2018.04.07. 14:00 – Lángoló

Lángol a Fishing #1 - Bemutatjuk a sZempölt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

szempo_l_bandphoto.jpg

Alig több mint tíz hét van még a Fishing On Orfű fesztiválig. Pont elég idő arra, hogy a fesztivál szervezőivel együttműködve itt a Lángolón is bemutassunk tíz zenekart. Tíz olyan zenekart, amiről eddig nem biztos, hogy hallottál, de a Fishing stábja valamiért érdemesnek tartotta őket, hogy fellépjenek a fesztiválon, ezzel is teret adva az újdonságnak, az olyan hangoknak, akiket nem lehet elkapni léten-nyomon a nyári fesztiválokon. Szóval mostantól tíz héten át kaptok egy izgalmas előadót, akiket röviden bemutatunk, a Fishing szervezői megmondják miért hívták meg őket, és természetesen zenét is lehet hallgatni a posztban. Akkor tehát jöjjön az első zenekar, a sZempöl.

langolofishing.jpg

A sepsiszentgyörgyi sZempöl zenekar tavaly volt 11 éves. 2007-ben elég spontán módon alakultak meg a város egyik szórakozóhelyén, azóta viszont együtt zenélnek. Ők úgy mondják, hogy a zenéjükben a hangulatok és az energiák szabadon áramlása a cél. Stílusuk egészen eklektikus, saját meghatározásuk szerint balkan-teatro-disco ráadásul több nyelven, magyarul, románul, és angolul szólalnak meg a dalaik. Koncertjeiken nem csak a zenére kell figyelni, hiszen vizuálisan is jól fel van építve a zenekar, gyakorlatilag külön tag van erre a posztra. Eleinte egyébként eléggé takaréklángon volt a sZempöl, hiszen a csapat tagjainak egyéb elfoglaltságai, olyanok mint színészkedés, filmrendezés, bábszínészkedés stb. nagyrészt lefoglalták az idejüket. Az utóbbi években viszont beindultak, készítettek klipeket is, és egyre több koncertet adnak, egyre több fesztiválra hívják meg őket.

Ezért hívták meg őket a Fishingre:

Amikor láttuk a Béla vagyok című dal klipjét, egyből tudtuk, hogy meg szeretnénk hívni ezt a szimpatikus sepsiszentgyörgyi társaságot. A többi videó is rendben van, ráadásul élőben egy nagy felállású, sokszor elektronikus, party jellegű show-t adnak, ami szerintünk nagyon jól fog működni a nagysátorban. Ráadásul a Víziszínpadot is egyből bevállalták! A sZempöl egyike a sok erdélyi zenekarnak, akik idén Orfűre látogatnak.

Mikor lépnek fel?

A Fishing On Orfű pénteki napján, június 22-én, a Nagysátorban.

A zene:


fesztivál fishing on orfű szempöl lángol a fishing



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása