2017.03.05. 11:08 – dankógábor

Ilyen volt a Helmet csütörtöki koncertje

Lángoló Galéria

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nem is nagyon lehetett volna másmilyen, mint kiváló. Itt már áradoztunk a Helmetről egy sort, most is csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni. A koncertet az amúgy nem igazán jó, tavaly ősszel megjelent Dead To The World lemez dalai sem tudták elrontani, élőben ugyanis sokkal több erő volt bennük, mint stúdiófelvételen. És hát persze a klasszikusok, a sok meantime-os szám, a csak a magyaroknak előszedett Strap It On lemezes dal, bettys szerzemények stb. És hát, hogy a zenészek hogy játszottak! Tökéletes volt, na. Persze sokat hozzátett a rendkívül jó, tiszta, de kegyetlenül hangos megszólalás, ami miatt még most is cseng a fülem. A képeket Mahboubi Salim (Artlasso) készítette.


rock hír noise helmet



2017.03.03. 14:39 – dankógábor

Ha a Danko Jonest is szereted a Mastodon mellett, most megszívtad

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

danko-jones_berlin.jpg

Délelőtt írtuk meg, hogy végre önálló Mastodon-koncert lesz Magyarországon, méghozzá a Barba Negra Trackben. Most pedig azt írjuk meg, hogy Danko Jones is jön ismét hozzánk, ő az A38-ra. Hogy a kettő hogy függ össze? Úgy, hogy mindkét koncert június 14-én lesz. Ez elég szívás annak, aki mindkettőt bírja, de talán a Danko Jones tovább tart, mint a szabadtéri Mastodon, netán még meg is várják az utóbbi végét, ki tudja. Mellesleg Danko Jones is lemezbemutatón lesz itt nálunk, most jelent ugyanis meg a Wild Cat című nagylemeze. Koncerten pedig nagyjából mindig jó a Lángoló Gitárok kanadai rockzenész szerzője.


rock hír danko jones



2017.03.03. 12:35 – dankógábor

Meglepően táncos lett az új Lorde-dal, amihez már klip is van

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lordegreenlightvideo.png

Júniusban jelenik meg a 2013-ban berobbant Lorde második nagylemeze, amit viszont már tinédzserként ad ki, lévén tavaly elmúlt 20 éves. Ezzel a lemezzel derül ki majd az is, hogy az új-zélandi énekesnő korábbi sikere csak egyszeri volt-e, de a Green Light című új dal alapján nem ragadt bele abba a furcsa, fülbemászó, de inkább befelé forduló popzenébe, ami a sajátja volt. Az új dal, amihez már klip is van alább, meglepően táncolható, és már látjuk a Tesco Disco dallistáján is előre. Lorde azt monda a lemezről, hogy az utóbbi két évét meséli el dalokkal, és a Green Light az első fejezet belőle.


pop hír lorde



2017.03.03. 11:48 – Lángoló

A Deadly Mantis tagjai igazán mindenkinek a kedvében próbálnak járni

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deadly_mantis_group.jpg

Alább bemutatjuk a Deadly Mantis teljesen új EP-jét. Előljáróban annyit, hogy a zenekar amolyan fura keverékét játssza a grunge-nak, a progresszív rocknak, de még ilyen indie-s, meg stoneres hatások is vannak a dalokban. Egyébiránt ők is írtak magukról egy összefoglalót, amit mi nem is egészítenénk ki semmivel:

A Deadly Mantis azzal a nem titkolt nemes szándékkal vette fel első kislemezét, hogy többé ne keljen dolgozniuk és gazdag gondtalanságban éljék életük hátralévő részét. Tehát, akinek csak kicsit vagy egyáltalán nem tetszik ez a zene, az is legyen szíves jóra hallgatni. Ez nagyon fontos, mert azt üzenik, hogy jelen pillanatban egyszerűen képtelenek jobbat csinálni, ez van, ezt kell szeretni, úgyhogy hajrá! A dalok hangulata néha nyugodt, néha feszült, néha vidám, néha borongós. Ismerős? Az alap rock hangszerelés arra szolgál, hogy nehogy összezavarják magunkat, neadjisten  a kedves hallgatókat. Van itt romantikus-profán waltzer és matekozós tört ritmus egyaránt, kihez mi illik. Tisztességes férfiakhoz híven a Deadly Mantis tagjai igazán mindenkinek a kedvében próbálnak járni. De márminthogy tényleg mindenkinek!

Az EP felvételei egyébként a Studio Einzben készültek, élőben pedig az anyag a Gödörben debütál Március 10-én, a Voodoo papa Duoval közös buli során.


indie rock hír progresszív grunge deadly mantis



2017.03.03. 10:30 – dankógábor

Végre önálló Mastodon-koncert lesz Magyarországon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Június 14-én fellép a Mastodon a Barba Negra Trackben. Ez lesz az atlantai metálzenekar harmadik magyar koncertje. Egyszer ugye felléptek a gödöllői Trafóban a High On Fire előzenekaraként, vagy 50 fő előtt, egyszer pedig a Hegyalja fesztiválon adtak egy koncertet. Előbbi életre szóló élmény volt, utóbbi csak egy sima fesztiválbuli. Szóval lehet örülni, hogy ismét jönnek, ráadásul önálló koncertre, hogy bemutassák az addig megjelenő Emperor Of Sand című új nagylemezüket. Mi örülünk, annak ellenére, hogy a trafós bulit még egyszer sem sikerült felülmúlniuk, pedig sokszor láttuk őket. De ez csak ilyen hülye nyavalygás, természetesen ez lesz A Kötelező Metálkoncert idén.


metál hír mastodon



2017.03.02. 17:34 – dankógábor

Itt az első Life Of Agony-klip Mina Caputóval

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

loa_2016.JPG

A Life Of Agonyban érezhetően volt egy kis megtorpanás, mikor Keith Caputo úgy döntött, hogy nőként, Mina keresztnévvel folytatja tovább az életét. Elvileg fel is oszlott a csapat, aztán a drámai nyilatkozatok után tavaly újra elkezdtek koncertezni, mostanra pedig odáig jutottak, hogy jön az új lemez is. Az A Place Where There's No More Pain április 28-án jelenik meg, és ez lesz az 1989-ben alakult New York-i rockzenekar ötödik nagylemeze. Az egyébként elég jó címadó dalt már egy ideje lehet hallgatni, most viszont itt a klip is hozzá, bár sokat nem nyertünk vele, lévén csak egy viszonylag jól mutató, fekete-fehér koncertvideó.


rock metál hardcore hír life of agony



2017.03.02. 14:11 – dankógábor

Hallgass bele két új HAW-dalba, aztán menj el koncertre a limitált pólókért

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hawatuzkorul.jpg

Ez most egy olyan premier, amiben beharangozzuk az igazi premiert. Az van ugyanis, hogy a, mondjuk úgy blues metalt játszó HAW zenekar március 4-én fellép a Dürer Kertben. Itt aztán lesz minden, ami egy rajongónak kell. Természetesen koncert, ami a legfontosabb, ahol bemutatják azt a két új dalt, amiből alább részleteket hallhatók. Az új dalok persze feltételeznek valamiféle új hangzóanyagot is, és idén ezt is megkapják a rajongók, nagylemez formájában. Aki pedig ennél is többet akar, az vehet pólót, ami a Dürer Kertben ráadásul limitált is lesz. Szóval itt vannak a dalok, szombaton meg koncert.


metál hír blues doom haw



2017.03.01. 22:55 – dankógábor

Olvasóink szerint nekik kellett volna kapniuk a Fonogram-díjat, de ők kapták

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fenyofonogram.jpg

Ismét kiosztották a Fonogram-díjakat. Életműdíjat kapott Fenyő Miklós, szakmai életműdíjat pedig Nemes László. Minden más kategória nyertese alább. Ráadásul mivel mi is megkérdeztük az olvasókat, így azt is eláruljuk, hogy a nagyjából ezer szavazó szerint kinek kellett volna kapnia a díjat. A tényleges nyertest vastagítva, a lángolósat pirossal szedve láthatjátok. Annyit elárulunk előre, hogy összesen öt egyezés van.


hír fonogram



süti beállítások módosítása