2018.05.29. 14:00 – Lángoló Gitárok

Adj levegőt - Személyes hangulatú dal és videóklip NAGYEDi első albumáról

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nagyedi_cut.jpg

Tíz év dalait és útkeresését öleli fel a NAGYEDi projekt ezen a héten megjelenő első albuma, a Visszatérő elemek. Az efZámbó Happy Dead Bandből, vagy az Anyu Nem Seedelből is ismert énekesnő, Nagy Edi szólózenekara nem ígér azonnal skatulyázható produkciót, cserébe kapunk kulturált, sok forrásból táplálkozó zeneiséget, és nagy adag őszinteséget, melyet tovább erősít a lemez első felvezető dalához forgatott, személyes hangulatú videóklip, amit Edi az első szögtől az utolsóig saját maga készített. Az Adj levegőt a hajtás után hallgató és nézhető meg.

A videó mellé kaptunk egy részletes bemutatkozó anyagot is, amelyből sok minden kiderült a lemezről és a projektről. 

Nagy Edi a 2014. évi Veszprémi Utcazenefesztivál szakmai díjazottjaként bukkant fel – leglátványosabban. Azóta járja saját zenekarával a főváros és vidék kisebb-nagyobb klubjait, fesztiváljait. A képviselt zenei stílus nehezen meghatározható, de a downtempo-triphop-hiphop-jazz-artpop izgalmas ötvözete, ezért az alternatív pop és jazzy triphop neveket kapta. A Facebook-oldalukon így jelenik meg: versszerű vallomások lüktető ütemekre helyezve. Igaz.

A május 31-én megjelenő Visszatérő elemek című lemezre kizárólag magyar nyelvű szerzeményeket rögzítettek, amelyek tíz évet ölelnek fel az énekes-dalszerző életéből és útkereséséből. A szívből jövő, vallomás- és versszerű dalok legtöbbször magyar nyelven születnek, de Edi szívesen ír angolul is. A trip-hop alapokra épülő zenében keveredik a soul, az r'n'b és a jazz, de a poprock- és világzenéből is megjelennek elemek, és az Edire egyértelműen jellemző stílusjegyek egy különleges, mégis könnyen befogadható, amolyan alternatív popzene irányába terelik a dalokat.

A dobfelvételek a Szimpla Lemming Program támogatásával a Szimpla Music stúdiójában készültek, Kocsis Dániel dobol, aki élőben a még izgalmasabb hangzás érdekében drumpadeket is használ a hagyományos dobfelszerelés mellett. A gitártémákat Gyarmati Fanny, aki jelenleg a Berklee Music College hallgatója, egyenesen Bostonból küldte a lemezre. Budai Benjámin billentyűzik, és nemcsak a szintitémák, de a basszusgroove-ok is az ő nevéhez köthetők.

Edi a SuperSize Recording stúdiójában énekelte fel a dalokat, amelyeket Scheer "Max" Viktor kevert. Max produceri szinten is rengeteget segített az énekfelvételnél és a dalok végső hangzásának kialakításában. Az Edi és a zenekar által hangszerelt vallomásokat kiegészíti a Yornkék művésznéven alkotó Máris Viktor producerelte két szám. A mastering Hidasi Barnabás munkája. Az egyedi és szimbolikus jelentésű lemezborítót a művésznő tervei alapján Pálos Róbert és Csordás Bálint készítették. Edire jellemzően a lemezmegjelenés rendhagyó sorrendben történik: május 31-én mutatják be a dalokat az új zenekari hangszerelésben, és már a következő, tervezett lemezről is eljátszanak párat.

A most debütáló videóklip nem véletlenül egyszemélyes produkció. Az énekesnő elmondása szerint direkt egyedül készítette a kisfilmet, hiszen az Adj levegőt a magányos elmélkedésről szól.

Az ingyenes lemezbemutató koncert ezen a héten csütörtökön lesz Budapest szívében, a szabadtéri Pontoon teraszán, ahol a CD-t meg is lehet majd vásárolni. A zenekar Mayer Blanka vokálszólamaival és Ricardo Pocket Williams basszusgitár-játékával kiegészülve mutatja be az albumot, amely másnap a Dalok.hu gondozásában kikerül a streaming-oldalakra is. További zenék a Youtube-on, a Soundcloudon, vagy a Facebookon. A koncertről az esemény Facebook-oldalán találtok információkat. 


premier jazz magyar pop hír alternatív downtempo videóklip triphop új dal artpop ef zámbó happy dead band NAGYEDi anyu nem seedel



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása