdicsérte a pólóikat. És itt jött a hideg zuhany, ugyanis egyik sem ismerte fel őt, csak, ahogy Hoppus fogalmaz, úgy néztek rá, mint egy "régi űrszemétre". Az egyik csak értetlenül lenézett a saját pólójára, és megjegyezte, hogy "ja, tegnap láttam őket" és odébb sétált. A másik is csak zavarodottan annyit reagált, hogy "ja, a Blink-182. Mi van velük?" Szóval ennyit arról, hogy a hírességeknek nehéz dolguk van, mert állandóan felismerik őket. Mellesleg nagyon viccesek mostanában ezek a Blink-182-es fiúk.


punk pop hír blink-182



2017.07.21. 09:55 – dankógábor

PREMIER! Kvázi dokumentumfilm a 25 éves Trottel Recordsról - Rupaszov Tamás mesél. Sokat.

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A lemezgyűjtők/lemezfüggők ismét egy különkiadással jelentkezik. Nem lehetnének lemezgyűjtők ha nem lennének lemezkiadók. A gyűjtők után most a legendás és méltán kultikus, független hanglemezkiadót és annak kitalálóját, alapítóját Rupaszov Tamást mutatja be Kovács Tamás, a Budapest Vinyl alapítója. Idén 25 éves  ugyanis a Trottel Records, Rupaszov pedig mesél az elmúlt negyed évszázadról. Megtudhatjuk hogyan kell nulla forintból lemezkiadót csinálni, hogyan lehetett az internet előtt négy különböző ország négy kiadójának közös CD-t kiadni utcai telefonfülke igénybevételével. Megtudhatjuk mi az a punk posta, hogyan lett 130 kiadvány és hogyan jött létre az eklektikus repertoár. Érdemes ezt az órát a videóra szánni!


hír trottel rupaszov tamás lemezgyűjtők



2017.07.21. 08:31 – Nihil_AK

Penetráns Celtic Frost-feldolgozás a Darkthrone-tól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

darkthrone-5132b89b3f838.jpg

Az a nagy helyzet barátaim, hogy a Darkthrone zenekar bármit csinál, vagy nem csinál, az általában jó. Miért is mondom ezt? Fenrizék nem oly' rég kihoztak egy friss kislemezt, melyen a legutóbbi Artic Thunder album Burial Blissének nyers keverésű verziója mellett helyet kapott egy Celtic Frost-feldolgozás, a Visual Aggression. Ez még önmagában nem lenne nagy hír, a rajongás közismert részükről, elég meghallgatni a Panzerfaust lemezt ezzel kapcsolatban. De hogy sikerült belőle egy olyan verziót faragniuk, amiről simán hihető lenne, hogy valami most előásott, kiadatlan demófelvétel a nyolcvanas évek első feléből, na az már valami. Talán túlzásnak tűnik, de ilyen koszos, hamis gitárokat, ennyire pontatlan dobolást utoljára olyan kultikusan rossz anyagokon lehetett hallani, mint a Sodom In the Sign of Evil minialbuma, vagy a Beherit legendásan kurvaszar első albuma, az Oath of Black Blood. Nehéz eldönteni, hogy vicc-e az egész, netán komoly munkaórákat öltek ebbe a bő három percbe, de az biztos, hogy tökéletes stílusgyakorlat és múltidézés, már ha valakinek van igénye ilyesmire. 


dal kult feldolgozás black metal darkthrone celtic frost kislemez



2017.07.20. 20:51 – dankógábor

Öngyilkos lett a Linkin Park énekese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

linkin_park_004.jpg

41 éves korában elhunyt Chester Bennington, a Linkin Park énekese. A TMZ úgy tudja, hogy az énekes holttestét egy Los Angeles megyei házban találták meg, helyi idő szerint reggel 9 előtt, az első hírek szerint felakasztotta magát. A halál hírét Mike Shinoda, a Linkin Park másik frontembere is megerősítette. Bennington két feleségtől, hat gyermeket hagyott hátra. Az énekes korábban komoly drog- és alkoholproblémákkal küzdött, gyermekkori szexuális zaklatás miatt már az öngyilkosságra is gondolt, de mostanában nem volt hír arról, hogy visszaesett volna. Inkább azzal volt tele a sajtó, hogy kiosztotta azokat, akik a nemrég megjelent új lemezük túlzottan popos irányával elégedetlenek voltak, ilyenből pedig nagyon sok akadt.


hír linkin park chester bennington



2017.07.20. 15:47 – [MTI]

A java még hátravan a Veszprémi Utcazene Fesztiválból

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Még három napon át tart Veszprémben az utcazene: a fesztiválon a hazai zenészek mellett érkeznek muzsikusok többek között Franciaországból, Lengyelországból és felcsendül a portugál utcazene is. Muraközy Péter még múlt héten elmondta, hogy a július 19. és 22. között zajló rendezvény során a város 11 helyszínén, 168 koncert szórakoztatja majd a közönséget. Az ingyenesen látogatható programra a korábbi évekhez hasonlóan napi 20 ezer embert várnak. (Fotó: Hölvényi Kristóf)


hír veszprémi utcazene fesztivál



süti beállítások módosítása