2017.07.30. 11:04 – m.adi

Ne keresd az igazit, az én voltam – hazai újdonságok

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A hazai zenekarok szerencsére a nyár közepén sem álltak le az új megjelenésekkel, amikből most ismét összegyűlt egy csokorra való, benne egy olyan Bankrupt-számmal, ami egy kis átalakulás után Péterfy Bori & Love Band-dalként született újjá, és lett sokkal híresebb, mint az eredeti. Lentebb mindkettőt hallhatjátok, Siklósi Bence, az Umami Fétis, a Meztelen Diplomaták, a Lépjünk a holdra, a Bálna és a Trick újdonságával együtt, ezeket pedig mind-mind megválaszthatjátok a lista legjobbjának a poszt végén, ahogy az máskor is szokott lenni. 


magyar újdonság bankrupt péterfy bori & love band meztelen diplomaták dalmegosztás umami fétis



2017.07.29. 12:15 – dankógábor

Rita Ora és a Clean Bandit is kiesett a Sziget szombati napjáról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Azt írják a szervezők, hogy:

Nagyon szomorúak és egyben csalódottak is vagyunk, ugyanis a Clean Bandit és Rita Ora is lemondta Szigetes fellépését. Minden tőlünk telhetőt megtettünk az utolsó pillanatig a tárgyalások során, de sajnos a hónapokkal lekötött érvényes megállapodásunk ellenére mindketten lemondták fellépésüket. De aggodalomra nincs ok, minden erőnkkel rajta vagyunk hogy a Macklemore & Ryan Lewis előtti két sávban méltó előadókat hozzunk el nektek. Csalódottak vagyunk, de 100%-ig biztosak abban, hogy egy fantasztikus szombatunk lesz a Szigeten!

A két kútba esett sztárfellépőn és Macklemore-ékon kívül még a Halott Pénz volt erre a napra besorolva, na meg persze a főzenekar előtti color party. Szóval ők maradnak ki:


fesztivál sziget hír rita ora clean bandit



2017.07.28. 14:11 – Gnosis

Vizes VB+nyáriszünet+uborkaszezon = haha

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ahogy a sportesemények végén az újságírók/riporterek az aktuális sportolótól azonnal interjút kérnek és megbeszélik a teljesítményt és rövid értékelést eszközölnek, ennek mintájára a zenekritikusok is eljárhatnának ugyanígy egy-egy koncert végeztél.

Valami ilyesmi beszélgetést simán el tudnánk képzelni az énekessel egy két órás performansz után a zenekari öltözőben:

Helló Thomas! Hogyan értékelnéd a mai szerepléseteket?

Üdvözlöm az olvasókat! Hát nézd, szerintem az első félóra maga volt a pokol, szar hangosítás, béna közönség. Utána amikor már belejöttünk volna, akkor meg a gitáros tempót váltott és lehagyta a dobost, a billentyűs meg a végére mentálisan elfáradt. A riffek nem úgy sültek el, célt tévesztettünk, nem tudtuk megugrani a nevezési szintet sem.

Mit gondolsz, min úszott el a buli ténylegesen?

Sorolhatnám napestig, de a fő ok valószínűleg az lehetett, hogy a tegnapi edzőtáborozás helyett inkább a kocsmában ittunk, a várható közönség kielemzése helyett pedig a csajokat stíröltük vizenyős szemekkel.

Azért ennyire csak nem volt vészes az előadás, nem igaz?

Nem, persze, szeretek mókázni, de tény, hogy egyéniben jobban muzsikálnék, mint csapatban.

Akkor neked nem savanyú a szóló.

Vicces vagy, jöhetnél hozzánk jegyszedőnek.




2017.07.28. 12:53 – dankógábor

Abbath szó szerint felszántott egy szlovén hegyoldalt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

abbath-takes-a-spill.jpg

Verem a fejem a falba, hogy nem ismételtük meg a tavalyi tolmini kirándulásunkat, és nem mentünk el az idei Metal Daysre. Jó lett volna ugyanis élőben látni, ahogy Abbath Doom Occulta élő black metal legenda a világ legnagyobb nevettetőjévé válik. De szerencsére  van róla videó. Már az se semmi, ahogy felkaptat a hegyoldalra, majd ott egy sapkát tesz a fejére, na de az, ahogy lejön onnan, annak párja nincs. Ez olyan klasszikus lesz, mint a legendás Immortal-klip a gonosz varázsló kalapjával. Úgy leszalad a meredeken, de úgy, hogy csak a gyep fogja meg. Aztán legendás beszarva rogyasztós pózába vágja magát, és folytatódik az így látatlanban is kiváló buli. Ennél zseniálisabb koncertpillanat idén már nem lesz.


metál hír black abbath metaldays



2017.07.28. 11:10 – Gnosis

Haladunk a vég felé - hamarosan jön az új Graves Pleasures-album

Új dal és klip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

leis.jpg

A korábban Beastmilk néven indult Grave Pleasures új albuma (Motherblood) szeptember végén jelenik meg. Az együttes egyrészt arról ismert, hogy folyamatos fluktuáció van a zenekari tagok között, viszont az énekes az mindig ugyanaz. Ő pedig nem más, mint Mat McNerney, akiket a rutinosabb avantgárd-rajongók már ismerhetnek a Code és a spirituálisabb vonalú Hexvessel zenekarból is. Az Infatuation Overkill új dal és klip teljesen szokatlan módon az élet és önmagunk csúf, rideg és alantas mivoltáról tájékoztat, sötét pop/rock mázzal leöntve. A Motherblood felvételei egyébként abban az angol Orgone Studioban készültek, ami a második világháborúban bunkerként funkcionált. David Tibet is szerepel a lemezen majd és elmondásuk szerint az album egy A-ha, David Bowie és Billy Idol gigamix lesz, sötét és punkos hangzással. 


grave pleasures



2017.07.28. 10:29 – Gnosis

Menekülés a természetbe - megjelent egy új Myrkur-dal és -klip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

19025023_720988588088848_5409622568115391036_o.jpg

Az év nagy dobása is lehet akár a Myrkur szeptember 15-én érkező Mareridt (Rémálom) című új albuma, ugyanis az eddig megjelent három dal alapján túl jó és túl üdítő az, amit hallunk a dán Amalie Bruun előadásában. A harmadik, tegnap megjelent új szám klipesítve is lett, amiben ismét elszabadulnak a belső félelmek, a lázálmok és az elvágyódás rém- illetve vágyott képei. Brutálisan szép és erős dal az Ulvinde, ne legyen kétségetek:


myrkur



2017.07.28. 09:16 – m.adi

Szeretem ezt a balkáni káoszt, ami itthon van – Esti Kornél-Elefánt közös interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Augusztus 3-án együtt lép fel a Budapest Parkban az Esti Kornél és az Elefánt, ráadásul már nem először tesznek ilyet, úgyhogy megérett az idő egy interjúra ezzel kapcsolatban. Főleg egymás zenekarairól kérdeztük Lázár Domokost az Esti Kornélból és Szendrői Csabát az Elefántból, akik nem vették halálosan komolyan a feladatot, de ennek ellenére, máskor meg pont ezért tök érdekes válaszokat kaptunk tőlük. Azt viszont nem árulták el, hogy milyen közös dologgal készülnek a parkos koncertre, mert az meglepetés.


interjú elefánt esti kornél budapest park



2017.07.27. 12:10 – Lángoló

Napi SZIN, első rész - Programok a szerdai napra, a Kiestől az Enter Shikariig

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_1557.jpg

Azzal kezdeni egy ajánlót, hogy nagyon gyorsan telik a nyár, körülbelül olyan ballépés, mint amikor valaki már júniusban iskolatáskát reklámoz. Ugyanakkor napokon belül itt az augusztus, ami azt jelenti, hogy már kevesebb mint egy hónap van hátra az idén már egy híján fél évszázados jubileumát ünneplő Szegedi Ifjúsági Napokig. A SZIN idei felhozatala a korábbiakhoz hasonlóan változatos, úgyhogy garantáltan mindenki megtalálhatja azokat a programokat, amelyekkel méltóképpen búcsúztathatja az idei nyarat, amíg pár napra ő maga is szegedivé változik. Most következő videós ráhangolódásunkban az első nap fellépőiből válogattunk, plusz van még egy jó hírünk a frissen felvett egyetemi hallgatóknak a cikk végén!


programajánló fesztivál szeged tankcsapda szin enter shikari szegedi ifjúsági napok honeybeast kies lóci játszik



2017.07.27. 10:26 – dankógábor

Csudaszuper hiperdeluxe kiadást kap a Stone Temple Pilots első lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

stp1992.jpg

Idén 25 éves a Core, a Stone Temple Pilots első nagylemeze, amit a grunge hullám tett naggyá, pedig igazából nem is volt az. A Core inkább amolyan befordulós kaliforniai hard rock volt, de a morózus hangzás miatt felkapták a lemezt, és egészen a Billboard albumlista harmadik helyéig repítette a zenekart. Szóval evidens volt, hogy lesz valami újrakiadása az évforduló alkalmából. Az hogy remasterizálva lesz, az alap, és persze lesz 2 CD-s kiadása, na meg a super deluxe verzió. Utóbbin ezek lesznek:


rock hír stone temple pilots



süti beállítások módosítása