2018.02.01. 12:56 – Lángoló Gitárok

Crowbar, Brujeria és Spasm az idei Rockmaratonon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

crowbar.jpg

Nem akármilyen underground hősök érkeznek idén a Rockmaratonra, hiszen a szervezők ma olyan új fellépőket jelentettek be, mint a Crowbar, a Brujeria, vagy a cseh grindcore Spasm. Az olyan korábban nyilvánosságra hozott nevekkel, mint a Cannibal Corpse, a Tormentor, az Asphyx, az Overkill, vagy az Iced Earth, simán borítékolható, hogy a fesztivál fennállásának egyik legkomolyabb fellépőgárdája várható ebben az évben, ráadásul még nem értünk a végére. A teljes sajtóbejelentés a hajtás után. 

Harminc éve, a louisianai mocsarakban alakult a Crowbar, akik a doom és heavy metalt hardcore punkkal ötvözve saját stílust alapítottak sludge metal néven. A zenekar vezetője, Kirk Windstein saját csapata mellett a kultikus Down zenekar egyik oszlopa is volt egészen pár évvel ezelőttig, amikor is úgy döntött, hogy a jövőben kizárólag saját csapatára koncentrál. Sajátos hangzásvilágukkal rengeteg zenekarra voltak hatással, legutóbbi lemezük The Serpent Only Lies címmel jelent meg 2016-ban. Hab a tortán, hogy nemrég a korai időszak legendás, nagy népszerűségnek örvendő basszusgitárosa, Todd "Sexy T." Strange is visszatért soraikba! 

Tijuana az a hely, ahová zülleni járnak az amerikai filmekben a tinédzserek – és az a város, ahonnan a Brujeria származik. A spanyol nyelven daloló death/grind brigád, ikonikus basszusgitárosán Shane Embury-n keresztül erősen a kötődik a Napalm Death-hez, egyes korábbi tagokon keresztül meg a fél metál undergroundhoz, hiszen a zenekar tagja volt korábban többek között a Faith No More basszusgitárosa, Billy Gould, vagy a Fear Factory gitárosa, Dino Cazares, de megfordult már soraikban Jeff Walker, vagy Adrian Erlandson is. A sátánizmus, a drogok és a politika szentháromság témáját előszeretettel feldolgozó zenekar valószínűleg idén sem hagyja otthon a machetéket és a mélyre hangolt, brutális riffeket. 

Csehország igen jól áll goregrind terén, a Gutalax tavalyi sikere után idén a Spasm próbál majd a fesztivál minél hangulatosabb befejezéséről gondoskodni, honfitársaikéhoz hasonló, lenyűgöző színpadi showjukkal. Az mindenesetre biztos, hogy ha a szokásos színpadi szereléseikben jönnek, akkor a fesztivál legszexibb zenekarának címe máris eldőlt, öröm lesz rájuk nézni! A nemzetközi fellépők mellett a hazai felhozatal is bővült nyolc névvel: Agregator, Alcohol, Archaic, Ismerős Arcok, Kylfingar, Paediatrician, Sunset, Tisztán a ​C​él ​F​elé.

További információk a Rockmaraton Facebookján


rock metál fesztivál hír grind rockmaraton sludge



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása